El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC acusa els polítics d'”abandonar” l’objectiu de la independència
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana exigeix a la majoria independentista del 52% un “canvi de rumb” després del cas Juvillà. La convocatòria, aquest dissabte a les 12h al Parlament, ha estat un èxit malgrat la pluja. Les estelades han pres el Parc de la Ciutadella direcció la plaça Fiveller, on finalment, després d’un moment emotiu amb un avi de cent anys que ha demanat “fer de la república una realitat”, han començat els parlaments. Abans de donar pas a la presidenta, els representants de l’ANC que han parlat han fet referències contínues a l'”abandonament” del camí a la independència dels polítics independentistes per “interessos partidistes”.

Un avi de cent anys reclama fer efectiva la república / Ivet Nuñez
Un avi de cent anys reclama fer efectiva la república / Ivet Nuñez

Durant la seva intervenció, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha instat els partits independentistes a fer una “declaració d’independència parlamentària amb la capacitat i la determinació de fer-la efectiva”. “Si no es volen fer actes de desobediència cal explicar-ho amb honestedat i proposar una alternativa coherent per fer la independència”, ha dit la presidenta en un clar retret a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a qui ha acusat d’excusar-se en els funcionaris en el cas de la inhabilitació del diputat Pau Juvillà. “Cal coherència”, ha exigit entre crits d’independència. A banda, Paluzie ha titllat els Jocs d’Hivern de “propaganda espanyolista”.

“Ja tenim més del 50% del vot independentista, però en què s’ha notat? En res”, ha lamentat Paluzie abans d’afegir que cal “estar units o ben segur que ens penjaran per separat”. “No podem perdre més temps esperant-vos”, ha dit la presidenta dirigint-se directament a les formacions independentistes.

Al llarg de tot l’acte s’han escoltat crits de “fora botiflers”, “meridiana resisteix” i “sou el problema”. Els concentrats duien cartells que demanaven la dimissió dels partits independentistes, a qui acusen de no haver aplicat “el mandat de l’1-O”. “No ens representeu i no serviu”, han cridat al llarg de la concentració. Dues de les concentrades han assegurat a El Món que els polítics “suposadament” independentistes “humilien” la gent del carrer. També han sostingut que l’independentisme “no ha abandonat”, però els polítics “sí que ho han fet”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Què Cot! a febrer 12, 2022 | 18:00
    Què Cot! febrer 12, 2022 | 18:00
    Com el batxiller foll no va tenir pebrots i va fugir deixant-ho tot enmerdat, vos no teniu pebrots de publicar comentaris? Por a perdre altre cop subvencions?
  2. Icona del comentari de: Mala peça al teler a febrer 12, 2022 | 19:55
    Mala peça al teler febrer 12, 2022 | 19:55
    L'ANC ha perdut els papers, la solvència i doncs el poder de convocatòria. Des que fa política partidista no els fa cas ningú. És el que passa al deixar de ser una entitat realment transversal, i amb una direcció que no tene cap proposta real ni seriosa.
  3. Icona del comentari de: persistirem a febrer 12, 2022 | 20:31
    persistirem febrer 12, 2022 | 20:31
    Si tot el govern hagués marxat a l'exili ara seriem més forts. Els que es van quedar i van anar a la presó ara ja estan apartats, vençuts i controlats. Cal treballar des de l'exili amb entitats on no pugui posar-hi la grapa l'estat espanyol, sempre disposat a assimilar-nos i a realitzar el seu somni de tenir una Grande y Libre.
  4. Icona del comentari de: Independentista a febrer 13, 2022 | 08:30
    Independentista febrer 13, 2022 | 08:30
    Caram companys! Ara us en adoneu?. Potser que feu una visita a l'oculista.
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 13, 2022 | 11:22
    Pere Llimonera i Citronell febrer 13, 2022 | 11:22
    Lo mejor que puede pasar es abandonar objetivos erráticos, discriminadores, fantasiosos, represores, nLacis, e irrealizables... Hay que empezar a pasar ya de organizaciones fascistoides y represoras... sobre todo cuando los que los persiguen son gente fuera de la realidad, represora y que falsifica y manipula Historia, Cultura, Lengua y todo o casi todo en favor de sus ensoñaciones supremacistas y pueriles... No hay ningún 52% de la sociedad Catalana que busque eso objetivos racistas y xenófobos. NuNCa los ha habido... déjense de falacias y sofismas... un 51% (no 52%) en el Parlament, por 1 sola vez en la vida, tras adoctrinamiento intensivo durante décadas,y con una participación flojísima porque a la mayoría de la gente le importan poco las chorradas autonómicas y menos las separatas (debería importarles, para parar o evitar todo el 'Mangoneig', el 3%, sueldazos, 500 grandes puestos con + de 120.000 € , Chiringuitos sin Fin de la "Industria del Catalanismo" y el pésimo Gobierno y derroches de los partidos nacionalistas separatas); y con 1 millón y medio menos de votos que en las anteriores elecciones... Ja ... ¿A Quién queréis engañar ? !?!?!? ... ademas de un sistema de Votación que gracias al sistema d'Hont favorece a los partidos separatas suprematas siempre y en cada votación... Es un 51% en el Parlament, y N0 un 51% de la sociedad Catalana... Aunque fuera un 70% no se puede permitir que unos cuantos se roben, o lo pretendan, lo que es de todos; de 7,5 millones en Catalunya, de los cuales 6 no os han votado y de 40 millones mas en el resto del País... Casi náa... El que se considere guiri, occitano o gabacho tiene vía libre... "Bon vent i baca nova..." ... La única forma de salir de dudas es con un referéndum. Pero primero hay que plantearlo en las Cortes, que se apruebe con 2/3 de la cámara, disolverlas, nuevas elecciones, y luego sí, un REFERENDUM donde PUEDAN VOTAR TODOS los ESPAÑOLES. Y, francamente, no creo que se llegue a ese 51% tan ansiado por los independentistas, porque, verá ustedes señores TRoLLesSeparatas suprematas, el resto de España no lleva varias generaciones adoctrinadas en el odio al resto de españoles en la Escuela, TV3% o en los "Medios Subvencionados"...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa