El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villarejo, a Pedro J. Ramírez: “L’Operació Catalunya també és mèrit teu”
  • CA

A més de la pota policial i judicial, l’Operació Catalunya, va tenir la pota mediàtica. De fet, el mateix comissari d’intel·ligència del Cos Nacional de Policia, José Manuel Villarejo, així ho va explicar a l’aleshores líder del PPC, Alícia Sanchez Camacho, a l’hora de tirar endavant l’ofensiva de l’Estat contra el Procés. Un dels papers protagonistes, però, el va tenir el diari El Mundo i el que era el seu director, Pedro J. Ramírez, amb la publicació del famós “esborrany” de la poderosa Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia, que implicava la família Pujol i el president Artur Mas en una trama de corrupció.

Així se’n vanten tots dos, comissari i director d’El Mundo, en una conversa durant un dinar, acompanyats de la periodista Ana Romero, el 14 de març de 2015. Un dinar i una llarga sobretaula en què Villarejo i Pedro J. Ramírez comenten la duresa dels temps de l’inici de l’Operació Pujol i de com van gosar anar contra la família de l’expresident i contra el procés sobiranista quan ningú ho feia. La mateixa agenda de Villarejo recull la preparació de la trobada l’11 de març de 2015, que compten celebrar el dissabte següent.

Part de l'agenda de Villarejo sobre com queden pel dinar amb Pedro J. Ramírez i Ana Romero/QS
Part de l’agenda de Villarejo sobre com queden pel dinar amb Pedro J. Ramírez i Ana Romero/QS

Catalunya, “el pitjor tema de l’Estat després d’ETA”

En el moment de les postres -pastís de xocolata-, els cafès i el te verd del comissari, Villarejo explica les seves decepcions en els darrers anys arran de l’afer Corinna Larsen i la seva guerra amb l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán. Tot i això, el comissari se sent “fort” pel cercle d’amistats que conserva. Una observació que complementa Pedro J. Ramírez afegint que el comissari té el valor de la seva “trajectòria”.

En aquest punt, l’exdirector d’El Mundo lloa el comissari per “haver aconseguit donar la volta al pitjor tema que tenia l’Estat després d’ETA”. Villarejo i Ramírez aclareixen a Ana Romero, que es pensa que és el GAL, que parlen del “tema de Catalunya”. En tot cas, el comissari també li reconeix el “mèrit” a Pedro J. perquè es va “arriscar”. Villarejo, però, puntualitza que el seu objectiu era un altre, com ara “rebentar” la negociació que suposadament portava a terme el “ministre” amb el president Jordi Pujol, el “viejete”, després de la “feinada de puta mare” que estaven fent.

Villarejo afegeix que Pedro J. “està com un llum” i “es va tirar la piscina” per publicar la informació i es va saber la “veritat”. “A partir d’aleshores tothom va investigar Pujol quan eren com la casa reial”, conclou. Pedro J. rebla el clau amb un: “L’esfondrament, la flexió de l’independentisme, surt d’aquí”. La clau és “l’esborrany”, apuntala Villarejo, que el defineix com “l’autèntic cop d’Estat”. De fet, Pedro J. pateix per si un dia s’arriba a saber tot plegat.

Part de la conversa entre Villarejo, Pedro J. Ramírez i Ana Romero sobre la gosadia que van tenir amb l’Operació Catalunya/QS

“El secretari general del SUP, un valent”

La conversa continua sobre Corinna i sobre qui va pagar el rescat dels periodistes d’El Mundo fins que, de nou, s’arriba a l’Operació Catalunya, arran dels atemptats del 11-M. Una curiosa relació, ja que segons la seva tesi l’Estat va “picar” davant França sobre l’operació jihadista. “Com van picar amb l’informe borrador“, destaquen. En aquesta ocasió, critiquen que un cop va sortir l’esborrany de la UDEF tothom va córrer per anar a explicar l’atestat al jutge. De fet, recorden que van cridar a consultes al cap de la UDEF, Manuel Vázquez, perquè al ministre i al llavors director general de la Policia, Ignacio Cosidó, els va agafar “pànic escènic”.

Ara bé, Pedro J. i Villarejo raonen que sort en van tenir de Manuel Sánchez Fornet, aleshores secretari general del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que es va encarregar de repartir l’informe esborrany a la premsa per neutralitzar l’ofensiva contra els autors de l’atestat. “Es va portar com un valent”, coincideixen tots dos, i enalteixen la seva honestedat malgrat ser un “home molt d’esquerres”. Així mateix, qualifiquen d’“hijos de perra” els membres de la policia que el van sancionar a 30 dies per haver difós l’atestat en defensa dels companys i de l’operació Catalunya.

Part de la conversa entre Pedro J. Ramírez i Villarejo sobre la segona part de l’informe esborrany i l’efecte SUP/Quico Sallés

Més notícies
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença pel Catalangate / Congrés dels Diputats
El govern espanyol s’ofereix per investigar els àudios de Villarejo
Notícia: El govern espanyol s’ofereix per investigar els àudios de Villarejo
Comparteix
Pedro Sánchez ha volgut responsabilitzar el PP de l'Operació Catalunya
L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, amb boina i un pedaç a l'ull, a la sortida de l'Audiència Nacional el dia després de quedar en llibertat provisional | ACN
“L’extracte anirà a ‘El Mundo’, que ho radicalitzarà”: àudio de Villarejo contra Pujol
Notícia: “L’extracte anirà a ‘El Mundo’, que ho radicalitzarà”: àudio de Villarejo contra Pujol
Comparteix
'El País' destapa nous àudios de l'excomissari explicant com va fabricar un informe per influir a les eleccions catalanes del 2012
Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant l'última reunió de la taula de diàleg, el setembre del 2021 / Europa Press
Una filtració a ‘El Mundo’ fa Sánchez còmplice de l’espionatge a Aragonès
Notícia: Una filtració a ‘El Mundo’ fa Sánchez còmplice de l’espionatge a Aragonès
Comparteix
El CNI assegura que el govern espanyol sabia que vigilava el president de la Generalitat des del 2019
L'expresidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, en una compareixença al Parlament, el juliol del 2017 / ACN
La ‘Brunete’ mediàtica preparada per Villarejo per a la “guerra” contra el Procés
Reportatge: La ‘Brunete’ mediàtica preparada per Villarejo per a la “guerra” contra el Procés
Comparteix
Camacho i el comissari van pactar dels mitjans de comunicació que implicarien en l'Operació Catalunya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boing a juny 29, 2022 | 23:14
    Boing juny 29, 2022 | 23:14
    haha mira de que els hi ha servit, perque catalunya aconsegueixi abans la seva independència
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a juny 30, 2022 | 09:15
    Pere LLimonera i Citronell juny 30, 2022 | 09:15
    Pedro J. uno de los nuestros.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juliol 05, 2022 | 09:53
      Pere Llimonera i Citronell juliol 05, 2022 | 09:53
      Pedro J. es un Demócrata, y N0 un 'feixista' sectario y totalitario del M0vimienT0 separata supremata del Nacional Catalanismo de patrias inventadas... Se podrá tener o compartir su visión política o no, estar de acuerdo con él o no, pero ese payo se ha levantado desde cero o desde la ruina varios medios periodísticos como Diario 16, El Mundo y El Español, con lo que capacidad de trabajo y talento, seguro que N0 le faltan; justo lo contrario que a los fantasiosos de la "Industria del Catalanismo" y todo el fachorrerío, politicastros y demás especímenes del Régimen del Nacional Catalanismo de imposturas, falacias y ficciones... Y deja ya de USurpar mi NomBRE para escribir sandeces de FaLSa BaNDeRa, PaLeT0 separata supremata del Nacional Catalanismo de patrias inventadas... que no tenéis ni rastro de ética ni decencia, amen del sobra do infantilismo que se aprecia a todas horas en el Movimiento y sus hordas...
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 30, 2022 | 11:53
    Pere Llimonera i Citronell juny 30, 2022 | 11:53
    La operación cataluña fué una operación secreta muy bien planeada y mu profesional. Semos unos espias tremendos.
  4. Icona del comentari de: Ferran a juny 30, 2022 | 12:04
    Ferran juny 30, 2022 | 12:04
    perque catalunya aconsegueixi abans la seva independència, deixarem de pagar el CUPO als VASCOS ???
    • Icona del comentari de: Llenguado a juny 30, 2022 | 12:52
      Llenguado juny 30, 2022 | 12:52
      El teu comentari és estúpid i se'n diu "quota basca".
      • Icona del comentari de: Eucaliptus a juny 30, 2022 | 16:53
        Eucaliptus juny 30, 2022 | 16:53
        Biscaia, Guipuscoa, Àlava i Navarra no "reben" cap "cupo", ans al contrari paguen una quota anual a l'estat espanyol. Ferran, abans d'escriure assabentat de què vols escriure. No enganyis ni intentis aixecar la camisa als lectors.
    • Icona del comentari de: Gínjol a juny 30, 2022 | 13:10
      Gínjol juny 30, 2022 | 13:10
      Ferran, Ferran... Que t'has pres, o no t'has pres, avui ?
    • Icona del comentari de: Aucaliptus a juny 30, 2022 | 13:36
      Aucaliptus juny 30, 2022 | 13:36
      El que hem de fer es deixar de mantenir als ganduls dels andalusos
  5. Icona del comentari de: Gecko a juny 30, 2022 | 12:21
    Gecko juny 30, 2022 | 12:21
    Per què els espanyols diuen que Villareco era des l'any 1972 un policia "secret" si tot l'statu quo espanyol el coneixia, s'hi reunia i el "tractava" ? De fet era un agent secret per als... catalans. La paradoxa o no, és que ara aquest individu afeccionat a dur un un aparell enregistrador de veu sempre a sobre (als anys 70 segurament ho enregistrava en cassettes) ara faci de delator de "delators" i de "col·laboradors" seus. Ben segur l'origen de tot plegat s'ha de cercar en les "feines" i suborns, que Villareco feia paral·lelament per a aconseguir un sobresou, a "particulars". Aquesta altra part, poc o molt, se li ha descobert i ara deu voler evitar o intentar fer minvar les seves possibles condemnes judicials fent públics, per fascicles, els seus enregistraments. Altrament no es comprendria res.
  6. Icona del comentari de: Visca la Terra! Lliure! a juny 30, 2022 | 13:08
    Visca la Terra! Lliure! juny 30, 2022 | 13:08
    Com anava allò que us agradava tant dir i que, a voltes, fèieu servir de veritat més tard? Ah, sí! "Sabemos donde vives, tú y tu puta familia! Doncs vigila, noi, perquè aquest any hem tingut dos 10 de selectivitat, cosa que vol dir que som més llestos i aprenem millor dels nostres enemics. A l'enemic, ni aigua!
    • Icona del comentari de: Anònim a juny 30, 2022 | 13:34
      Anònim juny 30, 2022 | 13:34
      A l'enemic tret al clatell i a la cuneta.
      • Icona del comentari de: fervent deixeble de sant Kalashnikov a juny 30, 2022 | 13:54
        fervent deixeble de sant Kalashnikov juny 30, 2022 | 13:54
        Al Regne Unit les coses s'arreglen votant. A l'estat espaÑol, s'arreglen "a la russa": punxada amb la punta del paraigües emmetzinada amb rizina i, a les hores, deixar el cos empalat podrir-se a sol i serena per donar exemple. No es parla amb el menjar; de fet, la carn d'espanyol només es posa a taula quan s'acaben les hamburgueses de rata.
  7. Icona del comentari de: Anònim a juny 30, 2022 | 14:29
    Anònim juny 30, 2022 | 14:29
    Dos fills del gran estat putañol, pudent i franquista, en estat de descomposició. Deu ser frustrant pels españoleitors veure que quant més fan més independentistes aconsegueixen. A la merda!
  8. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 30, 2022 | 18:10
    Doctor Strangelove juny 30, 2022 | 18:10
    Gràcies Pedro José! Doc.
    • Icona del comentari de: Lionel Mnadrake a juny 30, 2022 | 20:26
      Lionel Mnadrake juny 30, 2022 | 20:26
      Els renegats botiflerots sempre sou seguidors de gent mediocre com aquest periodista que blasmava no ésser descobert en un futur. Ha estat així, i és clar si temia ésser "descobert ", era perquè sabia que havien fet unes trampes i uns enganys, per la fal·làcia de la unitat "indivisible" d'Espanya, descomunals. "Jovenet" / ˈdɒktə / faci-s'ho mirar.Doc
    • Icona del comentari de: De nada a juliol 01, 2022 | 06:50
      De nada juliol 01, 2022 | 06:50
      ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa