(No es podia saber): els afiliats de Junts voten salvar les seves nòmines

"L'aval de les bases de Junts no hauria de sorprendre, bàsicament, perquè el nombre de participants coincideix sospitosament amb el nombre de càrrecs que s’haurien quedat sense feina si haguessin fet el pagafantes"

No hauria de ser cap sorpresa que la militància de Junts hagi avalat l’acord de Govern amb Esquerra. En primer lloc, perquè la votació ha estat qualsevol cosa menys lliure. Com quan la meva mare em preguntava si volia pollastre o peix per sopar, jo li deia que pollastre, i deia que d’acord, que peix, que quina gran idea, que si el volia bullit o al forn. Però si una cosa se li dóna bé al processisme és pervertir tota fita valuosa i genuïna i convertir-la en la seva vessant més ridícula, mentre en asseguren que la idea segueix intacta. Ho han fet amb el referèndum de l’1 d’octubre, com van fer amb expressions com “fer república” o com fan ara amb la “consulta de les principals decisions polítiques a les bases” o “fer valer la majoria del 52%”. Han aconseguit que no vulguin dir res.

En segon lloc, l’aval de les bases de Junts a l’acord de Govern amb Esquerra no hauria de sorprendre, bàsicament, perquè el nombre de participants coincideix sospitosament amb el nombre de càrrecs que s’haurien quedat sense feina si haguessin fet el pagafantes. Són els mateixos que el 2018 van acceptar que Esquerra vetés la investidura de Puigdemont en comptes de protegir la sobirania del Parlament anant a eleccions els cops que calgués. Això hauria provocat un bloqueig institucional que sí que hagués generat un problema d’estabilitat que a algú li hauria generat algun incentiu a solucionar, no com ara, que som un afer intern que de tant en tant es guanya algun titular als diaris europeus. En van dir “govern efectiu”, que només va ser-ho en dur al país a la decadència que es manifesta en haver d’oferir presidents i societat civil represaliada perquè l’Estat els devori com el drac de Sant Jordi per tal de mantenir la masoveria, abocant-nos a un relleu polític cada cop més mediocre.

A la consulta de Junts hi han participat (diuen ells) 4.053 persones (poc més del 60% de la militància), de les quals, si un 83% han votat afirmativament a l’acord, són 3.363 votants els que han validat la coalició de govern que salvarà els càrrecs de centenars de persones (que no són molt diferents en nombre que els d’Esquerra, però la investidura que Aragonès obtindria dels juntergents sí o sí el mantindria fora de perill).

Convido al lector que miri el portal de transparència de la Generalitat, i doni un cop d’ull a la relació d’alts càrrecs no electes (directors i secretaris generals, assessors especials, caps de comunicació, tècnics…) de Junts que una investidura sense acord de Govern enviaria al carrer, tant dependents de conselleries que gestionaven fins ara com depenents d’entitats del sector públic (Servei Català de Trànsit, Agència Catalana de Consum, Institut Català de l’Energia, Teatre Nacional de Catalunya, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Institució de les Lletres Catalanes…) Són més de 200, si els comptem d’un en un.

Però la repartidora autonòmica no es limita a això. A aquests hem de sumar tots aquells que es troben en situació similar en altres nivells administratius (ajuntaments, diputacions, Congrés, Senat, Parlament Europeu), que necessiten que, si es dóna una situació similar en propers comicis que poden posar en risc els seus càrrecs, Esquerra no es torni de la mateixa manera. També considerem totes aquelles empreses del sector privat dependents de contractes amb l’administració pública i els càrrecs de partit la principal ocupació dels quals és generar un estat d’opinió als mitjans, escriure els llibres de presos i exiliats, etc. No és gaire difícil imaginar qui ha inclinat la consulta de Junts, després d’haver-se omplert la boca des de l’assemblea fundacional que la militància independent seria qui decidís en la formació.

Per més que s’entestin a repetir el contrari, doncs, aquest govern serà el mateix que tots des de 2012, amb els mateixos interessos i els mateixos objectius: espicossar engrunes autonòmiques que cada cop surten més cares de mantenir, mentre pidolen un referèndum a l’Estat i a Europa que no tenen cap necessitat d’oferir perquè el contrari no els suposa cap problema que no estiguin disposats a tenir. I fent el més greu per tenir material a vendre a l’electorat per seguir-ho fent: responsabilitzar-nos dels seus fracassos. 

Perquè proposar un altre referèndum, preparar-nos, organitzar mobilitzacions sostingudes, apostar per una taula de diàleg… és assumir que el problema de l’1O va ser que no vam poder recomptar vots, que és mentida, que no ens vam preparar, quan vam fer possible un referèndum contra la intel·ligència i els recursos d’un dels Estats més poderosos del món, que no ens vam mobilitzar, quan no s’han vist precedents a la història recent de Catalunya a la mobilització independentista, que la violència de la policia és més important que els nostres vots, que són insignificants sense l’aval de l’Estat. 

I no, la responsabilitat és seva i segueixen sense assumir-la, ni Esquerra, ni Junts, ni la CUP. I continuen persistint en passar-se pel folre la voluntat dels votants i els seus propis compromisos fins a mínims dels mínims acceptables, que ha estat l’únic error de 2017, i que és l’únic que no reconeixen.

Comentaris

  Erwin Eugen 22/05/2021 1:33 am
  No sé qui la paga aquesta però sempre, sempre , desbarra contra Junts ! Jo sóc un afiliat de Junts que vinc de l'esquerra on he estat sempre . He votat sí , a contra cor. Però la massa amorfa vol això. Per cert ! NO salvo a res , ni a ningú ! I guanyo més jo amb un mes que segurament tu amb 6 mesos !
  Luisnomeacuerdo 22/05/2021 12:05 am
  Pos claro fanática lazinazi aprendiz de fascista independentista en cuanto se les corte la la pela todos los borreguetes a hacer bufandas y caravanig per la repugblica de tractoria.
  Jordi (Català i Suís) 21/05/2021 10:04 pm
  He llegit la lletra d'en Puigdemont als militants de JXCAT i és molt dura. Quan denuncia la campanya contra ell i contra el CXR confessa desconcert. No pot pas comprendre que la guerra contra ell i el CXR sigui duta pels Espanyols i per altres independentistes (això no ho diu clarament). I afegeix "des de fora". Jo visc "fora" fa molts anys i el que en Puigdemont escriu ho pot signar qualsevol exiliat o expatriat. La campanya mediàtica contra ell i contra el CXR reflecteix una guerra total per tal de monopolitzar els votants independentistes. I si cal destruir l'altre camp utilitzant els Espanyols en són capaços. Aquí no parlo pas de la menjadora autonòmica a què aspiren els milers de càrrecs del sottogoverno (ERC i JXCAT). Parlo d'una guerra de destrucció mentre els Espanyols bavegen de plaer i continuen amb el terror contra els Catalans. Des de "fora" és tan sorprenent que em cal anar a la Transició per entendre el que tenim ara.
  22
  30
  Respon
  Pere G. Prat. 21/05/2021 7:43 pm
  A punt de complir vuitanta-quatre anys, he votat si al pacte, i no per la por de perdre un sou. Soc un associat més per sentiment, sense esperar res a la contra, cap benefici, cap sou com no sigui el del país que tots desitgem.
  24
  11
  Respon
  Enric 21/05/2021 5:58 pm
  Perfdona però la teva credebibilitat periodística, si en tenies, l'acabes de perdre. Tant jo com molts companys més que som de juints no tenim cap càrrec ni cap dàdiva. Ho sento, a partir d'ara no penso llegir ni una ratlla del que escriguis o diguis. Credibilutat zero. Bonm vent i barca nova. Així està el peeriodisme en cauest país.
  38
  21
  Respon
  andreu serra 21/05/2021 5:02 pm
  Pilar Carracela: premi a la màxima insultaadora d'el Mon i d'altres digitals. Sempre amargada,sempre atontada, sempre egolatra, sempre inventant-se tesis, sense dimitir per no tenir cap tesi doctoral. Et creus llesta i inteligent, quan no ten's la mes minima inteligencia comunicaitiv i,sobretot, nomes difons mentides no reals.Ves a treballar a Corea del Nord, si us plau. All'o es sidonii per a personetes com tu.
  25
  16
  Respon
   Anònim 22/05/2021 12:23 am
   Ha donat arguments. Tu, ni un. El que insultes ets tu.
  Ramon 20/05/2021 11:05 pm
  L'escenari em sembla too good to be true. I d'aquí ve el meu dubte. Si han preferit això, si els republicans (espanyols) han preferit aquesta claudicació en tota regla, sumat al pànic a repetir eleccions que tant clarament van evidenciar els sociates i l'empresariat botifler, com deurien pintar les enquestes reals! Vés que no haguem fet el préssec evitant tornar a votar. Tanmateix, ara la paella pel mànec la tenim nosaltres. Els netament independentistes.
  34
  44
  Respon
  Ramon 20/05/2021 10:46 pm
  La situació és molt millor ara, havent quedat Junts per Catalunya un escó per sota, que el 2017 tot hi haver-hi quedat dos per davant. Però és el que tenien uns resultats electorals els eren diabòlics. Això sí, la situació és estupenda només si Junts per Catalunya continua fent bé els deures. Els tenim ben agafats per l'entrecuix.
  27
  41
  Respon
   Groc 22/05/2021 3:55 pm
   Qui a qui ???
   Groc 21/05/2021 9:19 am
   Qui a qui ??
    Ramon 21/05/2021 11:04 am
    Doncs nosaltres, els netament independentistes, als que van anar a les eleccions garlant que repetir la coalició de l'anterior Govern els semblava "una broma de mal gust". Doncs tracatrà. Amb patates. Perdent bous pressupostaris i esquelles conselleres. I ara tenint Junts per Catalunya la paella pel mànec. Si no he obert una ampolla de xampany per celebrar-ho només és pels dos anys de coll concedits als sociates per infinita traïdoria i/o estupidesa en la preconxorxa entre republicans espanyols i australopitecs cupaires.
    33
    42
    Respon
  Narcís 20/05/2021 10:31 pm
  Ras i curt : no entenc l' escrit . . " sí comencem a prejutjar .. bona nit i tapa't " !, ço és, diu no tinguem Govern ? diu el tinguem i no cobrin ? diu hi cobrin, però el mínim interprofessional ? diu no hi hagi ningú votat, només els catalanòfobs ? diu només hi mani un i prou o mateix militar ? diu ningú voti partits independentistes ? diu . . . . . . fem la revolució com aquella francesa o russa i acabem d' una punyetera vegada amb estat aliè que ens vol anihilats com nació i esfondrats com economia ? .. doncs, ho digui clar i català, renoi ! PD ; verament, què aporta això .. em recorda massa miserables que escriuen contra els nostres i no baden boca contra nostres botxins , contra nostra botxí !
   Groc 21/05/2021 9:25 am
   Si senyor, n’hi ha que sembla que que només veuen problemes. Aviam si tirem endavant, tots, units com sigui i deixem de jutjar els demés, que possiblement ni nosaltres ni els nostres no som tampoc cap joia. Deixem fer !!! Aviam si ens en sortim, que es el que compta, no qui o com ho fa
   Purisme dissuassori 20/05/2021 10:57 pm
   Reclamar una puresa extrema al moviment independentista en les circumstàncies actuals és voler derrotar-lo. No ho compro. No som perfectes ni herois. Hi ha el que hi ha. I estem resistin molt. Carracelas, tu què vols. Defineix-te
  Jo 20/05/2021 6:24 pm
  Pregunta: i per que collons els voteu carallots??? (ERC JxC Cup Psoe PP Vox Cs ... tots la mateixa merda)
  16
  12
  Respon
  Boku 20/05/2021 3:00 pm
  Mira, tu, quina casualitat ....... Apa !! ....
  Clara 20/05/2021 2:15 pm
  Preu per preu, sabates grosses. Mentre es fan i es desfan pactes, s'ha de deixar que el contrari arreli en tots els camps per fer-se amb la collita? Tampoc s'espera d'una periodista que vagi brandant bandera patriòtica talment "La Llibertat guiant el poble" pels seus ideals i que, per això, hagi de renunciar a les pagues que li proporcionen els diaris i les teles.
  Traïdors Venuts 20/05/2021 2:09 pm
  A JxCat, finalment han guanyat els sous. Per això s'han entès bé amb BotiflERC i els CupQuadrats.
  57
  27
  Respon
   Groc 21/05/2021 9:29 am
   A JxCat no ens han guanyat els sous, ens ha guanyat el sentit de responsabilitat. Aviam si deixeu fer, que es el que la gent NECESSITA
   30
   22
   Respon
  GROC 20/05/2021 1:18 pm
  Les veritats no agraden als juntaires
  41
  54
  Respon
   Groc 21/05/2021 9:32 am
   Ets un altre “groc” Et puc assegurar que a dia d’avui a JxCat ens rellisquen bastant les critiques vanals
   Odil.le 20/05/2021 8:08 pm
   es veu que ERÑ treballa per amor a l'art. Per això ha costat tant arribar a acords. Quan ERÑ tenia menys escons que JxCVat tenia mes gent a sou en l'administració de la generalitat que JxCat!!! ara ni parlar-ne en reduïr. JxCat estan pel sou, ERÑ ja el tenien afiançat amb el pegament i de tocar res, ni parlar-ne. Aquests que critiqueu tant a JxCat pels sous estaria bé que miressiu quans càrrecs tenia erÑ i quan en tindrà ara i fer la mateixa feina per JxCat. Aleshores expliqueu-lo alt i fort. Però molt em temo que callareu com es fa sempre que es descubreix que ERÑ enganya.
   138
   79
   Respon
    Hi ha diferències 21/05/2021 1:05 pm
    ERC, 90 anys d'història i ZERO casos de corrupció. Jx€, 40 anys de corrupció.
    46
    40
    Respon
     Odil.le 21/05/2021 5:43 pm
     Una altra cantinela que no es sosté per enlloc. Només que una vegada es descubreix ho foteu fora del partit com si això fes que erc no tingues cap mena de responsabilitat. Però... Sou responsables de que 1939 i ara no arribessim a la independencia que encara és un pecat molt més greu que ser corrupte.
     Ramon 21/05/2021 1:39 pm
     El que li va passar a Joan Carretero és indicatiu del que li passaria a ERC si mai deixés de traginar-li la palangana a l'enemic real, llegeixi's les esquerres sucursalistes.
     Ramon 21/05/2021 1:38 pm
     Consellers que es fuguen a Sudamèrica amb la secretària, forats negres en la sanitat gironina, regidors pederastes, el màxim responsable d'Interior fent de contrabandista, el negoci dels MENAs, aquell festival de corrupcions durant els tripartits que fins i tot escandalitzava la màfia sociata. Vet aquí l'ERC que es vanta de netedat pel sol fet que, com que és la carta que juga Espanya, Espanya no li obre els dossiers que en té. Però guaita com de seguida n'hi van obrir a Joan Carretero tan bon punt deixat el partit i fundat Reagrupament. "Zero casos de corrupció". Que miserables.
     47
     53
     Respon
    Ricard 21/05/2021 11:57 am
    Efectivament, l'1 d'octubre val. No calen més referèndums. Pel que fa a la posició de junts se'ls crítica si no recolzen un govern i si el recolzen... també.
     No diguis ximpleries, noiet @Ricard 21/05/2021 8:37 pm
     L'1-O només va servir com a propaganda i mantra. Per res més. Ni els observadors pagats per la Generalitat li van donar validesa.
    Groc 21/05/2021 9:34 am
    No ho volen veure !!
   odisea 20/05/2021 1:43 pm
   Ni a los de ERC.
  Dolors63 20/05/2021 1:14 pm
  I els que no tenim "nòmina" que salvem?
  uno que vive en Tabarnia 20/05/2021 10:01 am
  de on a surtit aixo? de la JuanK?
  ton c. 20/05/2021 9:43 am
  no se perque peró cada día s´asembla més a un periodista ex de L a Vanguardia anomenat Barbeta, deuen ser imaginacions meves.. No aportan res peró enreden molt.
  73
  58
  Respon
  serty 20/05/2021 9:41 am
  A veure, sols Junts te càrecs de confinça....et recordo que el partit que mai va voler fer coalicions a les municipals (on es reperteixen ajuntaments, consells comarcals i diups) és ERC....per tant no siguis cínica i possa'ls tots al sac, perquè ERC crec que té més xarxa clientelar muntada que Junts... au va home!! Trapues l'odi d'ERC cap a Junts, i això no ajuda.
  124
  102
  Respon
   Groc 21/05/2021 9:36 am
   No ho volen veure, per ells JxCat som pitjor que la peste
   pel serty 20/05/2021 12:39 pm
   Llegint el teu vomit de comentari, qualsevol veu que tu traspues odi a ERC. Votes corruptes processistesvi no has paït les ultimes eleccions? O potser geus perdre la menjadora?
   83
   86
   Respon
    Xifre 20/05/2021 8:11 pm
    Aplicate al cuento. en ER només sabeu que insultar i deixar anar enganys sense comprobació. Més mejadora que ER ja es dificil però bé, quan un està adoctrinat fa el que fas
    76
    64
    Respon
  En què quedem, és ERC o és JUNTS?: 20/05/2021 9:19 am
  És ERC la que allarga la situació a dos anys per una taula de diàleg impossible o ho és Junts; Qui ha pressionat a qui amb la CUP, ERC A Junts o Junts a ERC?; D'aquí a dos anys arribarem al moment, continuarà sense haver-hi taula de diàleg i començarà la nova etapa, o embat o eleccions, serà gràcies a ERC o a Junts?. Què havia de fer Junts, deixar que governés en solitari ERC amb l'ajuda soterrada de Comuns i PSC o impedir-ho amb la meitat de les cadires?. O és que ERC no té cadires?. Unes cadires ocupades per gent incompetent, la mateixa gent incompetent. O no són incompetents Torrent, Vergés o el mateix Aragonès? EN QUÈ QUEDEM?.
  134
  113
  Respon
   allargar 20/05/2021 12:36 pm
   és el que va fer el poc honorable Torras quan va finiquitar la legislatura i no va convocar eleccions, la nena Artadi quan va acceptar l'elecció inmediata de Borràs com presidenta del parlament però va putaramonejar 3 mesos l'elecció de president de govern
   104
   107
   Respon
  Ex- votant d`' ERC. 20/05/2021 8:12 am
  Els polítics que no prioritzen el seu sou per damunt dels interessos del Pais es popden comptar amb els dits d'una mà i encara en sobren. Per aixó he abandonmat tot activisme politic>; amb gent així no es poot anar enlloc.
  53
  63
  Respon
   Tu has votat ERC tants cops com la Ferrussola! 21/05/2021 1:08 pm
   Prefereixes corruptes processistes o muy y musho ehpaÑoles?
    Odil.le 21/05/2021 5:40 pm
    La teva dicotomia es tan falsa com que er és independentista. ER i ferrovial i els seus trapicheos els coloco en corruptes, i muy-mucho espanyoles també col.loco a ER ja que fa el joc als colonit.zadors.
   Si, però 20/05/2021 9:18 am
   Si ,si Carracelas. Però és el que hi ha. Hem de viure i resistir amb aquestes contradiccions cròniques o lliurar-nos als que ens volen aniquilar com a poble. I una majoria "imperfecte" hem triat resistir malgrat el dolor de la repressió. No és èpic però és heroic i l'atenció sobre el moviment indepe persisteix des de totes les posicions.
   11
   12
   Respon
  sottogoverno 20/05/2021 8:04 am
  mientes como una bellaca , porque no conoces los nombres de todos los afiliados, ya que si es cierto y los conoces ,deberías estar ahora mismo detenida por vulnerar la LOPD , AEPD ya se hubiera puesto en contacto con los Mossos . por eso MIENTES.
   Anònim 20/05/2021 4:45 pm
   Més tonto que una sabata.
  Jordi Nogués i Aixalà 20/05/2021 7:55 am
  Moltes gràcies Sra Pilar Carracelas! Per sort els ciutadans d'aquest país tenim periodistes com vostè, l'Iu Forn, en Vicent Partal i el no tan pròdig professor Resines i uns quants més que no esmento per no deixar-me ningú, que posen l'absolutament necessari toc de realisme, ironia i a cops mala llet. per no deixar-nos endur pels cants de sirenes de tanta premsa "adicta al règim" Per la meva part li puc assegurar que no me'n vaig a dormir o no dono per encetat el dia sense haver llegit les seves magnífiques aportacions. Gràcies de nou i continui així!
  62
  46
  Respon
  Doctor Strangelove 20/05/2021 7:41 am
  L'article de la paia aquesta es podria resumir en un : Junts pel Cash. Doc.
   uno que vive en Tabarnia 20/05/2021 9:56 am
   Ui! sorpres! domines l,angles i tot, carai que n,ets de intel.ligent
    Doctor Strangelove 20/05/2021 11:59 am
    es diu d'intel·ligent, idiota! I fot el favor de posar accents, talòs! De fet comparat amb tu i tots els vells hiperventilats que escriuen aquí, sóc Einstein!
     Malament 20/05/2021 11:05 pm
     Dr. Strangelove. Cuida't a fons. Estàs impresentable i ho saps. Per això vas amb pseudònim.
  LlunyDeCat 20/05/2021 3:41 am
  Un altre article que desemmascara els cretins aprofitats del tripartit pseudo-independentista. En Partal a Vilaweb s'ha esplaiat finalment sense embuts. Cita fins i tot en Voltas i avisa que la propera represaliada pels Espanyols serà la Borràs i no hi haurà ningú que la defensarà. I diu que som enrere al 2009 amb el referèndum d'Arenys de Munt. Finalment som molts els qui prevèiem aquesta ensulsiada. Però quina altra cosa podria fer aquesta gent si en 42 anys d'oficialitat del català MAI han defensat els Catalans quan han estat agredits pels Espanyols i han deixat instal.lar-se al país el domini de la llengua d'Ocupants i Colons ? Només cal veure la nul.la vergonya dels Espanyols que pengen comentaris en Espanyol a aquesta mateixa web sense que hi hagi cap reacció dels responsables i fins i tots els lectors Catalans els llegeixen i contesten. La diginitat fa molts anys que els Catalans la varen perdre. Fa 42 anys que la majoria es caga en la pròpia llengua. I això és el símptoma d'una malaltia molt profunda que dubto que pugui guarir-se.
  248
  257
  Respon
   Pactes 20/05/2021 9:33 am
   Els afiliats d'Erc han votat l'acord? No, no cal si l'aprova Junqueras. Van fer primàries per elegir candidat? No, no calia, el va escollir Junqueras. Cada partit de la política oficial té la seva dinàmica. Som el poble els que fem política no professional. Però tenim la força d'haver exigit que pactéssin. I vam estar als col.legis electorals fins al vespre l"1-O malgrat les agressions.
    Gustavo 20/05/2021 8:18 pm
    Básicament és que a esquerra tevballen gratis, no tenen quasi bé càrrecs politics amb gent amb tota la preparació d'un gran partit independentista de 'tota la vida' . gent que si els treus el sou tenen problemes per trobar feina igual de remunerada. I a més a més viuen tranquils ells voten una vegada i Junqueras ja es cuida de totes les decisions. S'ha sembla més a un partit rus que a un del món occidental però no els diguis res que tenen mala llet i s'emprenyen en sentir les veritats.
   Gonzalo 20/05/2021 8:11 am
   Cuéntanos....cuéntanos lo que pasó en villaweb con los que escribían en castellano....cuentanoslo, que hace días que no lo repites... jajajajajajajaja!!!!!!!
   Pilar Carraceles ho veu diferent 20/05/2021 6:46 am
   Desemmascara els cretins aprofitats del lobby corruptgent pseudo-independentista que sempre prioritza les menjadores per tenir bons càrrecs i sous a assolir la independència.
   89
   110
   Respon
  Ramon 20/05/2021 1:30 am
  A mi l'acord em sembla bo (tot i l'aberració de regalar dos anys als sociates de marge perquè la puta taula de merda doni resultats). I també em sembla bo que hi hagi tanta oposició, del propi partit així com de Demòcrates, Solidaritat, Reagrupament. Aquesta oposició ha de tenir veu i ha de pressionar perquè Junts per Catalunya faci el que ha de fer. O sia deixar-los plantats en la puta taula de merda tan bon punt quedi clar que ni autodeterminació, ni amnistia, cop de porta i eleccions. Aquesta oposició ha de pressionar perquè Junts per Catalunya no s'acomodi i es vegi arrossegada per una ERC que s'ha vist obligada a fer el Govern que no volia fer i a tenir-hi menys i pitjor poder que el que tenia en el Govern anterior.
  100
  129
  Respon
   Ramoneta i puta 20/05/2021 6:50 am
   Fill meu, clar que't sembla bé. T'hi va la feina i el sou per seguir vomitant als pamflets del partit, com elmon.cat, per cobrar cada mes un sou que cap empresa assenyada et pagaria.
   97
   100
   Respon
    Ramon 20/05/2021 10:37 pm
    La vostra ràbia no fa més que confirmar l'encert del meu goig per l'escenari que obre el pacte. Jo estic bastant content... i moltíssim només de pensar com deuen estar En Rufián, En Tardà, En Sol, En Tonisoler, el senglar de Moià, aquell parell de l'Autònoma i tota la resta. Us tenim just on volíem tenir-vos.
    xifre 20/05/2021 8:22 pm
    això del sou val per a tots els partits. Quanta gent d'esquerra que viu de la menjadora creus que trobaria feina igual de reminerada, i de JxCat i dels podemites??? Això és patrimoni de la classe política no només d'un partit. Només cal que miris el curriculum dels politics per veure que la majoria han fet carrera al partit i enlloc més... bé si, en les tapaderes que tenen els partits que eufemisticament els diuen 'fundcions'. Enterat i se critic ... però amb totos.
  Endavant! 19/05/2021 11:32 pm
  Pilar, la afirmació que fas de que els càrrecs de Junts volen salvar les seves nómines es certa, de fet una es una obvietat ... tu vols salvar la teva, i jo la meva ..... pero altres afirmacions que fas son falses: jo soc militant de Junts, asalariat en una empresa que no te res que veure amb l’administració, es a dir no em jugo cap nómina en aquesta votació i he votat Si a l’acord perque es el que jo he decidit lliurement. Salut.
  135
  101
  Respon
   Guillem. 20/05/2021 3:16 pm
   Potser que.diguis per que has votat.si?.
    JordiP 20/05/2021 6:47 pm
    Doncs segurament per les mateixes raons que jo: perquè crec que JxC és el partit de centre dreta, catalanista, proindependència, internacionalista, progresista, modern, salvaguardador dels valors de la cultura i llengua catalanas i integrador de tots els que se sentin o vulguin ser catalans. No partidaris de tenir un cap d'estat imposat contra Catalunya per la força de les armes i empenyat en administrar la riquesa que produim nosaltres, sense interferències ni mediatitzacions. I tot això en la seguretat de que, sota la seva direcció política, econòmica i social, els catalans podrem (si ens ho treballem) gaudir els fruits del nostre treball personal i de grup. Sempre sota l'ombra de la unió supraestatal formada pels països europeus que compartim unes arrels culturals i econòmiques molt properes. Obviament, aplicant la raó i el raciocini, sense fanatismes ni prejudicis. Li sembla poc?
   Vendetta 20/05/2021 12:58 am
   Botifler procesista y covard
   12
   14
   Respon
  Rosa 19/05/2021 11:11 pm
  La majoria dels periodistes sou uns ignorants. El Sí correspón al 51,4% dels militants de Junts, que són els que han han decidit que Junts Entri al govern. La resta està entre el NO i l'abstenció. Com que el NO volia dir que investissin igualment Aragonés entre el 51,4% dels que han votat SÍ potser no tots volien les nòmines que diu la periodista, potser alguns volien impedir que ER anés en solitari. Així que a veure si apreneu a fer números. Encara que periodisme sigui una carrera de lletres no és tan difícil aprendre a calcular I interpretar percentatges. Si es té voluntat de no manipular, és clar.
  127
  92
  Respon
   Gustavo 20/05/2021 8:25 pm
   apren a fer números. Els fas com els espanyols. Primer es compta els que han votat només, no tot el cens i això de tractar amb el complementari torna a ser trampa. Apren a fer numeros, deixaras de dir bajanades i no faras el ridícul. I no diguis que ets de lletres, perque si és aqixí, no opinis sobre números si no en saps. Es fa el ridícul amb massa facilitat com acaves de fer.
   Sosa 20/05/2021 12:14 am
   I tu a veure quan aprens a llegir, perquè no veig a on de l'article es nega aquest percentatge.
   29
   30
   Respon
  Vendetta 19/05/2021 11:04 pm
  Verdades como punyos cuanta rao noia per aixo teniu ke dejar de votar processisme botifler nomes els fnc y primaries son independetistas penseu per la proxima CATALUNYA CATALANA 33
  222
  262
  Respon
  Claro claro 19/05/2021 10:25 pm
  Superalo hija mía, fuisteis engañados y vuestra Andapandansiaaa duró 8 segundos. Luego todo el mundo se fue a casa a ver NETFLIX Juajuajuajua Juajuajuajua! Tardareis años para canalizar tanta frustración, y también horas de psicólogo! No habrá Andapandansiaaa sin barricadas, y la tropa no está por la labor...prefieren ir a jugar a Paddel...juajuajuajua Juajuajuajua!
  12
  201
  Respon
   Anònim 20/05/2021 4:46 pm
   No gaire més que els que creieu en la democràcia espanyola.

Nou comentari