La taula del no-res

"Estem sols, com n’estàvem abans, quan ens crèiem, oh, ànimes benaurades, que Europa faria que Madrid fós raonable"

Sí, vinga, va, acceptem que la Diada del 2021 no ha estat un desastre i que hem salvat la dignitat, que és de les poques coses que ens queden. No ho menystinc en absolut, que consti, però tampoc no ens equivoquem: més enllà de la clàssica i patètica discussió sobre les xifres d’assistència, sempre agafades amb pinces i precaucions infinites, hem entrat definitivament a l’etapa de les diades postcovid i post2017. No sabem de què va això, però segur que ja no va d’omplir carrers ni de comptar manifestants. O almenys fins que no sapiguem per què omplim carrers, pregunta que ara és francament complicada de respondre. Sí, per no rendir-nos del tot, però… i què més?

Ara el terreny de joc és la pista d’un aeroport que pot ser per a gallines o ànecs o per a àligues (depèn de quina sigui la lliga en la qual vulguem jugar) i la trampa de la taula de diàleg on s’està preparant una mena de pista d’aterratge per a la rendició dissimulada.  Els aeroports serveixen tant per enlairar-se com per aterrar, les taules poden servir per menjar o per ser menjats.

Hi ha algú, seriosament, tan ingenu, que es pensi que Espanya té alguna cosa a dialogar o a negociar en una taula tan plena de ministres com buida d’agenda? Hi ha algú que es cregui que Europa (quina Europa?) espera que aquesta taula pongui un ou còsmic que solucioni aquest gra al cul que tenen a Madrid i Brussel·les? Estem sols, com n’estàvem abans, quan ens crèiem, oh, ànimes benaurades, que Europa faria que Madrid fós raonable, com si Europa (quina Europa?) tingués alguna mena d’interès en la independència de Catalunya i la desestabilització d’una Espanya tan gran com ruïnosa…

Quan t’asseus a una taula per negociar alguna cosa, dediques molts esforços a pensar en el que tu vols treure’n, però normalment no penses prou en què vol treure’n l’altra part ni en quines són les posicions de partida per al joc de cartes. Tot depèn del que tu tinguis per negociar, no del que tu vulguis. I de si inspires respecte o por a l’altra part.

Amb Espanya, l’única cosa que pots comentar, no dialogar, és la teva rendició. Pot ser amb formes amables i educades, com a l’etapa Sánchez, que no exclouen ganivetades executades amb un somriure, o amb la matusseria obsessiva del PPVOX, però l’ordre del dia té sempre un únic punt: digue’m com penses rendir-te i, si et portes bé i t’humilies prou, ja veurem si et concedim alguna propina. Si no vols un aeroport de primera, que ja has pagat amb escreix, potser t’oferirem un TGV a pedals, que ens sortirà més barat i quedarà d’allò més ecològic…

Hi ha il·lusos benintencionats, que mereixen tota la nostra compassió i comprensió, perquè no saben el que fan ni on es fiquen. I també hi ha cínics, que sí que ho saben, però no tenen res millor a fer que dialogar i resar per si en algun moment del diàleg se’ls apareix la verge o l’esperit sant o el bisbe emèrit de Solsona. En qualsevol cas, la taula del no-res és el parany del mai més.

La taula de diàleg del no-res portarà directament al no-res. I ningú no ens ho agrairà, ni Europa (quina?), perquè simplement haurem perdut la partida. Quan vas de perdedor, normalment acabes perdent. Això sí, amb una mica de sort, els guanyadors magnànims et concedeixen el dret a seguir pensant el que penses, amb la condició que ni et passi pel cap fer-ho realitat. Aquest és el marge de negociació de la taula de diàleg, a la qual només assistirà el president, i el rei si cal, quan es tracti de certificar la rendició. La resta: somiar truites autonòmiques, federals o europees… Són el mateix, amb diferents noms: una truita espanyola.

Comentaris

  Vendetta 12/09/2021 9:58 pm
  Fotem fora als botiflers y fem ingobernable el pais, destrocem tot, la libertad ve so val
  Luisnomeacuerdo 12/09/2021 11:07 pm
  Menuda empanada mental arrastra este fascista independentista, lo dicho debes tomar más fibra en el desayuno y ver menos mierdatv3 que no te está haciendo ningún bien.
  Guillem.😊 12/09/2021 11:15 pm
  Ocupem l aeroport no m ampliem Confrontacii continua. Els politics els primers sino que deixin pas Si demostrem que la represio no ens afacta aquesta s acabara aixi de facil Caixa de solidaritat amb part del sou dels politocs independzntistes electes + donacions
  Teresa Masip 13/09/2021 7:40 am
  Fins al 2030, com diu el MADURO JUNQUERAS a robar nomines i fabricat ferrovials.famiglia.junqueras. Qui vota ERC vol cobrar nomines i forrar a la famiglia com el NAGNIFIC HONRAT JUNQUERAS, el CONDÓ A LA INDEPENDENCIA, una excusa per forrar.se d'or
  Doctor Strangelove 13/09/2021 7:42 am
  A veure caracul, la taula hauria de servir, si els polítics catalans no fossin uns mediocres, per reflotar la nostra economia, que és l,important. Les cabòries d,hiperventilat per mi te les pots fotre via rectal! Doc.
  Narcís 13/09/2021 9:10 am
  Ras i curt : Tots sabem no faran res : 1. no sigui sos baronets fatxets tinguin excusa per fer el paperot davant propers votants ! 2. mai per mai han acomplit cap Tracte/ Acord/ Pacte/ Conveni ! 3. no poden acceptar Catalunya s'enfili/ prosperi lluny de sa misèria moral i, conseqüent, material ! 4. Ja hi és la ' justícia ' tan justa ella, per a fúmer allò que tirànicament vulguin fúmer ! i 5. quan defora han defensat la veritat, el bé, la raó i el dret i, ja no diguem-ne res, qualsevulla cosa catalana ? PD : si no són demòcrates , no ho han estat mai ni mai ho seran .. pitjor que jihadistes .. cercant fer botí a costa nostra per saecula saeculorum !
  fat boy 13/09/2021 10:47 am
  Boicot, boicot, boicot economic i fiscal, fins a trencar-los la columna vertebral. Perque si us creieu que la independencia vindra de les mans d'uns senyors que cada dia ploraven perque no podien fer petonets als seus fillets abans de dormir, aneu frescos.
  El problema és .... 13/09/2021 11:10 am
  ... que Madrid té raó i la UE i l'ONU ho reconeixen. Els que no reconeixen que no tenen raó són els indepe-nacionalistes catalans. Catalunya no és una nació ni una colònia espanyola ni té dret a l'autodeterminació; els països catalanes són tan reals com Narnia o Mordor. Aquestes coses són les que l'indepe-nacionalisme català ha d'assimilar.
   fat boy 13/09/2021 3:41 pm
   Doncs mira tu que er Gibrartá eppanyó...
    Bultaco 13/09/2021 6:31 pm
    Gibraltar és una miqueta més espanyol (pels espanyols que treballen allà) que L'Alguer català.
     fat boy 13/09/2021 8:19 pm
     Si, i Berlin una miqueta mes turc que Gibrartá eppanyó, per la gent que hi treballa. Per cert que jo hi he estat a l'Alguer, ja fa bastants anys, i no et sabria dir quanta gent ens tocava el claxon al veure la senyera que duia al cotxe.
  federalista 13/09/2021 12:36 pm
  i el tal rovira com sempre monotematic hiperventilat i pesat, pero be es veu que la rao de la seua miserable vida es la indapandenchia dels condadets catalans, una vida molt pobra rovira si no es te altra aspiracio, el creia una mica mes llest.
  Donec Perficiam 13/09/2021 12:48 pm
  Quan ets la gallina dels ous d'or d'un senyor feudal cruel i dèspota, no pots esperar que et deixi marxar. Quan ets la dona maltractada però adinerada que manté al marit maltractador, no pots esperar que et doni el divorci. Doncs així estem de carallots, volent dialogar amb el nostre enemic maltractador i dèspota....si m'aguessin dit mai que viuria tot aquest culebrot, no m'ho haguera cregut. És del-lirant i surrealista. Encara que fessim altre vegada la revolució "Urquinaona" o "aeroport", no tenim politics amb pebrots que ens segueixin.....només serviria per engarjolar altre vegada al jovent... Ens falten liders que vulguin realment fer efectiva la independència, sabent que hi hauràn morts i ho assumeixin com a efectes colaterals que no es poden evitar.
  Junqueras el pinso a les gallines espanyoles del psoe.podemos 13/09/2021 3:45 pm
  España, sense Catalunya, seria com Senegal, i menjarien pedres. 5enen gana i cal donar.els.hi pinso
  ciutada patriota 14/09/2021 9:58 am
  si donem perficiam i a lo millor el mort eras tu qui sap en una guerra, jajajajajajajajaa.

Nou comentari