Els Mossos d’Esquadra i els Bombers han obert una convocatòria de 850 i 240 noves places, respectivament. A les dues convocatòries, un 40% dels llocs estan reservats per a dones. És a dir, aquestes places han de ser ocupades per dones encara que això impliqui deixar fora homes que hagin tret puntuacions més altes als exàmens, és a dir aspirants més capacitats que elles. Les quotes són un mecanisme antiigualitari i antifeminista. Antiigualitari perquè discriminen per llei la meitat de la població per raó de sexe, que és un tret indestriable de la naturalesa de totes les persones.I antifeministes perquè menyspreen les dones -alimentant la idea que nosaltres necessitem avantatge i sobreprotecció, com si fóssim nenes petites o la princesa del conte del pèsol-, i perquè perjudiquen les dones més capacitades i voluntarioses, que en un sistema de quotes sempre hauran de lluitar contra la sospita que són allà perquè ho mana la llei, no perquè s’ho mereixin.

Les quotes no són el més greu, en aquest cas. A les dues convocatòries, les proves físiques són més exigents per als homes que per a les dones. Per posar un exemple, un home ha de ser capaç d’arrossegar un cos més pesat que una dona. És delirant. És com si, en nom de la igualtat, hi hagués proves físiques específiques per a coixos, cecs, sords o obesos. Si tu fossis aquell cos que cal arrossegar o carregar perill enfora, voldries que intentés salvar-te la vida un agent que hagi passat les proves físiques més exigents o les proves físiques de la categoria B? Doncs això.

Les proves d’accés a qualsevol lloc són mecanismes de selecció que han de servir per poder triar, d’entre totes les persones que s’hi presenten, les que són més competents en les habilitats a examinar. Si hi ha unes proves dissenyades per testar la capacitat física dels aspirants, els criteris d’avaluació i selecció han de tenir a veure amb aquestes competències, no amb altres variables. Algú s’imagina unes proves per a un equip esportiu que tinguessin algun tipus de quotes o que donessin peixet a una part dels participants en nom d’una ideologia?

Si les proves físiques per accedir als Mossos i als Bombers fossin realment igualitàries -és a dir, si les regles fossin iguals per a tothom- és evident que molt poques dones podrien accedir-hi. Per promoure l’entrada de les virtuts femenines en aquests organismes, que de fet em sembla una molt bona idea, es podrien crear places específiques per als llocs que només requereixin competències intel·lectuals, amb unes proves d’accés que no incloguessin exàmens físics. I a partir d’aquí, que guanyin els millors, els que treguin millor nota. Això tindria sentit i seria igualitari. El que és de bojos, per perillós, és que s’imposin els dogmes ideològics a costa de la seguretat de la gent, en unes proves per accedir a uns organismes que precisament estan pensats per vetllar per la seguretat de la gent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 11, 2023 | 22:12
    Ricard febrer 11, 2023 | 22:12
    En aquest món tan políticament correcte ("feminista") en que vivim només una dona es pot permetre el luxe de dir les veritats. Lamentable.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 12, 2023 | 11:23
      Doctor Strangelove febrer 12, 2023 | 11:23
      Mira al Roma Gallardo a youtube, ell també i diu, i d'altres, això sí només a youtube! Doc.
  2. Icona del comentari de: Roger de Sarria a febrer 11, 2023 | 23:16
    Roger de Sarria febrer 11, 2023 | 23:16
    Ostres noia. Ets molt Valenta. Has d anar en comptenamb la santa inquisicio autonomista. Son pitjor que els comunistots.
  3. Icona del comentari de: Ok Corral a febrer 11, 2023 | 23:34
    Ok Corral febrer 11, 2023 | 23:34
    Encara que volgués contractar algú molt fort i resistent que aguentes un treball 60h setmana no podria, no? Pel que dius sembla que l’error està en les proves. Igual que l’error seria permetre les 60 o 100h.
  4. Icona del comentari de: Farts de merdes a febrer 11, 2023 | 23:36
    Farts de merdes febrer 11, 2023 | 23:36
    A ca l'esclau tot és postureig, ben volguda Àstrid, i ja n'estem fins els ovaris. Els passarem pel damunt.
  5. Icona del comentari de: Observacio a febrer 11, 2023 | 23:47
    Observacio febrer 11, 2023 | 23:47
    Amb exepcións com la teva columa, la resta del diari comença a semblar tv3. Quina llàstima.
  6. Icona del comentari de: Proves a imatge i semblança dels polítics a febrer 12, 2023 | 09:29
    Proves a imatge i semblança dels polítics febrer 12, 2023 | 09:29
    És que les proves físiques no han de mesurar només la força. La rapidesa, l'habilitat, la destresa, la flexibilitat, la coordinació, la velocitat de reacció... En una lluita no té perquè guanyar el més fort. Són uns sexistes de llibre. Ara, els agraden les quotes per sobre de la capacitat per una raó molt íntima. Perquè cap d'aquests gamarussos que tenim al govern estaria exercint de polític sinó fos per la seva quota de partit i depenguessin de la seva capacitat.
  7. Icona del comentari de: Met a febrer 12, 2023 | 13:12
    Met febrer 12, 2023 | 13:12
    CAT hauria de canviar de nom i anomenar-se "CARALLOTÀNDIA", el país de les Elits Carallotes.
  8. Icona del comentari de: Narcís ( cercar probable proporcionalitat no té perquè ser traduït per més perill pel damnificat ! ) a febrer 12, 2023 | 20:35
    Narcís ( cercar probable proporcionalitat no té perquè ser traduït per més perill pel damnificat ! ) febrer 12, 2023 | 20:35
    Només dir que tot és " relatiu " així les proves físiques també han de ser-ho .. quina càrrega ha de poder dur un/a professional per a procurar més garanties pro la vida d' una víctima ( quan a més hi entren munt d' altres factors com la mateixa por a o a no arriscar-s'hi quan calgui igualment d' altres valors com bé diu comentari de les 09:29 ) ? PD : potser no cal ser tan taxatius, tan categòrics.. concluents !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa