El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge rebutja la querella de Sandro Rosell tot i “l’aparença de delicte”
  • CA

Poc recorregut. El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha decidit no admetre a tràmit la querella interposada per l’expresident del Barça, Sandro Rosell, contra el comissari José Manuel Villarejo i altres membres de la policia patriòtica. A més, descarta la petició de l’empresari de personar-se com a acusació particular en la causa coneguda com a Tàndem, -la macrocausa sobre les activitats del comissari d’Interior- ni en cap de les peces separades en què s’investiguen les contractacions privades al policia per prestar diversos serveis a través del Grup Zenyt. Ara bé sí que reconeix la “gravetat de les afirmacions” que recull l’escrit i la seva “aparença de delicte” i la “gravetat de les afirmacions”.

Pel jutge titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, les actuacions relatades a la querella presentada per Rosell contra Villarejo i altres comandaments policials del gabinet de l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, no compleixen els pressupostos legalment previstos per entendre que l’expresident blaugrana tingui la condició de perjudicat directe pels fets. En definitiva, García Castellón no aprecia cap indici que justifiqui la connexió entre els fets narrats a la querella i les investigacions obertes a Villlarejo.

Part dispositiva de la interlocutòria de l'Audiència Nacional per la que descarten admetre a tràmit la querella de Sandro Rosell contra la policia patriòtica/QS
Part dispositiva de la interlocutòria de l’Audiència Nacional per la que descarten admetre a tràmit la querella de Sandro Rosell contra la policia patriòtica/QS

Víctima operació Catalunya

Rosell demanava en la seva querella investigar si va ser o no víctima de l’operació Catalunya, el pla contra el Procés portat a terme contra la policia patriòtica. Així explicava al jutge el procés judicial que va viure, que va concloure en la seva absolució i com es connectava amb una sèrie d’articles de premsa, publicats per El Món i El Periódico, en què s’al·ludeix a la suposada existència d’una pluralitat d’irregularitats durant la tramitació. Un extrem que explica el mateix jutge en la seva interlocutòria d’inadmissió.

S’esmenta en la resolució, i addueint l’argumentari de la querella, la participació de Villarejo qui, segons el querellant, formaria part d’un entramat politicopolicial la finalitat del qual era dur a terme actuacions per desestabilitzar o frenar persones vinculades al moviment independentista català o vinculades, presumptament, a elles. Tot això, amb la finalitat de perjudicar-lo creant artificiosament una causa policial i judicial en contra de Roselll. El magistrat assenyala que, “sense posar en dubte la gravetat de les afirmacions contingudes a la querella, ni la possibilitat que aquests fets presentessin, indiciàriament, aparença de delicte, això és diferent que aquests fets hagin de ser investigats en el marc de les presents DP 96/2017”.

La interlocutòria afegeix que en la querella no es consigna la connexió dels fets narrats amb la causa que se segueix contra Jose Manuel Villarejo, en què s’investiga un mateix patró de conducta delictiva i que es basa en la contractació privada del excomissari, a través del Grup Zenyt, per prestar serveis que no podia fer atesa la seva situació de policia en actiu. L’instructor considera que del relat de la querella no es desprèn la intervenció directa de Villarejo en aquestes actuacions, “sinó que s’al·ludeix a altres subjectes i funcionaris públics en l’exercici de les seves funcions”. García Castellón també al·lega que no és la seva competència de la seva instrucció perquè al cas Tàndem s’estudien causes concretes per encàrrec a empreses, societats o corporacions vinculades a Villarejo.

Més notícies
Sandro Rosell al banc dels acusats / ACN
Rosell es nega a declarar i la fiscalia manté la petició de presó
Notícia: Rosell es nega a declarar i la fiscalia manté la petició de presó
Comparteix
La seva condemna també suposaria que no es pot presentar a eleccions, el que tancaria la porta a una candidatura a Barcelona
L'expresident del Barça Sandro Rosell sortint de la Ciutat de la Justícia / ACN
Sandro Rosell es querella contra la policia patriòtica
Notícia: Sandro Rosell es querella contra la policia patriòtica
Comparteix
L'expresident del Barça demana al jutge que consideri processar Alicia Sánchez-Camacho
Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Rosell: “Villarejo em vol ajudar a esbrinar què hi ha darrera del meu cas”
Notícia: Rosell: “Villarejo em vol ajudar a esbrinar què hi ha darrera del meu cas”
Comparteix
L'expresident del Barça adverteix que sortiran molts més àudios de polítics i persones implicades en el seu cas
L'expresident del Barça Sandro Rosell sortint de la Ciutat de la Justícia / ACN
Camacho va proposar a Villarejo investigar Sandro Rosell
Notícia: Camacho va proposar a Villarejo investigar Sandro Rosell
Comparteix
L'exlíder del PPC va apuntar al president del Barça i va posar en marxa un contacte amb Vicky Álvarez
Una imatge d'arxiu de l'FBI que hauria participat a l'Operació Catalunya/EP
La connexió de l’FBI amb la policia patriòtica: Sandro Rosell, Andorra i jihadisme
Reportatge: La connexió de l’FBI amb la policia patriòtica: Sandro Rosell, Andorra i jihadisme
Comparteix
Una conversa del 2014 entre Villarejo, el director adjunt operatiu de la policia espanyola i un agent nord-americà, clau per entendre la participació dels EUA en tota la trama

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a setembre 19, 2022 | 16:36
    Josep setembre 19, 2022 | 16:36
    massa pocs en va liquidar l'aquella
  2. Icona del comentari de: El cid campejador a setembre 19, 2022 | 20:20
    El cid campejador setembre 19, 2022 | 20:20
    La policia patriòtica no se toca, ha dit la justícia patriòtica. I nosaltres anar perdent el temps en taules de diàleg que no van enlloc.
  3. Icona del comentari de: PUTASPANYA a setembre 19, 2022 | 21:21
    PUTASPANYA setembre 19, 2022 | 21:21
    Perque no ho porta fora d'espanya? Aquí ja sabem que aquests criminals d'espanyistan son mafia pura. I tb denunciaria al jutge aquest.
  4. Icona del comentari de: Tururut a setembre 19, 2022 | 21:34
    Tururut setembre 19, 2022 | 21:34
    Doncs si te aparença de delicte com es possible que la rebutji?? Un altre jutge reputgnant d'espanita?
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 20, 2022 | 01:22
    Gonzalo setembre 20, 2022 | 01:22
    GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU
  6. Icona del comentari de: Ricard a setembre 20, 2022 | 08:18
    Ricard setembre 20, 2022 | 08:18
    Pels patriòtics jutges castellans portar manguera, casc i destral no vol dir que siguis un bomber. I és que si el perjudicat és català tot els sembla bé. Fins a quan?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa