El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès diu que el 2021 s’ha de vèncer el virus i aconseguir una “via àmplia” cap a la independència
  • CA

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dijous que el 2021 sigui l’any de les “solucions”, es venci la covid-19 i s’aconsegueixi una “via àmplia” cap a la independència. En una atenció als mitjans després de visitar l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó, el republicà ha dit que el 2021 l’independentisme ha d’aconseguir el “màxim suport” per plantejar solucions al voltant de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació. Aragonès ha explicat que el Govern transferirà dimarts 4,3 milions d’euros pels sectors de la restauració, el turisme i el comerç del Ripollès i la Cerdanya i ha emplaçat el govern espanyol a oferir “ajuts directes” pels sectors “més afectats” per la pandèmia.

El també vicepresident del Govern amb funcions de president s’ha mostrat esperançat que les vacunes contra la covid-19 que es comencen a subministrar a Catalunya aquest diumenge ajudin a deixar enrere la covid-19. Tot i això ha dit que caldrà protegir-nos durant un temps.

Aragonès ha criticat que el que ve sigui el quart Nadal que hi ha “presos polítics i exiliats” que el passen fora de casa seva. “No pensem normalitzar-ho“, ha advertit.

Per la seva banda, la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha explicat que aquest dijous han visitat Forcadell a Wad-Ras i que a la tarda aniran a la presó de Lledoners. Ha denunciat el sistema judicial en creure que “no és just” i ha dit que les solucions les trobaran des de la “via política“.

Finalment, Vilalta ha enviat un missatge de part de Forcadell que ha demanat que tothom es cuidi i es protegeixi aquestes festes. “Aviat ens podrem abraçar sense pandèmia ni repressió, en plena llibertat“, ha dit Vilalta en referència a Forcadell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa