Adifolk avisa: “L’Alguer serà epicentre de protesta i reivindicació internacional”

El president a l’exili, la primera autoritat a confirmar assistència a l’Aplec de cultura popular “fa mesos”. 1.000 catalans desembarquen aquest matí a l’illa

“Avui arriben 1.000 catalans a l’Alguer amb ganes de reivindicació i protesta. La majoria no s’hauran assabentat de la detenció del president, a l’alta mar no hi ha cobertura, i quan ho sàpiguen, és evident que l’Alguer serà epicentre de protesta i reivindicació”, avisa l’Oriol Ramírez, vicepresident d’Adifolk, que organitza l’Aplec Internacional a l’Alguer, punt de trobada de la cultura popular als Països Catalans aquest cap de setmana.  “Serem 1.000 persones de la cultura popular, amb ganes de sortir al carrer després de la pandèmia, i convertirem l’Aplec en un altaveu internacional de protesta i reivindicació de la llibertat del president Puigdemont”, afegeix en conversa amb El Món.

Ramírez també compta amb la complicitat dels algueresos en aquesta circumstància: “L’Alguer una ciutat molt predisposada a la cultura, amb molta empatia amb el poble català, això ens dona encara més força”.

Per la seva banda, el president d’Adifolk, Ivan Besora, explica a El Món, que el gabinet de Puigdemont va ser el primer a confirmar l’assistència del president “fa mesos”. Després van venir les confirmacions de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Victòria Alsina, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i “d’una quarantena d’alcaldes i regidors del país”. Besora ha conegut la detenció del president “per la premsa”, perquè la trobada amb Puigdemont no estava prevista fins aquest divendres a la tarda, quan el Síndic de l’Alguer havia de rebre les entitats participants i també les autoritats.

Pla conjunt de la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, el delegat a Roma, Luca Bellizzi, i el secretari d’Acció Exterior, Gerard Figueras, a l’avió dirigint-se a l’Alguer

Ara bé, lluny de plantejar-se suspendre l’Aplec per la situació provocada per la detenció, Besora creu que encara reforça més la trobada com un altaveu internacional de la situació de Catalunya: “Ni ens plantegem suspendre l’Aplec, al contrari, més que mai és necessari, Catalunya s’ha de fer sentir i estar al costat del president, i som conscients que serà un Aplec més reivindicatiu que festiu. No aconseguiran que no se celebri ni aconseguiran que callem”, sentencia el president d’Adifolk.

Besora remarca que Puigdemont va confirmar de seguida la seva assistència, si bé en altres ocasions, com a Dinamarca, no havia estat possible la seva assistència. En aquest sentit, creu que la seva detenció ha estat “inesperada” per a tothom, també per al seu equip jurídic, que “entenem que va valorar el risc que hi havia viatjant”.

Comentaris

  Molta mala llet 24/09/2021 10:51 am
  Es de molta mala llet que un poble italià com l'Alger inviti al president a les seves festes i que la mateix policia italiana el detingui. Aquesta és la vergonya del clavegueram. Que han de pensar els algaresos: que han traït a Puigdemont?
   Pol 24/09/2021 12:23 pm
   Quin comentari més poca-solta, sembla d'algú que no se n'assabenta de res. L'estat espanyol ha fet servir a Sardenya, la policia espanyola de forma similar com ho va fer a Schleswig-Holstein. El "poble" d'Schleswig-Holstein i de l'Alguer què hi centren en ambdós casos ? Itàlia ara té un presoner polític.
  Vendetta 24/09/2021 1:49 pm
  Babaus processistas surtiu a lluitar als carrers lluitar de veritat matar o morir akest es el unic cami
  Para el “vendeta” 24/09/2021 11:17 pm
  Para que matar o morir, capullo,no has aprendido Nada en tu pobre vida. La vida està hecha de solidaridad, lo que tu quieres es grotesco e inutil. No tienes verguenza por hacer estos comentarios? Un energumeno como tu està fuera de cualquier sociedad democratica, espero que algun dia tu pobre cabecita pueda limpiarse del odio y de la ignorància.
  emiia 25/09/2021 2:23 pm
  procura r fer comentaris interessants

Nou comentari