Ni amb la taula de diàleg ni amb el CxR: ERC no sap negociar

"No és culpa de Junts Per Catalunya. Perquè és ERC qui ha decidit competir-hi en cinisme, començant per vendre que un pacte amb Madrid és possible si sumem molts vots"

Que Esquerra Republicana no en té ni idea de negociar no ve d’aquesta investidura. Podríem remuntar-nos als temps del tripartit, en què Artur Mas va passar-los la mà per la cara en les negociacions amb la Moncloa perquè després els republicans haguessin de desentendre’s de la iniciativa que ells mateixos havien encapçalat, però vendre’s la llengua i la nació per unes inversions que encara avui no hem pogut ni ensumar tampoc no seria com per llançar coets.

Però la dramàtica prova que els vots que el partit guanya són inversament proporcionals al rèdit que són capaços de treure per a Catalunya la tenim a partir del moment en què Oriol Junqueras assumeix el lideratge d’Esquerra. No ens deixem influir pel més recent, la investidura de Pedro Sánchez, a partir de la qual han mercadejat à la convergent amb la seva pròpia llibertat i la del país per molt menys del que José Luis Rodríguez Zapatero va oferir a Joan Puigcercós fa 12 anys per un pacte estable de legislatura. Cal recordar fins a quin punt es van deixar estafar per Mas quan aquest va empescar-se un artefacte electoral, Junts Pel Sí, que permetia a Convergència obtenir un poder que mai no hauria somiat conservar fent campanya contra els republicans.

A partir d’aquest moment hem pogut observar com, tot i guanyant les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona, van ser incapaços de fer pagar car cada dia a Ada Colau el pacte d’investidura amb Manuel Valls (ans el contrari, li han fet el gran favor de sostenir-li els comptes gratis per “salvar-la” de les urpes de l’expulsor de gitanos), i també com, ara que ho tenen millor que mai a la Generalitat, no tenen la valentia per plantar cara de forma oberta a Junts Per Catalunya fent una impugnació pública al Consell per la República.

Perquè si la taula de diàleg no té absolutament cap possibilitat d’oferir res als catalans que no puguin assolir sols, i per tant, res que no sigui rendició (la seva llibertat, els seus diners, les seves infraestructures, la seva llengua –especialitat del catalanisme polític a partir dels temps de la Mancomunitat–), aquest nou artifici, encara menys. Un artifici del qual en formen part, per cert, per la mateixa covardia que va tenir Junqueras amb Mas, Ernest Maragall amb Colau, Rufián amb Sánchez, que és la de no ser capaços d’assumir els costos de liderar sols una alternativa (d’aquí que no sàpiguen teixir un discurs sense incloure els Comuns, que ja no saben com dir-los que sempre preferiran el PSOE –el major garant de la unitat d’Espanya– encara que sigui a costa de llençar tot el seu programa d’esquerres a l’aigüera).

El Consell per la República és una ONG que es limita a intentar influir en política autonòmica a partir del farol que tot el que es fa des de l’exili està fora de l’abast d’Espanya (l’aixecament de la immunitat a Puigdemont, Ponsatí i Comín la deu haver promogut l’Esperit Sant) i que per tant es pot assolir la independència des de fora del territori en disputa (com si no fos la mateixa Generalitat, amb una conselleria d’Interior pilotada per Junts Per Catalunya, qui actua de braç executor de la repressió de l’Estat a canvi de conservar els càrrecs i els sous que li proporciona ostentar-ne el subcontracte).

I si Esquerra Republicana no és capaç de dir-ho, com no va ser capaç de sostenir públicament que Ada Colau és l’alcaldessa que fins i tot Vox volia, com no és capaç de negar el suport a Podem a Madrid perquè, com diu Tardà avui en un article, els sembla envejable intentar arrossegar algú que considerava casta encara que ningú noti la seva presència al govern, seguirà arrossegant un complex de masover, que es veu incapaç de gestionar un poder que mai havia tingut. Encara que ara la premissa que tenen aquests dies és la d’inocular a l’opinió pública que és a la inversa, que és Junts Per Catalunya qui no supera el complex de senyor.

Tot això no és culpa de Junts Per Catalunya. Perquè és Esquerra qui ha decidit competir-hi en cinisme, començant per vendre que un pacte amb Madrid és possible si sumem molts vots, com si als polítics espanyols, a partir d’un percentatge determinat de vot, els comencés a importar de sobte el fet democràtic. I en això, per molt que s’hi esforcin, no podran guanyar mai a qui porta vivint-ne més de 40 anys.

Comentaris

  Fran BCN 02/04/2021 10:24 pm
  Pilar, el fanatisme de JXC no porta enlloc, només conflictes amb l'Estat espanyol..si això els posa, doncs perfecte , però la decadència de CAT.ja és d' escàndol...
  65
  55
  Respon
  David. 02/04/2021 12:15 pm
  ANC=ERC=PSOE=Podemos. És tant fàcil com això. No cal gastar tantes paraules.
  baldiret 02/04/2021 12:14 pm
  Ara ERC s'ha d'engolir el caramel enverinat preparat pel Nacionalisme d'Esquerres Espanyol de Catalunya. Una ensarronada consentida i usada a favor seu per ERC. I ara, que farem?, un Govern Independentista o un Govern Autonomista-Botifler?
  La por 02/04/2021 11:10 am
  Als qui verdaderament temen els castellans és a JxC, al no entendre com ha pogut girar de rumb el centra-dreta català. Ni ERC ni CUP fan perdre la son a Madrid. Aquests és el motiu d'intentar que comuns i socialistes recolzin a Aragonès i acabar amb el moviment independentista per raons d'estat. Saben molt bé els centralistes que sense el centra-dreta català, no hi haurà independència. D'aquí la por a Junts i a Puigdemont.
  Ramon 02/04/2021 10:59 am
  Aquesta noia troba que Junts pel SÍ fou "una estafa" a ERC. Junts pel SÍ d'entrada és un nom molt desencertat. I les llistes van estar fetes amb el cul. Però la candidatura ja va néixer amb molts problemes per la traïció d'ERC clamorosament evidenciada arran el 9N. La traïció d'ERC, feta visible llavors, va marcar un abans i un després del Procés. Es va notar d'immediat. La feina va ser nostra per omplir el Palau Sant Jordi al cap de no gaire. La traïció era d'ERC. Primera en sabotejar el 9N. segona en torpedinar la immediatesa i la unitat necessàries, imprescindibles, per l'èxit de les plebiscitàries, i tercera perquè un gavadal de votants d'ERC del 2012 se'n van anar a la CUP. Afeblint la candidatura d'unitat i fent-la dependre necessàriament d'una sobredimensionada CUP. Dues coses que, lògicament, van fer molt feliç Espanya.
  74
  84
  Respon
   Ramon 02/04/2021 12:13 pm
   I el que deixa anar l'articulista sobre l'Estatut del 2006 ja és directament de delírium trémens.
  rd 02/04/2021 10:53 am
  erñ botiflers
  47
  31
  Respon
  Ramon 01/04/2021 11:55 pm
  L'escó d'avantatge d'ERC sobre Junts per Catalunya és només consegüent al joc brut d'Espanya. Amb una sola jugada bruta que no haguessin fet en favor d'ERC i contra Junts per Catalunya, ja no hi hagués hagut sorpasso. Ha anat tan just que, ja dic, amb una menys, amb només una marranada que no l'hagués fet Espanya, ja no s'hagués produït.
  104
  113
  Respon
   Lògica de perdedors 02/04/2021 12:48 am
   El rei i el govern espanyol volen que guanyi ERC i no el PSC... Quines bajanades que escrius.
   111
   20
   Respon
    Ramon 02/04/2021 8:11 am
    El rei, els sociates, la Soraya, l'Aleix Vidal Quadras, la Caixa i l'escòria espanyola que empastifa aquests fils. Tots, tots els enemics de Catalunya malden i frisen perquè ERC s'imposi a Junts per Catalunya o sigui a Puigdemont o digui a la resistència i la dignitat de Catalunya.
    110
    113
    Respon
  SI és culpa de JuntsxCash, Pilarica 01/04/2021 11:50 pm
  Estan abusant de la gent d'ERC que, donada la seva condició mental, hauria de treballar a l'ONCE o una institució similar i en càrrecs de poca responsabilitat.
  el verdugo del Cid 01/04/2021 8:05 pm
  Un article força interessant, molt opinable, evidentment, però considero ben invertit el temps de llegir-lo. Això sí, Pilar, et recomano polir el teu "catañol. Els catalans MAI ens "tirem farols", si de cas fem catxes. Si vols, pots fer servir el mot "bluf", que és un anglicisme, però com a mínim tindries el perdó de l'IEC (no el meu).
  baldiret 01/04/2021 6:25 pm
  ERC no hUi, ui, ui Ja tenim aquí l'Àngel exterminador. Aquesta dona "no deja títere con cabeza". Una mica emmerdadora sí que ho ets, eh Pilar?... Vinga dona... no siguis així; saps que amb un galliner tan esverat es pot fer molt de mal i ho fas, quasi ets més roïna que l'Albiac i la Granados plegades.a voltat mai rodona.
  58
  67
  Respon
  Delfí Artós 01/04/2021 5:53 pm
  Això de l'enfrontament entre independentistes és allò que desitgen des de l'estat espanyol i tots els seus aparells, clavegureram, joc brut, lawfare, CNI, fons reservats espanyols, tacitos... tots inclosos es fregeuen les mans. A sobre des de l'espanyolisme carca i tronat diuen amb mofa allò del soufflée i del "pensamineto único" etc... La independència l'aconseguirem entre TOTS ho enteneu ? No podrà ésser d'altra forma. L'espanyolisme juga amb avantatge, així des de Podemos a Vox tenen tot l'estat espanyol amb les "seccions" suara esmentades a tota màquina, intentant esclafar l'independentisme o si més no reduir-lo a un percentatge "conllevable" en diuen... Els catalans solament ens tenim a nosaltres, per aixó als espanyolistes els hi van tan bé les nostres desavinences o desacords, ho sento, a vegades penso si no tenim molts d'infiltrats entre comentaristes, tertulians, polítics...
  195
  149
  Respon
  Quien ha ganado las elecciones? 01/04/2021 4:35 pm
  Lo que es verdad es que en las últimas dos votaciones el de Waterloo(el fugado de la justicia), no ha ganado ninguna de las dos, primera Ciudadanos, segunda Psc, y encima el fugado tercero y eso dueleeeee, de acuerdo no pueden formar gobierno psc, pero algo querrá decir que no gane las elecciones ningún partido indepe los ultimos años, o eso no duele.
  71
  257
  Respon
   Cavaller pallares 01/04/2021 9:34 pm
   Escolta nen, no cale que te expliques tanto, pero me parese que aqui el unico fugado es el Llanera este, que se ha fugido de la justisia espanyola retirando doa veses la eurorden con Puigdemont. O es que noa prens per carallots???
   93
   73
   Respon
   Guanyar les eleccions i la formació d'un govern 01/04/2021 6:16 pm
   Des de la democràcia "plena", "homologable" i "consolidada" hauríes de saber que en el sistema Parlamentari, per a formar govern calen la meitat més un, o en segona instància, una majoria simple de vots de DIPUTATS, tant hi fa si son de llistes "guanyadores" o no. En el cas del nostre Parlament calen 68 escons per aconseguir la majoria absoluta i doncs una llista que aconseguexi aquesta xifra és guanyadora i alhora podrà formar govern sense necessitat d'altres llistes electorals. N'estem tips dels que sempre amolleu la cançoneta del "partit guanyador". El partit de Rivera amb 36 escons també fou "guanyador", llista més votada i llista amb més escons, i no poguè formar mai res. És evident que com més llistes electorals accedeixen a un Parlament més repartis resten els escons, és ovbi, gran demòcrata espanyol !. Això tant fàcil sembla que a alguns us costa de capir i sempre foteu el mateix rotllo de marmota, aborrit i que vos serveix de consum propi. Sí, Illa ha "guanyat" en vots, i en escons ha empatat, si a ell i a tu vos és tant fàcil, i ho veieu tan senzill, comenceu a formar govern i si cal parlar amb vOx a veure si us voten... Au ! Espabila ! I per molt que parlis de partit guanyador el PSCPSOE en té 33 (com ERC 33) d'escons i no es multiplicaran encara que ens recordeu i insistiu cada dos per tres i que us pregunteu amb mofa i sornegueria : "Quien-ha-ganado-las-elecciones" ? Al capdavall guanyararan els que puguin formar un govern, ve-t'ho ací.
   56
   17
   Respon
  ERC=L'ANTIGA CIU 01/04/2021 3:43 pm
  UNA TAULA DE DIALEG= que no hi ha ni una sola engruna tan sols. Aquets d'ER, nomès que tinguesin una mica de vergonya anirian a apendre a negociar amb els bascos, aquells si que en saben de negociar no se si amb pistoles o sense postoles, però a ells no els hi toca la "cartera" ningú.
  142
  37
  Respon
   Ramon 01/04/2021 3:47 pm
   ERC no té gairebé res en comú amb CiU. I totes les diferències, notòries, són en favor de CiU.
   225
   148
   Respon
  Josep 01/04/2021 3:39 pm
  Sense fer als españols el que destgen fer-nos a nosaltres no començarem la revolució.
  Ramon 01/04/2021 3:24 pm
  A mi totes aquestes exhibicions de pedigrí independentista em rellisquen bastant i consti que jo sóc independentista des de molt abans que ERC se n'hi tornés de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola. El fonamental, el bàsic, és ser nacionalista identitari. L'independentisme n'és només una conseqüència lògica, natural, i encertada quan la circumstància així ho aconsella. Ara hi ha tants independentistes no perquè els anys 70 i 80 hi hagués un independentisme grupuscular sinó perquè hi havia un nacionalisme identitari amb molt de pes. I aniré més enllà: de les dues paraules, nacionalisme i identitari, la més important és la segona. Jo reto honor als catalans que en el passat han defensat Catalunya de la castellanització, l'assimilació, l'etnocidi, encara que no s'afirmessin o fins i tot que no se sentissin nacionalistes.
  127
  95
  Respon
  LlunyDeCat 01/04/2021 2:40 pm
  Per tal d'entendre els tres partits independentistes catalans que tenen representació parlamentària cal anar 40 anys enrere. Només la CUP ve de l'independentisme via els diferents PSAN. I el PSAN té l'origen al FNC independentista quan els qui esdevingueren comunistes l'abadonare. ERC mai fou independentista malgrat tenir Estat Català a dins als 30. I quan veus tot el material humà que ERC ha "integrat" (només cal veure tots els antics del PSC), t'adones que realment no hi ha pas tradició independentista. Pel que fa a JXCAT només cal revisar els cv de la gent que en forma part per adonar-se que tampoc ve de la tradició independentista. Grosso modo tenim tres partits i només un ve de la tradició independentista però amb un handicap que el neutralitzarà sempre: vénen del moviment comunista. I aquest és el moll de l'os. Si tots sabem que hi havia molts independentistes a ERC, CDC i UDC, també sabem que era una posició "sentimental" i "personal" en contradicció total amb les polítiques de llurs propis partits. Recordeu la reacció d'aquests tres partits al referèndum d'Arenys el 2009: feia vergonya. Foren els Catalans qui empenyeren a tots aquests col.laboracionistes amb els Espanyols a esdevenir independentistes. Però ho feren forçats. No en tenien pas la tradició. Caldran anys de repressió, humiliacions i agressions per part dels Espanyols, per tal de desenvolupar una tradició independentista entre aquests individus. I el resultat serà que finalment comprendran que l'Enemic dels Catalans no és pas el Règim del 78 sinó simplement... els Espanyols, els Amos a qui els Catalans deuen obediència parlant llur llengua per la violència de llurs lleis imposades per la conquesta militar.
   Ramon 02/04/2021 8:23 am
   L'articulista acusa ERC de no haver set prou traïdors!
   37
   34
   Respon
  baldiret 01/04/2021 1:24 pm
  ERC no ha voltat mai rodona.
  69
  56
  Respon
   Anònim 01/04/2021 2:17 pm
   ERC, avui diuen una cosa y dema la contraria.
   90
   33
   Respon
   teridlab 01/04/2021 2:07 pm
   Junts x Sou no son indepes son processistes, portan 10 anys demostrant-ho
   68
   166
   Respon
    Ella 01/04/2021 4:39 pm
    ERC x Sou no son indepes son processistes, porten 90 anys demostrant-ho
    88
    30
    Respon
  Alma 01/04/2021 12:55 pm
  Creo que la difusión en el extranjero del problema catalán, de sus aspiraciones de independencia y de la persecución que sufre por parte de España, se la debemos a la labor que hacen los de Waterloo, la ANC y Omnium. El Consell per la República tiene validez en cuanto puede reunir a los diferentes partidos independentistas, las organizaciones civiles y resto de miembros y ser un foro de debate con unas posibilidades de libertad acción que, por supuesto, el estado español no permitiría. Pienso que puede tener muchas oportunidades. Lamento que Esquerra que parece temer más por su protagonismo que por su colaboración, no sea un participante más activo y que, incluso, actúe en contra con una actitud como la del perro del hortelano. Afortunadamente, hemos tenido políticos que vieron con claridad que se podían hacer cosas más positivas para el independentismo fuera que dentro de una cárcel, dicho esto sin desmerecer la dignidad de los que eligieron quedarse y de los que, sin elegirlo, sufren la falta de libertad porque, al fin y al cabo, ellos son el ejemplo viviente de la represión sin cuartel de un estado que se dice democrático.
  167
  67
  Respon
  Votant expectant 01/04/2021 12:29 pm
  JxC, en justa correspondència, hauria d'assegurar la presidència d'en Pere Aragonés... i prou. Deixar que ERC governi sola al dictat dels curts de gambals de la CUP, i que així puguin aconseguir "majories més nombroses" per a un futur llunyà. I ja s'ho faran.
  82
  33
  Respon
  federalista 01/04/2021 11:56 am
  jajajajajajaj xarnega galaico-celta dues pedres estelades, crides indapandenchia en la merda de casa on visquis i a correr, fanatica adoctrinada.
  2
  105
  Respon
   Ja ja ja 01/04/2021 6:10 pm
   Estic fin sala c... DEL SBNORMAL DEL ja ja ja
  Català 01/04/2021 11:40 am
  Jo he votat ERC 5 vegades. dues pel parlament de Catalunya i tres per les municipals de la població in visc. moltes més que la Ferrusola.
  17
  11
  Respon
  Ramon 01/04/2021 11:18 am
  O sigui que la gran crítica a ERC és que no són prou traïdors?
  242
  80
  Respon
   Ramoneta i puta 01/04/2021 11:29 am
   Fill meu, tu si que vas traïcionar la memòria de ton avi, república que va haver de fugir després de la guerra i va acabar morint en un camp de concentració a Polònia. Te n'hauries d'avergonyir, avui mateix vaig a veure ton oncle notari i et deshereto.
   45
   119
   Respon
    Ramon 01/04/2021 3:29 pm
    A aquesta xicota una de dues, o bé té molt mala memòria o bé li han explicat molt malament els episodis de l'Estatut i Junts pel SÍ.
    75
    21
    Respon
  Edgar 01/04/2021 10:46 am
  No reconèixer els èxits internacionals dels exiliats en els diferents tribunals europeus i menysprear la feina de difusió de l'conflicte que fan cada dia els eurodiputats Puigdemont, Ponsatí i Comín fa que aquesta anàlisi de la periodista no sigui ni objectiu ni sincer. Fins i tot l'aixecament de la immunitat dels eurodiputats es va produir en una votació totalment dividida de parlament europeu, una cosa sense precedents. A més pronostico que aquest aixecament d'immunitat a Espanya no li servirà de res i serà una nova derrota espanyola que mai supera els tests europeus.
  149
  77
  Respon
  Poca anàlisi 01/04/2021 10:15 am
  És evident que des de l'exterior s'han aconseguit reconeixements. Un dels darrers el suport a la independència per part dels Verds francesos o que els EEUU diguin que Espanya vulnera drets fonamentals. Abans de carregar-se el CxR tractant-lo d'ONG i dir que vol influir en la política autonòmica, hauria d'entendre que el que de debò fa és anul·lar el paper d'aquesta política a mercè de l'estat en el lideratge de l'independentisme. I això és un pas necessari i fonamental. I si no, proposi alguna cosa amb sentit que no sigui anar de voltes de tot.
  251
  146
  Respon
   Anàlisi real 01/04/2021 10:23 am
   CxR es un club privat, un altre menjadora corruptgent prr alimentar l'ego del poc honorable que va suspendre la DUI i va fugir. Si és un ente privat que ningú ha votat, té la mateixa legitimitat per opinar quel meu cunyat. Els junts pel sou volen guanyar amb xiringuitos rl que han perdut a les urnes, segueixen processant cap enlloc.
   210
   348
   Respon
    Ni idea 01/04/2021 11:34 pm
    Potser que t'informis de qui hi ha al CxR. Et sorprendrà.
  Narcís 01/04/2021 9:43 am
  Felicitats .. no ha deixat ningú viu ... deixi d' embrutar CxR o únic ens que té Catalunya per ser ella mateixa ! PD : per ventura , vol ser aquell ésser Sostres en femení ( doncs, digui-ho .. i li donin veu a diaris anticatalans ! ) ?
  158
  66
  Respon
   pel Narcís 01/04/2021 10:25 am
   oi que't falta un bull? o potser dos...
   14
   91
   Respon
    Pere Sans 02/04/2021 7:22 pm
    Rucot
    españolísimo 01/04/2021 10:59 am
    Qué dices, perro sarnoso, vete a vivir a Zamora i ejerce de catalán , si tienes cojones , español !
     Narcís 01/04/2021 11:28 am
     Quina Favència .. polítics catalans (?!) parlant castellà, parlant en castellà a Parlament català, sent contra l'avenç català i anant defora malparlant/ calumniant Catalunya ! PD : no passa res per no saber català , atès que pot ser per manca de facilitat idiomàtica o/i no haver-lo exercitat o practica'l , però que amb tot el que fan és diguin també catalans en lloc de castellans broixos ( pelats ), excuses, espanyols i tururut .. fum llàstima, fum vergonya .. verament són a anys llum de la civilització !
     81
     76
     Respon
  Carracelas menteix, i ho sap 01/04/2021 7:02 am
  La taula de diàleg la va rebentar Torra per ordres de Fuigpelmón, no podian soportar no haver-la aconseguit ells, però no han ofert mai cap alternativa millor que seure i parlar, son venedors de fum i viuen de vendre fum. CxR no és cap interlucutor legítim, ningú la votat, és una menjadora de part, corruptgent. Creu Carracelas que també s'hauria de negociar amb el Barça? Amb el Palau de la Música? MENYS COLLONADES I XIRINGUITOS INÚTILS!
  342
  681
  Respon
  Piolin 01/04/2021 3:21 am
  Viva KOSOVO , que viva lejis españa
  44
  10
  Respon
  Ex-independentista 01/04/2021 2:09 am
  Peer tot aquest cúmul de despropòsits jugades brutes i baixeses,he rectificat i tornat a la meva posició d'abstenicionista sistemàtic, que mai havia d'haver abandonat en sentir els cants de sirena d'uns autoanomenats independentistes. La independència el meu Pais no la vull en mans tan indignes.
  17
  97
  Respon
   Tu no has estat mai independentista 02/04/2021 11:45 am
   Independentista es com ser del Barça tant a les verdes i a les madures. Això de desfullar la margarida, ara si , ara no, no cola
   Delfí Artós 01/04/2021 5:31 pm
   El teu comentari és una collonada com una casa, o sigui et passes a l'espanyolisme per una rabieta, i és clar dins d'Espanya i l'espanyolisme no hi ha pas "cúmuls de despropòsits, jugades brutes i baixeses". La teva "posició abstencionista" és votar directament per Espanya i l'espanyolisme, no cal que ho dissimulis, no et facis trampes ni intentis aixecar-nos la camisa. La situació actual d'incertesa i desorientació agreujada per la covid-19, és la que vol l'estat espanyol, seguir així i que l'independentisme baixi al 10% o 15% percentatge digerible per l'stablishment espanyol de la "conllevància" i així fins que els espanyols en assimilin i vertebrin a Espanya del tot... Els espanyols, i també els abstencionistes, teniu tot un estat amb lawfare, joc brut, clavegueram, CNI, fons reservats espanyols, tàcitos.... tots remant per a que l'independentisme s'entrebanqui, es baralli i desisteixi del seu objectiu. Posar-los-hi tan fàcil com descrius tu és més aviat de renegat, ho sento. Jo seguiré votant i treballant per la independència, la qual aconseguirem entre tots. Quan aconseguirem la independència jo potser aleshores si que esdevindré abstencionista sistemàtic si no hi ha cap opció política que em faci el pes, però aleshores ja hi haurà la república catalana.
  Luisnomeacuerdo 01/04/2021 12:40 am
  Zzzzzzzzzzzz, zzzzzzzzz, está lazinazi de adopción tiene una buena empanada mental y no es gallega.
   Piolin 01/04/2021 3:19 am
   Viva KOSOVO fuerra españa .
   Piolin 01/04/2021 3:17 am
   Viva KOSOVO , que viva lejis españa
  Senyora, es formi 01/04/2021 12:39 am
  Vostè és molt fluixa com a analista i no té massa idea de què va la història. La qüestió fonamental no era la negociació, i més aviat es tractava de la gravíssima (per a ell) derrota electoral de Puigdemont, i de com solucionar-ho amb joc brut. Vist que no és possible s'han posat a negociar.
  347
  568
  Respon
  maninkhov 01/04/2021 12:13 am
  bla, bla, bla...
  avia 31/03/2021 10:40 pm
  En general el comentari no m'agrada pero ho repecto. M'hauria d'aclarir la conselleria d'interior qui la comanda? jo crec que es ERC o estic equivocada?
   Avia, abans de dir bajanades millor s'informa 01/04/2021 10:34 am
   Encara no tenim president, els corruptgents no han paït la derrota i com sempre, ara que tenen la presidència del parlament, putaramonejan per desgastar el guanyador. Com vol saber qui serà conseller d'interior si jo tenim president que l'ha de nomenar?
   30
   85
   Respon
  LlunyDeCAt 31/03/2021 10:34 pm
  Un altre article que desemmascara els partits catalans. No parlo de la resta de partits perquè són Espanyols i d'obediència Espanyola. Sort en tenim d'articles d'aquesta noia, de la Bierge, d'en Joan Rovira, de l'Espot i a Vilaweb els d'en Partal entre altres que ja han abandonat l'esperança en tots aquests cretins i aprofitats que remenen als partits catalans. Vaig deixar de votar ERC després del primer tripartit i quan van fer President un Espanyol que ni tan sols sap parlar ni escriure el català, aleshores vaig entendre llur estratègia de renunciar amb dosis homeopàtiques a l'element d'identitat dels Catalans: la nostra única llengua nacional. Tot amb la collonada d'integrar els "nous catalans", una altra collonada com fou també - i encara dura - "castellanoparlants i catalanoparlants" o la d'en Pujol "és Català tot el qui viu i treballa a CAT. Però jo em demane (utilitzo la variant valenciana) fins quan els Catalans (no parlo pas dels Colons i Ocupants) aguantaran aquesta colla ?
  231
  192
  Respon
   S'atrapa abans a un corruptgent que a un coix 01/04/2021 7:07 am
   Tu has botat ERC tants cops com la Ferrussola
   131
   216
   Respon
    Jo 01/04/2021 8:13 am
    Botat??? Noi fes servir el corrector.
    Doctor Strangelove 01/04/2021 8:10 am
    Botar no és el mateix que votar! Vigila xaval! Doc.
     Baldiret 01/04/2021 3:26 pm
     No neguem l'evident; el què en diem "esquerres" ERC, PSC, Comuns i "dretes & fatxes" PP-C's-VOX no són independentistes. Ara per ara l'unic moviment pro independència es l'anomenada "dreta" on es congrega gent de diverses procedències CIU-sociates-ERC- Liberals(Els de debò, no els peperos etc.)
     Botar 01/04/2021 10:39 am
     És quan vota un Burro? Hi estic d'acord.
     45
     33
     Respon

Nou comentari