La Diputació fa canviar l’escenari de la declaració de l’1-O del Govern

Primer al·leguen que ja estava reservada la sala i després per motius Covid

La Diputació de Barcelona ha fet canviar el lloc on el Govern de la Generalitat tenia previst commemorar el referèndum del Primer d’Octubre. Segons ha pogut saber El Món, el Govern de Pere Aragonès ja ha pogut trobar un escenari alternatiu, que serà a l’edifici dels Serveis Matrius del Catsalut, a la Travessera de les Corts de Barcelona. Els motius, dos en un dia. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, va anunciar aquest dimarts, a la roda de premsa setmanal, que el Govern faria la declaració institucional de l’1-O al pati central cobert de l’edifici de l’Escola Industrial de Barcelona. Però ja no podrà ser en aquest escenari tant emblemàtic.

Fonts coneixedores del cas detallen a aquest diari que dimarts al matí, els equips de protocol van realitzar una visita tècnica per acabar de quadrar els detalls de la cerimònia. Tot va anar sobre rodes i es va donar el vistiplau definitiu d’acord amb la Diputació que ostenta la titularitat de l’emblemàtic edifici. Una institució presidida per Núria Marín, dona forta del PSC i alcaldessa de l’Hospitalet del Llobregat, amb coalició de JxCat. L’edifici es va reservar la setmana passada. Però dimarts a la tarda, “casualment” la Diputació va avisar que “finalment no es podia dur a terme l’acte” perquè no havien tingut present que “tenien una reserva interna” de la mateixa Diputació, tot i que primer havien al·legat raons sanitàries relacionades amb la Covid.

Aquesta decisió de la Diputació ha aixecat susceptibilitats al Govern, ja que és una corporació governada per una presidenta del PSC –un partit activament contrari al Procés– en un pacte amb Junts per Catalunya que va coure molt a ERC en el seu moment. De fet, el breu comunicat oficial de la Generalitat –que s’ha produït aquest dimecres al vespre, una hora i mitja després de la publicació de la primera versió d’aquesta notícia a El Món– només comunica el canvi d’escenari de l’acte i deixa constància que la reubicació es produeix “per problemes aliens al Govern”. També recorda que el nou escenari també va ser un dels punts de votació de l’1-O.

Comentaris

  Ricard 29/09/2021 9:41 pm
  Xenofòbia PSOE.
  Luisnomeacuerdo 29/09/2021 11:29 pm
  Otro día para olvidar, no lo olvides mortadelo. Fascistas independentistas intentando traicionar a sus compatriotas. Ni olvido ni perdón para estos delincuentes.
  Lleida 29/09/2021 11:53 pm
  I els de JuntsxCAT, encara sostenen al PSC a la Diputació. Alucinant.
  Normal, qui mana a la Diputació? 30/09/2021 7:11 am
  Les eleccions municipals a Catalunya les va guanyar ERC. Però els corruptgents no volien perdre una menjadora tant important i amb tants càrrecs per repartir entre gent del partit. Per això els corruptgents van preferir regalar la presidència a la també investigada per corrupció Núria Marín dels PSOEcat.
  Mala peça 30/09/2021 8:57 am
  La marin carda molta pudor, deu ser per la causa judicial pendent, que en el seu cas va molt lenta, i per l'ara piloteig al illa, dedicar-se a posar pals a les rodes a la democràcia, així també sumaria punts a la injustícia
  Carles Prat 30/09/2021 12:49 pm
  La Marin aquesta potser que la facin fora, no?
  Tano 30/09/2021 2:55 pm
  La Diputació tant sols està i és, un engendro del Estat Espanyol al servei de la dictadura de sempre. Fàstic d'institució.
  Oli 01/10/2021 7:44 am
  Clar. Els pals a les rodes que posa el.psc. Són els cunyats envejosos.

Nou comentari