Els polítics independentistes han fet ‘cool’ la Hispanitat

"El genocidi cultural des de Madrid és més desacomplexat que mai, i des de Catalunya es fa veure que un peix al cove és possible"

Els dies posteriors a l’1 d’octubre de 2017 algunes veus vam reclamar als partits polítics independentistes que no se’ls acudís passar per alt el que establia la Llei del Referèndum, que ells mateixos van aprovar. Això era declarar la independència i posar en marxa la Llei de Transitorietat, que en realitat qualsevol persona mínimament intel·ligent sap que es traduïa en protegir institucions i infraestructures, si era necessari, amb el mateix cos, com instintivament la gent va fer amb les urnes. Ho vam fer perquè era l’única manera d’intentar evitar el que porta passant quatre anys, començant pel que veiem el 12 d’octubre.

Abans que els catalans guanyéssim Espanya (i dic els catalans conscientment perquè si fos cosa d’independentistes, la resta haurien sortit l’1O a protegir la policia), el discurs nacionalista espanyol havia de sortir al carrer tapant-se una miqueta. No era gaire cool que una Isabel Díaz-Ayuso o un Pablo Casado traguessin a passejar la seva indigència intel·lectual per dir que la Hispanitat és la gesta més gran de la Humanitat després de Roma, fent ressuscitar i tornar a morir d’un atac de riure Ramsès II, Abd-ar-Rahman III, tots els emperadors de la dinastia Ming i els regnants de les civilitzacions precolombines que hom diria avui que van ser convençudes per la via del diàleg d’entregar totes les seves riqueses i d’abraçar el cristianisme, la llengua castellana i les malalties venèries peninsulars. Si són capaços de negar una invasió, una annexió i una colonització, com encertadament ho qualificava Joan Rovira en aquest mateix diari, què no han de dir de l’erradicació de les institucions, l’economia i la llengua catalana en l’actualitat?

Fins i tot per als espanyols organitzar-se per contrarestar a la teoria i a la pràctica l’esvoranc que l’1 d’octubre va obrir en el règim del 78 (que no és més que el màxim que pot oferir l’alternativa a l’imperialisme espanyol de segles) requeria temps. I els independentistes no només els l’hem donat, sinó que alguns cobren aquest temps amb nòmines de fins a cinc zeros l’any. La tardor de 2017 no es podia dir que érem forts, però ja no jugàvem a la contra, i això ens situava en la millor posició que mai ens havíem trobat i que probablement mai ens tornarem a trobar per fer la independència al mínim cost possible. I s’ha demostrat que així era.

Des d’aleshores, les cares progres del PSOE i del PP, Podemos i Ciutadans, han estat amortitzades, fins al punt que hem vist la líder del partit que va encapçalar Pablo Iglesias defensar, en un mateix tuit, les forces armades, la ometrà del franquisme i el Papa. Pàgines de llibres d’història no ho podran explicar millor. Ara el PP es pot permetre deixar el centrisme que havia intentat aparentar durant anys per adoptar els discursos de VOX. I el PSOE, després d’haver-se esforçat a presentar Pedro Sánchez com el Che Guevara del barri de Tetuán, ja no té cap al·licient per contrarestar el discurs de Podemos i no començar a planificar el seu futur a la junta d’accionistes de qualsevol energètica a la qual ni tan sols s’ha molestat a fer veure que planta cara pel preu de l’electricitat.

El genocidi cultural des de Madrid és més desacomplexat que mai, i des de Catalunya es fa veure que un peix al cove és possible quan l’altre ja sap per endavant per quin preu estàs a la venda. L’única resistència que els polítics catalans són capaços d’escenificar es troba en un Parlament que la mateixa presidenta Laura Borràs reconeix que “ha de fer veure que no existeix la repressió”, com va dir al Tot Es Mou divendres passat, és a dir, un Parlament de fireta. Una “casa de la paraula”, com la bateja Borràs, que només pot aspirar a això, a ser un lloc on es parla, i no on es transforma aquesta paraula en acció política, perquè els seus mateixos inquilins han decidit que aquesta capacitat ens l’ha d’atorgar algú altre. Europa, per exemple. O la mateixa Espanya que ha convertit en cool acabar amb tot el que faci olor de català, començant per reinventar el que és català. Faria gràcia si no fos per plorar. I si han aconseguit que es pugui (i s’hagi de) seduir el votant medià amb un discurs anticatalà, és evident que aconseguiran bloquejar qualsevol altre intent de referèndum, i amb molt més suport popular del que va tenir la repressió la tardor de 2017. Qualsevol temps extra que els donem sense fer la independència el faran servir per quelcom que d’aquí a uns anys consideraran part d’aquesta admirable gesta que és la Hispanitat.

Per això, el referèndum de l’1 d’octubre és l’únic que es podrà fer. I és d’acord amb aquest que s’ha d’articular l’acció política independentista. Que com no em canso de dir, per evident que sigui, ha de ser declarar la independència (no s’ha declarat mai res), abaixar la bandera espanyola de la Generalitat (que ni tan sols això es van atrevir a fer), donar ordres als mossos d’esquadra (que es dubta molt de la seva obediència, però al que segur que no obeiran és a una ordre que no s’ha donat), cridar a protegir institucions i infraestructures (cosa que només es pot fer quan va de debò si no volem encara més represaliats civils, aquest cop per sedició) i fer tot allò que tots sabem què cal fer per generar un problema que algú estigui interessat a resoldre.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 14/10/2021 12:05 am
  La gallega tocapelotas aprendiz de fascistilla independentista y sus pajas mentales. Nada nuevo en los to trias que dice esta payasa. Pide cita para el psi.co.lo.grocs per la constitución.
  Un seguidor 14/10/2021 8:04 am
  Hija mía! Tu lo que necesitas es un buen polv....🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Vaya desorden mental que tienes, cuanta bilis y espuma en la boca🤭🤭🤭 Mejor vete a Mejillolandia a escribir letras al Gyntonic y al Fuigpelmon!🤣🤣🤣😜😜😜 VIVA ESPAÑAAAAAAAAA amargada de Mier...🇪🇦🇪🇦🇪🇦🇪🇦🇪🇦🇪🇦
   Gonzalo 14/10/2021 2:25 pm
   Ondia...pero quién va a penetrar a esta? Seguro que en pleno acto, empieza con la matraca indepre.....bufffff.....
    jm 14/10/2021 4:07 pm
    en pleno acto..cuando estas penetrado..cantas el Cara al SOL ???
  Joan Sala Vila 14/10/2021 9:57 am
  He llegiut molt atent el comentari de Pilar Carreras i la felicito per la seva honradesa, valenbtia i dignitat peró una reflexió. Li aconselleria la lectura de les encícliques del Papa Francedsc LLOAT SIGUEU i FRATELLI TUTTI en les que es dedueix qué pensa de la política d'avui i dels drets dels pobles. M'agradaria que els polítics les meditessin. La llibertat és un dret natural.
  Doctor Strangelove 14/10/2021 10:31 am
  Pobre Cagarelas, encara no s'ha adonat que sempre tindria feina a ERC! En fi, quina manera de llençar les oportunitats que et regala la vida! Doc.
   uno que vive en Tabarnia 14/10/2021 1:10 pm
   les mateixes oportunitats desperdiciades per tu, la de abraçar la intel.ligencia, dels altres dos curtets ja no dc res, per la seva tanoqueria s,els indentifica, l,un un incapacitat mental (alm tots el respectes en vers als efectats) i l,altre un maxito gilipolles
  Català 14/10/2021 2:20 pm
  Els polítics independentistes han fet alló què, segons Tarradellas, no és pot fer en política: el ridícul.
  Gonzalo 14/10/2021 2:23 pm
  Vuelve a errar, señora/señorita carracelas. Si que arriaron la bandera española. Fue por un breve espacio de tiempo. Y la borregada que estaba presente en la plaza de San Jaime, aplaudieron a rabiar. Minutos más tarde, y seguramente tras algún llamada de vete tú a saber quién, se volvió a izar. El resto de la historia la conocemos todos. Uno estaba en Gerona, poniendo a punto el maletero, y el otro estaba haciendo la maleta para ir a Madrid. Y la borregada? Pues la borregada, a las 23 horas, todos para casa, que ya estaba todo el pescado vendido.
  Francesc Castellà 14/10/2021 6:37 pm
  M' agradaria trobar algun punt d' intel-ligencia, respecte i humanitat als comentaris dels invasors,rapinyaires castellans, desgraciadament els seus arguments fan sentir fàstic i vergonya, expliquen lax desastrosa situació econòmiques i politique d'Espanya. Felicitats per un article que deixa les coses molt claras i naturalment provoca la reacció dels que en lloc de treballar prefereixen ocupar i esclavitzar i rspoliar altres nacions.
   Gonzalo 15/10/2021 12:18 pm
   El colmo de un separatista catalán? Llamarse Castellà.
  Una 14/10/2021 10:18 pm
  Molt ben dit Pilar. Clar i català. Orgull de dona davant de tant "tio" collunut que s'arrossega.
  Lector atent 14/10/2021 10:34 pm
  Gran article! Llàstima de comentaris miserables dels quatre arreplegats habituals...
  federalista 15/10/2021 9:13 am
  carracelas carracelas res fes un mini partidet amb l'espot, l'alexandre, el cotalelo sudaca fachin fachan etc, i a treure majoria absoluta 4 vegades hahahah es ironia, perdo a treure un esco amb sort, i despres a convencre a 70 o 80 diputatas dels 134 que falten,per veure si es poden fer les teues ensonyacions, mentrestant tu espot, i demes frikis hiperventilats, us feu amb el pal de l'estelada lo que jo estic pensant, et cap gallega xarnega carracelas, hahah el pal de l'estelada em referisc.

Nou comentari