L’1-O no necessita revàlides

Junts es presenta a les eleccions amb una proposta que invalida allò que en teoria vol validar

Quan algú creu genuïnament que un resultat és vàlid i que per tant es mereix ser respectat, l’últim que fa és proposar revalidar-lo. Defensar que el mandat sorgit del Primer d’Octubre s’ha de revalidar en unes eleccions parlamentàries és, de fet, defensar que el resultat del referèndum no és cap mandat. És supeditar-lo a una altra votació, a un altre mandat. Això és el que fa Junts. I, a la pràctica, és el mateix que fan Esquerra i la CUP quan diuen que algun dia caldrà celebrar un nou referèndum.

Quan Puigdemont i per extensió Borràs, en nom de Junts, proposen “desplegar la independència proclamada amb l’aval del Parlament” si l’independentisme suma més del 50% dels vots, no només deslegitimen el referèndum sinó que, a més, estan proposant que, passi el passi, no hi hagi independència. D’entrada, la condicionen a un resultat molt improbable, un resultat que no s’ha aconseguit mai perquè hi ha un sector indecís però decisiu que mai es prendrà les eleccions com un plebiscit, i menys encara en el context actual de derrotisme i renúncia provocat pels partits suposadament independentistes. Però és que, fins i tot en l’improbable cas que se superés aquest 50% de vots, Junts acabaria renunciant al seu suposat full de ruta amb l’excusa que Esquerra no el comparteix.

Junts es presenta a les eleccions amb una proposta que invalida allò que en teoria vol validar: el resultat del referèndum. Alhora, ja d’entrada, els de Puigdemont assumeixen que no podran complir la seva principal proposta electoral encara que els catalans els tornin a donar la batuta del Govern. Per això no han trencat el pacte amb el 155 a la Diputació de Barcelona. Per això, de fet, van decidir pactar amb els repressors. Perquè el seu veritable full de ruta, l’única proposta que es veuen capaços de materialitzar, és la de seguir capitanejant la gestió de la colònia.

Comentaris

  Ricard 17/01/2021 8:09 am
  Total, l'eterna pastanaga. I que el poble s'empassa gustosament perquè de fet els agrada. Per això els tornaran a votar. Com sempre. No t'hi escarrassis, Bierge, que no hi ha res a fer. Els catalans no volen la independència, volen plors, superioritat moral, performances i llacets grocs. Un assumpte ridícul, merament tribal.
  Luisnomeacuerdo 14/01/2021 7:58 pm
  A ver si entre los groñordos , que no sean ni jo ni lisa, hay alguien con 1714 neuronas en condiciones, que le explique a esta lazinazi hiperventilada que son otras elecciones autonómicas más que ha impuesto el estado a una comunidad Autónoma más debido a la contumaz inutilidad de sus políticos. Que viene el lovox.
  ciutada del mon 14/01/2021 6:16 pm
  jajajajaj un dient que votara a primaries l'altre al front nazional l'altre dira que al murcia espot jajajajja, barallats dividits, iilluitant en mini partidets a veure qui es mes pur jajajajaja, aci fareu la indapandenchia indepres al 2784 concretament a ejajajajajajajajajajajaja.
   Ignaci Folch 15/01/2021 1:12 am
   Em sap greu dir-ho però tens tota la rato. Votar FNC o primaries es llençar el vot a les escombreries. L'unica opció viable per l'independentisme es ERC. És él nostre pal de paller
  Octubrista 14/01/2021 4:55 pm
  Sóc votant de JUNTS però considero que la senyora Bierge té raó quan diu que el 1-O no en necessita de revàlides. És més, menystenir el resultat del 1-O és menystenir els 2.2 milions i escaig de votants que hi van participar, tant dels més de 2 milions que van votar sí con dels vora de 180.000 que van votar no i, per contra, donar suport a les tesi dels colpistes del 155. La independència de Catalunya va ser legítimament proclamada amb l'acord del parlament de Catalunya i tot el que s'ha de fer és aixecar-ne la suspensió. Si es considera que les condicions no són favorables per fer-ho, cal treballar per capgirar aquestes condicions, res més.
  26
  30
  Respon
   No t'enganyis Octubrista 14/01/2021 5:14 pm
   El Parlament de Catalunya no té cap capacitat per declarar l'independència de ningú i menys basant-se en l'1-O. No importen la quantitat de votants ni les circumstàncies; simplement va ser un acte fallit. A més, el govern indepe de torn es va inventar els resultats: no hi havia cens valid !!!.
   50
   39
   Respon
  L’1-O no necessita revàlides .... 14/01/2021 4:08 pm
  ... perquè no va tenir cap validesa. Tècnicament ni tan sols va ser un referèndum.
  26
  45
  Respon
  Narcís 14/01/2021 11:46 am
  Ras i curt : 1. A hores d'ara .. n' és donar fe o certificar que som majoria ! 2. Qualsevulla persona catalana ha de ser pro la unitat vers la llibertat així pro ' Junts ' per Catalunya ! i 3. Aquest estat, ni la gestió de la colònia ens deixa .. així que interès per a capitanejar-la .. cap ni un ! PD : som o no som .. si som .. som-hi ( i a la paperera de la història la literatura barata de l' autora que no duu a cap lloc .. aquest digital no és un vàter on vomitar ! ) !
   Octubrista 14/01/2021 7:01 pm
   Que s'ha d'anar a votar i votar partits independentistes, això sense dubte. Però això no té res a veure amb ignorar el resultat del 1-O ni la proclamació de la independència que legítimament va fer el Parlament de Catalunya, com ho fan els ximplets de la CUP que proposen fer-ne un altre el 2025 . Tenir un nou parlament amb majoria independentista és important si serveix, en combinació amb molts altres elements, per a preparar l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència. Tothom sap que malauradament patirem un nou tripartit sigui quin sigui el resultat de les eleccions. És una mala notícia, però això no vol dir que la composició del parlament sigui indiferent.
  jacqme de Montpeller 14/01/2021 10:21 am
  Amb el corrent escenari electoral, si bé és cert que encara som una colònia, no és antitètic dir que és vol revalidar l'aconseguit l'1 d'Octubre. Si JpC assumeix que hi haurà més vot favorable que aleshores (ara no cal comptar amb porres), l'únic que es pot fer, des de la presó i l'exhili, és insistir per tal de persuadir, a qui ho vulgui veure, que encara hi som (i serem).
  VENDETTA 14/01/2021 7:53 am
  fnc els unics patriotes y primaries els demes procesistas en estat pur y er botiflers
  23
  63
  Respon
  Pep´s 14/01/2021 7:37 am
  A aquestes eleccions,ho tinc molt clar.Jo ,votaré al Front Nacional de Catalunya ( FNC ) perque el català ja ha esdevingut residual ,al nostre propi país i a més que amb els partits processistes ,fa molt de temps que ja no hi confio.Vàren mentir al seu electorat.
  13
  47
  Respon
  Doctor Strangelove 14/01/2021 7:00 am
  Noia, avui rebràs xarop de bastó i molt, dels hiperventilats del 3%. Mira que dir això del dictadoret de Waterloo! En fi, la senyora ha fet allò de "algú ho havia de dir" que fan anar a un programa de tele3%. Doc.
  15
  79
  Respon
  Jan Aubert 14/01/2021 1:31 am
  Quanta rao tens. Amb lo fàcil que es aixecar la suspensió de la DUI i no fem més que complicar-nos la vida. Si no tenim la independència es per que som una colla de tietes porugues. Hem de votar primàries.
  17
  13
  Respon
  "el seu veritable full de ruta, l’única proposta que es veuen capaços de materialitzar, és la de seguir capitanejant la gestió de la colònia." 13/01/2021 10:53 pm
  Mmmm, realmente brillante.... Prepárese, Doña Astrid. Dentro de unos años, descubrirá un secreto sobre los Reyes Magos que le dejará con la boca abierta.
  22
  13
  Respon

Nou comentari