Ja la tenim aquí, en safata de luxe, la nova normalitat institucional de la qual parla el president Sánchez. Va anunciar-la al Congrés dels diputats amb una frase que, incomprensiblement, encensà la ira de l’independentisme: “hi ha un temps pel càstig i un temps pel perdó”. I dic incomprensiblement perquè en si mateixa, la frase mostra la inspiració poètica de la Biblia, concretament de l’Eclesiastès, 3, 1-8, “hi ha un temps per néixer i un temps per morir”, etc. El que hauria de provocar la indignació dels analistes i comentaristes, doncs, no és l’expressió, sinó allò que expressa: el retorn de la “normalitat institucional a Catalunya”.

En veritat es tracta d’un desig, l’esperança que l’empenta independentista catalana s’esgoti, que la contínua mobilització popular s’aturi i que es torni a la política autonòmica, un cop s’han repartit càrrecs i cadires entre la nova classe política catalana. El projecte es curulla amb l’ambició de trobar una nova forma d’encaix de Catalunya a Espanya que serà com totes les anteriors una presa de pèl per continuar amb l’explotació colonial.

L’operació ha estat curosament preparada en negociacions discretes entre el gobierno d’Espanya i els independentistes “pragmàtics” d’ERC. A canvi que aquests s’oblidessin de la independència i la unilateralitat, el gobierno indultaria els presos polítics i els deixaria en llibertat… condicionada al seu comportament. És una operació intel·ligent atès que, com va dir el ministre Ábalos, en un atac de sinceritat, els presos feien més mal a dins de la presó que a fora, mentre que ara, a l’inrevés, van ser més útils a Espanya a fora que a dins.

D’això es va encarregar Oriol Junqueras, que, d’ençà del seu alliberament, disposa de tots els mitjans de comunicació catalans i espanyols per predicar la bona nova que la metropoli té la millor actitud que es pugui imaginar cap a Catalunya; mitjans que sistemàticament censuren i veten l’independentisme puigdemontià. L’encàrrec de Junqueras al carrer és contrarestar l’influència del MHP Puigdemont al país i fins i tot portar la seva lluita al si de les institucions europees per fer visible al món la divisió de l’independentisme, al mateix temps que es predica la unitat.

Mentrestant els ideòlegs del col·laboracionisme del govern d’aliança d’ERC i JxC, a l’uníson amb llurs terminals mediàtics públics i privats, tracten de vendre la idea que, arribant el moment, el TEDH, caçarà la sentència del Tribunal Suprem espanyol al judici-farsa de l’1-0 d’octubre i llavors sí que serà veritat que Espanya s’enfonsarà i haurem guanyat la independència. Tot el que ens cal és ser prudents i tenir paciència per a quatre, potser, sis anys més.

Per descomptat, dins quatre o sis anys no passarà res, com no va passar al cas d’Otegi al País Basc. Sembla mentida l’eco que té aquesta nova enganyifa desmobilitzadora. És una repetició de les mentides que es van fer córrer abans del judici-farsa de l’1-O, on tothom veuria la corrupció de la justícia franquista i Espanya no podria suportar les pressions internacionals. El procés-farsa es va produir, els processats van ser condemnats i, lluny denunciar la iniquitat espanyola a ulls del món, els protagonistes van acabar acceptant uns indults vergonyosos que, si poden resoldre llurs problemes particulars, no suposen cap ajuda a la causa col·lectiva.

Satisfet d’haver sopat amb el Borbó i el president Sánchez al MWC, el president Aragonès enforteix la mistificació de la normalitat anunciant que a la taula de diàleg amb el gobierno posarà l’autodeterminació com a qüestió no negociable, la mateixa autodeterminació per la qual no hi ha cap lloc a la taula, com els governants espanyols han reiterat ad nauseam. Ni tan sols sota la forma hipòcrita que els republicans proposen per boca del senyor Tardà quan demana un “referèndum” trampós, consistent en donar a la gent tres opcions a triar. La seva esperança és que els espanyols s’adonin que autoritzant aquest referèndum arreglat, l’independentisme perdrà. Però és absurd, Espanya no entén d’aquests subterfugis dels republicans de donar gat per llebre i, a més a més, no li calen. Sense més escarafalls prohibirà el referèndum; qualsevol referèndum.

Per deixar les coses clares, el president Sánchez rebutja la presència d’Oriol Junqueras a la taula de diàleg atès que està inhabilitat pels tribunals, pels que ambdós tenen gran respecte. Fins i tot quan no hi tenen res de tribunals, sinó que són òrgans polítics de proscripció de ciutadans, farcits de feixistes, com l’anomenat Tribunal de Cuentas del Reino.

Un signe clar de la nova normalitat institucional a Catalunya. La nova enganyifa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluis a juny 29, 2021 | 20:31
    Lluis juny 29, 2021 | 20:31
    Gracies, un cop mes, pels seus magnífics articles. En un altre ordre de coses, algú em pot dir que es necesita per obtindre la nacionalitat de Botswana?
    • Icona del comentari de: El que sap que tot això és un bluf a juny 30, 2021 | 08:46
      El que sap que tot això és un bluf juny 30, 2021 | 08:46
      La de Botswana, no sé.... Però que foto el camp d'aquí cap a un país democràtic, sí que ho sé, perquè aquí en no res, acabarem moooolt malament.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 30, 2021 | 11:57
      Gonzalo juny 30, 2021 | 11:57
      Los españoles perderán la nacionalidad cuando: Estén emancipados, residan en el extranjero y adquieran voluntariamente otra nacionalidad. Pueden evitar esta pérdida si en el plazo de tres años declaran su voluntad de conservar su nacionalidad. La adquisición de la nacionalidad de países iberoamericanos, Andorra, Filipinas, Guinea Ecuatorial o Portugal no es bastante para producir por esta causa la pérdida de la nacionalidad española. Estén emancipados residan en el extranjero y durante tres años utilicen exclusivamente la nacionalidad que tuvieran atribuida antes de la emancipación. Pueden evitar esta pérdida si en el plazo de tres años declaran su voluntad de conservar su nacionalidad. La adquisición de la nacionalidad de países iberoamericanos, Andorra, Filipinas, Guinea Ecuatorial o Portugal no es bastante para producir por esta causa la pérdida de la nacionalidad española. Los españoles emancipados que tengan otra nacionalidad, residan habitualmente en el extranjero y renuncien voluntariamente a ella. En el caso de españoles que hayan nacido en el extranjero y sean españoles por haber nacido de padre o madre español/a también nacido en el extranjero, perderán la nacionalidad española si en el plazo de tres años desde la emancipación o mayoría de edad no declaran su voluntad de conservar la nacionalidad española APA...YA TARDAS!!!!!
      • Icona del comentari de: Otro subnormal español tirando de Wikipedia... a juny 30, 2021 | 12:44
        Otro subnormal español tirando de Wikipedia... juny 30, 2021 | 12:44
        Como el otro subnormal amigo suyo, con el que se van dando palmaditas en la espalda, el Doctor StrangeEGB
        • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 30, 2021 | 13:02
          Gonzalo juny 30, 2021 | 13:02
          Encima que le hago un favor al indigente mental laZinaZi este....que desagradecidos sois.... jajajajajjaajja!!!!! Y que amargados estáis....!!!!!! Jajajajajaja!!!!!
          • Icona del comentari de: Calla facha! a juliol 01, 2021 | 09:17
            Calla facha! juliol 01, 2021 | 09:17
            I a sobre espanyol! Si es que no es pot ser mes desgraciat!
  2. Icona del comentari de: Araceli a juny 29, 2021 | 20:37
    Araceli juny 29, 2021 | 20:37
    Com sempre, lucid i aportant un raig de llum a l’ esdevenir tant trist i tortuos del nostre pais.
  3. Icona del comentari de: Carles a juny 29, 2021 | 21:19
    Carles juny 29, 2021 | 21:19
    Efectivament, una altra enganyifa.
  4. Icona del comentari de: Angelblau a juny 29, 2021 | 21:26
    Angelblau juny 29, 2021 | 21:26
    Puigdemont el nostre PRESIDENT
    • Icona del comentari de: Pragmàtic a juliol 02, 2021 | 15:11
      Pragmàtic juliol 02, 2021 | 15:11
      Quedat-el tot per tu, un batxiller que suspen la DUI en segons i fuig deixant-ho tot empantanegat no serveix...
  5. Icona del comentari de: lluiset a juny 29, 2021 | 21:49
    lluiset juny 29, 2021 | 21:49
    Ni més ni menys, és el que hi ha.
  6. Icona del comentari de: No hauríem de començar ja a oblidar-nos d'ERC? a juny 29, 2021 | 23:12
    No hauríem de començar ja a oblidar-nos d'ERC? juny 29, 2021 | 23:12
    i com que jasabem que ERC no està per la independència de Catalunya, com que ja sabem "ad nauseam" que faran tot lo possible i mes, per retornar Catalunya a la normalitat autonòmica, el que jo em pregunte és : què podem fer? Com podem canalitzar tota aquesta força independentista que donem governs amb mes del 52%dels vots i majories absolutes,perquè no es perdi en vistoses perfomans cada 11 S però que només serveixen per sortir macos en la presa nacional e internacional? q Que ERC no és res mes que un PSC, o una CiU. 2 d'esquerra, ja fa temps que ho sabem, però m'agradaria saber què creu el Sr Cotarelo que acabarà passant. Guanyaràn els que ens diu que "ara cal esperar" o sortirà una espurna sense saber ni com, ni on, ni perquè, però que ho encendra tot i acabarà portant-se per davant ERC, JxC i fins i tot la CUP? Pel que puga passar, mes valdria anar pensant i assajant mobilitzacions i actes sobiranistes autònoms, al marge dels grans partits per si de cas, un dia apareix l'espurna que ho cremarà tot.
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 18:22
      Tantal juliol 01, 2021 | 18:22
      El que cal pensar es el pes que tindria que un mateix dia tota la població independentista es mobilitzes per paralitzar el país i aprofitant l'ocasió es retiressin per la força totes les banderes del regne d'Espanya de tots els consistoris i edificis públics catalans. Igual a com arrencaven els nyordos les pancartes i els llaços. Paralitzar el país, els accessos a ports, aeroports, carreteres principals i vies fèrries i exigir proclamar la republicà catalana. El poble declarant-ne la independència de Catalunya. Per arribar fins aqui cal començar ja a ficar la por al cos als politics acusant-los del que son, uns TRAÏDORS. Amb PANCARTES, IMATGES IMPRESES ON ES DONEN LA MA AMB ELS REPRESENTANTS DE L'ESTAT ESPANYOL, i reclamant la DUI ja. Res de pactes amb Nyordia ni segons referendums. Cal fer corre la veu, perque al proper 11S la gent surti al carrer com a l'any 2010 reclamavem la independencia, pero ara la DUI.
  7. Icona del comentari de: Argelaguer a juny 29, 2021 | 23:18
    Argelaguer juny 29, 2021 | 23:18
    Com es nota que la teva lluita heroica, abrandada, apoteósica, a tú no t'ha comportat cap conseqüència, ningú t'empaita ni a tu ni a la teva família ni als teu patrimoni. A la barricada on tu éres l'1 d'octubre, a l'Aeroport o a La Jonquera vas donar exemple de combativitat i fermesa... nomès que ningú t'hi va veure. Desde el sillonet donant lliçons d'independentisme, d'aucàcia i clarividència, sempre en el sillonet i ben repapat a la retaguàrdia. A veure quan dones la cara en alguna cosa seriosa i aquestes conseqüències que en els altres troves tan insignificants et toquen a tu. Llavors veurém al General Cotarelo de debó. I, de veritat, espero que mai et passi res del que ha passat, passa i potser passarà a tants i tantes.
    • Icona del comentari de: Quin tros d'ase a juny 30, 2021 | 09:02
      Quin tros d'ase juny 30, 2021 | 09:02
      Que burro i ignorant arribes a ser. El Sr. Cotarelo, que fins i tot havia anat a la llista d'ERC, va haver de venir a viure a Girona pel boicot que li feien a Madrid pel seu suport a la independència. Fins i tot amb escarnis al col·legi als seus fills menors. L'únic intel·lectual espanyol que s'ha mullat i arriscat la feina per defensar el dret d'autodeterminació dels catalans.
      • Icona del comentari de: Argelaguer a juny 30, 2021 | 18:02
        Argelaguer juny 30, 2021 | 18:02
        Tu si que ets un bon burro. El Cotarelo va venir a Catalunya convidat per ERC, i quan va veure que aixó no li garantía una bona menjadora va anar a aquesta mena de club de fracassats que és Junts i com que allí finalment tampoc no li han regalat cap canongía ara vomita contra tothom. Molta gent s'ha arriscat i ha fet feina sense esperar genufleions al seu pas. Lliçons les justetes que no tens ni idea del que hem fet molts (i de franc).
      • Icona del comentari de: Pel tros d'ase a juliol 02, 2021 | 15:08
        Pel tros d'ase juliol 02, 2021 | 15:08
        Cotarelo juga amb Madrid, fixet que els seus articles només tenen per objactiu dividir a l'independentisme català...
  8. Icona del comentari de: Lluis a juny 29, 2021 | 23:22
    Lluis juny 29, 2021 | 23:22
    Moltes gracies Sr Cotarelo, per la lucidesa en els seus articles. Per altre banda, algú em pot fer saber els tràmits que calen per obtindrà la nacionalitat de Botswana?
  9. Icona del comentari de: Cofoi a juny 29, 2021 | 23:49
    Cofoi juny 29, 2021 | 23:49
    Això ens passa per cagats
  10. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juny 30, 2021 | 00:45
    Luisnomeacuerdo juny 30, 2021 | 00:45
    A ver con que chorradas nos va a iluminar hoy el cotorralero , perdón para los suspicaces licenciado por la universidad de Castilla del insigne cotorralero. Otro payaso más a servicio de los fascistas independentistas, estilo cacarracelas o la muy insigne tragelon, que por salir en los medios es capaz hasta de dar la vuelta de campana vestido de tractoriano.
    • Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a juny 30, 2021 | 09:46
      uno que vive en Tabarnia juny 30, 2021 | 09:46
      ets un pobre home que s,arrastre com un cuc per la merde, no se com la teva mare va tenir la paciencia de aguantar un tipus tan tontet com tu, el millor que hages pogut fer es donarte a un hospici
  11. Icona del comentari de: ciutadà a juny 30, 2021 | 05:47
    ciutadà juny 30, 2021 | 05:47
    Als professionals de la política ja els va bé aquesta situació; fent comédia i anar tirant de la rifeta. I als ciutadans que els bombin.
  12. Icona del comentari de: Estem enfonsats !!! a juny 30, 2021 | 07:07
    Estem enfonsats !!! juny 30, 2021 | 07:07
    Millor no es pot pas dir , es així . I que fem nosaltres ??? Res !!! No som millors que els polítics que tenim .
    • Icona del comentari de: Parla per tu a juliol 02, 2021 | 15:05
      Parla per tu juliol 02, 2021 | 15:05
      Fins ara han manat els corruptes processistes cap enlloc sense aconseguir res durant 10 anys. El nou Govern en un més, ja ha aconseguit lliberar els presos polítics i recuperar la taula per parlar de tot que va sabotejar el pallasso Torra per ordres de Fuigpelmón.
  13. Icona del comentari de: El que sap que tot ha estat un bluf a juny 30, 2021 | 08:02
    El que sap que tot ha estat un bluf juny 30, 2021 | 08:02
    Sempre he dit que després del que hem viscut, o som la gent del poble que tiren això endavant o acabarem sent una cultura i llengua extingida abans que acabi aquest segle. Tinc clar, que la repressió ha començat per a no aturar-se. De fet, qui se'n recorda dels que no sent famosos com els de lledoners, tenen causes obertes? Poca gent, la veritat. Ells accepten l'indult sabent que a molts compatriotes apallissats no els quedarà més remei que complir condemna i, evidentment arruïnar-se perquè ni tenen contactes ni segurament, seràn rics o benestants com ells. Però, això és igual, total, són gent del poble que serveixen els rics, oi? En definitiva, els catalans ho portem malament perquè els que sempre han estat col·laboracionistes estan per la feina que això morí aviat. Que Déu ens agafi confessats si realment existeix. Dos anys, després el PP, VOX al parlament i apa siau. Adéu somni a causa dels que s'han rendit.
  14. Icona del comentari de: ton c. a juny 30, 2021 | 08:09
    ton c. juny 30, 2021 | 08:09
    potser ja hi estem d´acors (jo no) amb aquesta normalitat, que hem de fer, on son els que ens han de portar a l´edén? I aixó va per tots nosaltres cuitadans, mitjans de comunicació, mitjans productius, i tots els colectius que volem l´independència?
  15. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a juny 30, 2021 | 09:46
    uno que vive en Tabarnia juny 30, 2021 | 09:46
    ets un pobre home que s,arrastre com un cuc per la merde, no se com la teva mare va tenir la paciencia de aguantar un tipus tan tontet com tu, el millor que hages pogut fer es donarte a un hospici
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 30, 2021 | 10:11
      Doctor Strangelove juny 30, 2021 | 10:11
      Parles sol i no saps ni escriure! En fi, un clàssic de l'independentisme. Doc.
    • Icona del comentari de: home que viu a Catalunya a juny 30, 2021 | 11:06
      home que viu a Catalunya juny 30, 2021 | 11:06
      "s,arrastre"... s'arrossega "merde"... merda "paciencia"... paciència "hages"... hagués "es"... és "donarte"... donar-te mira que ets ignorant... BURRO!!
    • Icona del comentari de: Grillo a juny 30, 2021 | 11:30
      Grillo juny 30, 2021 | 11:30
      Es esta la reflexión que usted hace sobre sí mismo?
  16. Icona del comentari de: Ceba a juny 30, 2021 | 10:14
    Ceba juny 30, 2021 | 10:14
    Genial com sempre Cotarelo.
  17. Icona del comentari de: A la pròxima torneu a votar ERC a juny 30, 2021 | 10:19
    A la pròxima torneu a votar ERC juny 30, 2021 | 10:19
    Per fer de papallones al voltant del govern central, amb molta xerrameca per no arribar enlloc
    • Icona del comentari de: no arribar en lloc? a juliol 02, 2021 | 20:00
      no arribar en lloc? juliol 02, 2021 | 20:00
      En un mes, el MHP Aragonès ha aconseguit lliberar els presos polítics i reactivar la taula per parlar de tot. Què han conseguit en 10 anys Jx€ a part de presos polítics i multes millonaries? Il·luminans...
  18. Icona del comentari de: Vichy Catalán a juny 30, 2021 | 10:22
    Vichy Catalán juny 30, 2021 | 10:22
    La beguda preferida de la administració catalana. Quins traïdors! Les guillotines de l'ANC també van per vosaltres.
    • Icona del comentari de: Alma a juny 30, 2021 | 11:38
      Alma juny 30, 2021 | 11:38
      Que mal sientan a algunos las verdades. Tan mal les sientan que, como es habitual en el carácter español (aunque se haya nacido en Cataluña) donde no hay argumentos, hay insultos. Y , como si fueran lerdos, no se dan cuenta que esa misma actitud, los descalifica.
      • Icona del comentari de: Alma... de cántaro! a juliol 02, 2021 | 08:59
        Alma... de cántaro! juliol 02, 2021 | 08:59
        El caràcter no es innat, pensar això en prehistòric... el caràcter català no te res a veure amb el del país del costat... ja m’entens!
    • Icona del comentari de: MHP a juliol 01, 2021 | 09:52
      MHP juliol 01, 2021 | 09:52
      A la Generalitat el aigua oficial es la Bezoya, el que importa es la comissió que paga el proveïdor, no se si encara està al 3%
      • Icona del comentari de: Ah si? a juliol 02, 2021 | 15:01
        Ah si? juliol 02, 2021 | 15:01
        I a Waterloo beuen wisky?
  19. Icona del comentari de: Donec Perficiam a juny 30, 2021 | 11:48
    Donec Perficiam juny 30, 2021 | 11:48
    Les accions judicials europees són molt lentes, la desobediència porta implicita el judici i la presó, les multes no s'aturen i els politics juguen a veure qui la té més grossa, per aixó sembla que de moment no hi haurà cap DUI i ens continuaràn trinxant sense aturador, per tant, jo proposo fer accions que realment els poden fer molt de mal com el boicot "absolut" als productes caspañols (no oblideu que la única cosa que els importa dels catalans són els calers). No compreu ni pasta de dents que sigui caspañola, busqueu només marques que siguin de Cat. Si tothom ho fa, la seva butxaca ho notarà moltissim....descobriu com deixar els productes caspañols al prestatge del super no té preu !! és un plaer increïble.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 30, 2021 | 13:00
      Gonzalo juny 30, 2021 | 13:00
      Jugamos todos a eso???? Estas seguro, laZinaZi abducido?
      • Icona del comentari de: Gonzalo Facha Segurata a juliol 02, 2021 | 08:56
        Gonzalo Facha Segurata juliol 02, 2021 | 08:56
        Ets tant tonto, Gonzalo, que no has entès que el comentari que vols xafar es de la teva corda. Encara que es normal, els gossos teniu el costum de mossegar-vos entre vosaltres. I a sobre espanyol????
    • Icona del comentari de: En Patufet astronauta a juliol 01, 2021 | 09:49
      En Patufet astronauta juliol 01, 2021 | 09:49
      Si, comenceu pels medicaments, si son españoles no els compreu ni deixeu que us els posin quan esteu al hospital: boicot total, !!!!! ????
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 17:45
      Tantal juliol 01, 2021 | 17:45
      Jo ho duc fent des de fa anys. Als meus estants no hi trobaràs productes espanyols i els serveis contractats sols del país.
  20. Icona del comentari de: Què et passa, Ramoncín? a juny 30, 2021 | 11:52
    Què et passa, Ramoncín? juny 30, 2021 | 11:52
    Si ja ens adverteixes al títol que el teu article és una "nova enganyifa" no et podem prendre seriosament (tampoc ho faríem).
    • Icona del comentari de: Qui paga mana a juliol 02, 2021 | 14:58
      Qui paga mana juliol 02, 2021 | 14:58
      I Cotarelo, comunista reciclat a neocon amb una pensió de miseria, no li ha costat gaire baixar-se el pantalons i els calçotets
  21. Icona del comentari de: pepit1 a juny 30, 2021 | 12:40
    pepit1 juny 30, 2021 | 12:40
    Ahir l'Aragonès va dir que no havia anat a negociar la separació de Catalunya. El 2017 un convergent es va negar a aplicar el mandat del 1 -O, el 2021 és un d'esquerra. Els partits independentistes són espanyols, només serveixen per evitar la independència de Catalunya.
    • Icona del comentari de: i? a juliol 02, 2021 | 14:55
      i? juliol 02, 2021 | 14:55
      en 10 anys manant els corruptgents què han negociat? temps al temps, de moment han alliberat els presos polítics i han aconseguit una taula per parlar de tot amb Ñ, i diuen ben alt i clar que l'objectiu es amnistia i referèndum d'autodeterminació. els hi donaràs 10 anys de marge com han tingut els corruptes processistes cap enlloc?
  22. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juny 30, 2021 | 12:51
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juny 30, 2021 | 12:51
    Tots els que parlen d'un nou referèndum treballen per evitar la independència de Catalunya. Uns en són conscients i d'altres no
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 17:43
      Tantal juliol 01, 2021 | 17:43
      Exacte, un referèndum acordat amb l'estat espanyol és un referèndum per perdre'l. Ja en vàrem celebrar un i el vàrem guanyar. Ara cal fer-lo efectiu. Cal parlar clar: ERC esta plena de traïdors. Fins i tot dins de JxCat n'hi han. Per això cal començar a emprar la paraul.la TRAÏDORS sense embuts, per fer-los fora de la política. Aquest 11S hem de cridar fora traïdors i DUI JA!!
  23. Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a juny 30, 2021 | 15:39
    Ex- votant d`' ERC. juny 30, 2021 | 15:39
    Doncs.... Mireu, jo vaig tornar a comèter l'ingenuitat de confiar en els polítics. Ja m'esta bé haver tornat a ensopegar amb la mateixa pedra. Per babau. Ara, abstenció definitiva..
    • Icona del comentari de: Observador a juliol 02, 2021 | 14:49
      Observador juliol 02, 2021 | 14:49
      Tu has votat tants cops ERC com la mare superiora dels missals andorrans
  24. Icona del comentari de: Ona a juny 30, 2021 | 15:40
    Ona juny 30, 2021 | 15:40
    Gràcies, professor Cotarelo, però cal treballar en la divisió del carronyaire. Que no vol dir no apuntar-se totes les indignitats dels nostres. Però cal com gota malaia furgar en les febleses i divisions dels merda-seques unionistes. L’estat espanyol té un rebost ple de morts i unes galeries plenes de brutícia i porqueria a la vista de tothom. Cal encendre el ventilador i no aturar-lo mai més, que faci l’aire europeu irrespirable.
  25. Icona del comentari de: GROC a juny 30, 2021 | 18:37
    GROC juny 30, 2021 | 18:37
    Gracies eternes al Cotarelo , que ara ja no es español Gracies per dirnos que ERC son uns traidors i no faran mai l'ndependencia Cada dia m'agrada mes el Cotarelo per denuncia a ERC i no fero al PSOE ,PP, Ciudadanos i VOX Els seu problema es ERC i la virtut es que la majoria pensi que quan convingui es voti a Puigdemont. Si no existis el Cotarelo l'auriam d'inventar
    • Icona del comentari de: Patrici a juny 30, 2021 | 23:50
      Patrici juny 30, 2021 | 23:50
      Sempre el mateix : llançament de merda contra Esquerra. Comença a ser malaltís, senyor Coatarelo.
      • Icona del comentari de: No t'equivoquis, Patrici a juliol 01, 2021 | 02:10
        No t'equivoquis, Patrici juliol 01, 2021 | 02:10
        La merda que veus quan mires ERC no l'ha llençada ningú, és ERC mateixa
        • Icona del comentari de: No t'equivoquis tu a juliol 02, 2021 | 14:47
          No t'equivoquis tu juliol 02, 2021 | 14:47
          Els corruptgents han manat 10 anys processant cap enlloc, tancant-se a qualsevol diàleg, sense voler solucionar res i només han aconseguit presos polítics, exiliats i multes millonaries. Ara jugan contra el Govern des de dins fent d'oposició mentres el nou MHP ha aconseguit en un mes alliberar els presos polítics i seura escaÑa a una taula per parlar de tot, tenint com a objectiu principal l'amnistia i un referèndum d'autodeterminació acordat que és el que esperen les democràcies europees.
      • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 17:38
        Tantal juliol 01, 2021 | 17:38
        Patrici, però que no hi veus de quin peu calcen els d'ERC? A data d'avui la militància encara hi creu en les bondats de la cúpula. Malauradament la cúpula és sectària, fosca, tancada i el líder de la mateixa, coix de mig cervell. Vull dir que té un retard cognitiu heretat del seu pare. I vosaltres al darrera .... donant-los-hi suport.
  26. Icona del comentari de: Quim a juny 30, 2021 | 23:47
    Quim juny 30, 2021 | 23:47
    La traïció dels dirigents d’ERC, intentant esborrar de la història l’octubre del 2017 i col·laborant amb el poder castellà a deslegitimar el President Puigdemont és d’un abast incommensurable.
    • Icona del comentari de: MHP a juliol 01, 2021 | 09:44
      MHP juliol 01, 2021 | 09:44
      Consell per la república = pressa de pel.
      • Icona del comentari de: MHP_MFDP a juliol 01, 2021 | 11:20
        MHP_MFDP juliol 01, 2021 | 11:20
        El fet que espanyolistes com tu consideren el Consell de la República una presa de pel demostra el que realment és el Consell de la República.
        • Icona del comentari de: MHP a juliol 02, 2021 | 15:08
          MHP juliol 02, 2021 | 15:08
          Cap argument mes? Una mica justet el teu raonament.
      • Icona del comentari de: Jo encara diria més a juliol 02, 2021 | 14:40
        Jo encara diria més juliol 02, 2021 | 14:40
        El consell per la republiqueta de 8 segons és una menjadora particular per mantenir l'ego del batxiller foll.
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 17:28
      Tantal juliol 01, 2021 | 17:28
      Aquest 11S a la manifestació a assenyalar els TRAÏDORS i exigir la DUI.
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 17:34
      Tantal juliol 01, 2021 | 17:34
      ERC és una secta politica que viu de la vella politica autonomica. No volen el canvi ja que amb un estat els mediocres no hi podrien estar a l'alçada de politics d'estat. Aixi doncs intentaran fer descarrilar el proces cap a la DUI. Cal defençar-la. El 11S tots a la manifestacio i a denunciar els traïdors al poble de Catalunya. Res de vies escoceses, ni de referendums pactats amb nyordia. Recordeu que els recomptes son afinats als jutjats la nit de les votacions i d'acord amb la normativa legal vigent, tots els vots son incinerats per tal d'evitar el recompte.
  27. Icona del comentari de: Narcís a juliol 01, 2021 | 05:35
    Narcís juliol 01, 2021 | 05:35
    Ras i curt : quina millor estratègia li veu contra covards/ prepotents armats i amants del vessament de sang d' innocents o pacífics cercadors democràtics de sa llibertat nacional ? PD : tant de bo tothom anessin Junts , tant de bo tothom fossin al Consell per la República !
  28. Icona del comentari de: ERC, el caldo del PSOE.ESPAÑA.UNA a juliol 01, 2021 | 08:32
    ERC, el caldo del PSOE.ESPAÑA.UNA juliol 01, 2021 | 08:32
    la parejita Sanchez.155-Aragones del Caudillo de Pineda, son el mateix, ESPAÑA. Ningu entén, com ERC no s'integra dins el PSOE, ja que sempre han estat nazional.psoecialistes espanyols, montilles, maragalls, gal, icetes i junqueras, una olla barrejada de l'espanyolisme tronat
    • Icona del comentari de: Tantal a juliol 01, 2021 | 17:30
      Tantal juliol 01, 2021 | 17:30
      Perquè si ho fes acabaria absorbit pel PSC i els Comuns. No obstant si en unes eleccions, els que els voten i volen la independència no els votessin, acabarien arrenglerant-se amb els comuns. Així es com veig que acabaran a la llarga.
  29. Icona del comentari de: MHP a juliol 01, 2021 | 09:52
    MHP juliol 01, 2021 | 09:52
    A la Generalitat el aigua oficial es la Bezoya, el que importa es la comissió que paga el proveïdor, no se si encara està al 3%
  30. Icona del comentari de: Bit a juliol 01, 2021 | 13:04
    Bit juliol 01, 2021 | 13:04
    Són polítics venuts i sobornats tots!
  31. Icona del comentari de: Mercadona.ATC CORRUPCIO ERC a juliol 01, 2021 | 17:15
    Mercadona.ATC CORRUPCIO ERC juliol 01, 2021 | 17:15
    ATC.MERCADONA, CORRUPCIO ERC.JUNQUERAS, i la fiscal8a no fa res? Qui va pagar la seu dels calabressos ferrovials d'ERC. JUNQUERAS UN M9RENO SENSE LIMITS
    • Icona del comentari de: CORRUPCIO JUNQUERAS, fins quan? a juliol 01, 2021 | 20:00
      CORRUPCIO JUNQUERAS, fins quan? juliol 01, 2021 | 20:00
      Junqueras.Ferrovial es un Sant, com el Franco, o el Aznar
  32. Icona del comentari de: JMMR a juliol 02, 2021 | 08:00
    JMMR juliol 02, 2021 | 08:00
    Moltes gràcies, senyor Cotarelo pel seu article
  33. Icona del comentari de: Bit a juliol 02, 2021 | 08:50
    Bit juliol 02, 2021 | 08:50
    Entre rothschild i rockefeller tenen tots els polítics subornats.
  34. Icona del comentari de: Cotalelo, jo li explico què és 'l’independentisme puigdemontià' a juliol 02, 2021 | 14:37
    Cotalelo, jo li explico què és "l’independentisme puigdemontià" juliol 02, 2021 | 14:37
    Suspendre la DUI en 8 segons i fugir deixant-ho tot empantanegat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa