El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC convoca una concentració per exigir la veritat sobre el 17A
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat aquesta tarda a les 20h una concentració davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir que s’expliqui la veritat sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017 després de les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo, que ha apuntat aquest matí que els serveis secrets espanyols estaven rere els atemptats de Barcelona i Cambrils. “Va ser un error greu de Félix Sanz Roldán -el general director del CNI- que va calcular malament les conseqüències per fer un petit ensurt a Catalunya”, ha assegurat a preguntes del ministeri fiscal durant la seva declaració a l’Audiència Nacional.

El lligam del CNI amb els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils ha generat una tempesta la política a Catalunya de primera magnitud. Diversos polítics han reaccionat ràpidament a través de les xarxes socials per exigir que s’aclareixin els atemptats, el mateix que ha portat l’ANC a convocar aquesta concentració de forma urgent.

A banda dels líders polítics, el pare del nen de tres anys assassinat durant l’atemptat ha publicat una piulada en què dona les gràcies al comissari Villarejo per explicar la veritat sobre l’atemptat. Des del juny del 2020 aquest pare va crear una pàgina web destinada a descobrir la veritat dels fets que van commocionar Catalunya l’any 2017. És el mateix objectiu pel qual l’ANC ha cridat a manifestar-se.

Els advocats de les víctimes dels atemptats també reclamen al comissari José Manuel Villarejo que aclareixi de manera oficial les seves afirmacions sobre l’autoria dels atemptats. Consideren que es poden obrir camins processals si Villarejo fa una declaració davant d’un jutge donant tots els detalls de “l’ensurt”. “Ara bé, ha de fer una declaració amb tots els ets i uts, no valen unes declaracions sense cap suport de prova amb prou versemblança per obrir una causa penal”, insisteixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa