Espanya no és invencible

"Si cau Puigdemont, això està acabat. I si ho saben ells, nosaltres hauríem de treure’n alguna conclusió intel·ligent"

La guerra, fins i tot abans de començar-la, es basa en una idea molt senzilla: si no et creus que pots guanyar, no la comencis. No te’n sortiràs. Se’n diu moral de victòria: t’ho has de creure de veritat, no de mentidetes. I has d’estar disposat a pagar el preu de la victòria. No hi ha dreceres. Ni guerres sense víctimes, sense dolor, sense destrucció, sense derrotes.

Abans d’enfrontar-te a un Estat poderós i agressiu com Espanya, que respon a una lògica de guerra i de colonització des de fa segles, pensa-t’ho dues vegades. No és un Estat feble, no facis bromes. No és un Estat aïllat, perquè té interessos compartits amb altres estats i possibilitats infinites de canviar cromos, com per exemple enviar tancs als països bàltics o legionaris a l’Afganistan o comprar avions o trens o portaavions als països aliats. Poca broma amb Espanya: l’enemic es mereix un respecte o ja comences malament. Si no saps prendre-li les mesures, si no entens la seva fortalesa i et fas un fart de riure amb les seves misèries, estàs preparant la teva derrota. 

Però tot imperi té febleses. I tota història té oportunitats, moments per capgirar el que semblava impossible. El futur no està escrit: qui es creu guanyador, comença a guanyar quan tu et creus que la seva victòria és inevitable.

I aquí entra Puigdemont i les batalles de Bèlgica, Escòcia, Schleswig-Holstein o l’Alguer. Batalles èpiques, contra un enemic infinitament més fort, tot i que encegat.

El van triar com a president en un moment de derrota, però és la millor decisió que va prendre mai Artur Mas, quan li va demanar que agafés el cotxe i anés cap a Barcelona, on li canviaria la vida, on descobriria que tenia una missió que anava molt més enllà d’aquells que li oferien el relleu. Puigdemont, amb tots els seus defectes i inconsistències, amb totes les seves fortaleses, ha demostrat amb escreix que sabia de què anava el joc i a què s’exposava. I ha complert.

La missió històrica de Puigdemont no era salvar el pujolisme ni el masisme ni el règim autonòmic del 3%, tot i que no era possible escapar-se de les seves contradiccions. A ell li tocava, i ningú no ho sabia, demostrar la veritat més poderosa dels darrers tres segles: Espanya no és invencible. Espanya pot ser derrotada. No de franc, per descomptat.

Aquests darrers dies hem vist, una vegada més, que Puigdemont és el nostre heroi, deixant de banda els miserables partidismes que en aquest país sempre ho acaben espatllant tot. Puigdemont a Sardenya ha estat una injecció de moral de victòria, quan ja ho estàvem donant tot per perdut, a canvi d’un diàleg sense futur.

Doncs no, resulta que hi ha partit i que no està gens clar com pot acabar. Resulta que, una vegada i una altra, es fa evident que Espanya no és invencible ni és europea. Es fa evident que l’exèrcit judicial, policial i militar de Felipe VI té més febleses de les que sembla. I que Catalunya té una oportunitat si sap jugar les seves cartes, si no es perd en partidismes estèrils i si no fa cas dels lacais de la monarquia espanyola que juguen contra els interessos catalans.

Ara per ara, la guerra es disputa al terreny judicial, jutges i advocats, que és el terreny europeu, on l’Espanya borbònica o franquista sempre ha estat estrangera. Però qui es pensi que això ho acabarem a un tribunal, amb un Estat militarista i colonitzador com Espanya, va llest. Abans preferiran Espanya que Europa. Ho tenen claríssim.

I aquí torna a entrar Puigdemont, l’alcalde de Girona que va anar a Barcelona a trobar-se amb el seu destí. 

Si Puigdemont no està sol, si sabem destriar els partidismes i els interessos del país, si sabem jugar una partida duríssima i plena de cops baixos, els poders que dominen i arruïnen Espanya poden ser derrotats. Aquest cap de setmana ha estat absolutament revelador. El que representa Puigdemont (no en clau de partit, no en clau de lideratge desmesurat), un home disposat a plantar cara i pagar-ne el preu, acompanyat d’excel·lents advocats i companys fidelíssims, és la nostra única i millor oportunitat. Per això és l’objectiu prioritari dels poders espanyols que saben millor que nosaltres, em temo, quina és la clau de la batalla: si cau Puigdemont, això està acabat. I si ho saben ells, nosaltres hauríem de treure’n alguna conclusió intel·ligent. O Puigdemont o res. A Madrid ho tenen claríssim i saben el que fan.

Comentaris

  ERC? 26/09/2021 9:26 pm
  A ERC també ho saben i d'aquí la seva manera d'actuar. Si es deté a en Puigdemont, alguns dels líders d'ERC (no tots) brindarien amb cava a la intimitat.
  Octubrista 26/09/2021 9:31 pm
  Magnífic article ! Els indepes que encara no s'hagin afiliat al Consell per la República, cal que el rellegeixin i reflexionin.
  jg 26/09/2021 9:43 pm
  pero los ñordos no eran tontos?
  Raül 26/09/2021 9:57 pm
  Amen! "A per ells" si no ens ho faran a nosaltres.
  LlunyDeCat 26/09/2021 10:32 pm
  Finalment algú que explica per què en Puigdemont és l'Enemic Públic Número U dels Espanyols. Per què insisteixen tant jutges, polítics, periodistes espanyols i botiflers-traïdors. Dur a Espanya en Puigdemont emmanillat és l'objectiu clar d'Ells. I potser és sorprenent el que us diré: és també el desig amagat i inconfessable dels dirigents d'ERC. I això no és pas nou als moviments d'Independència. Recordem Irlanda o l'Índia. L'article és fantàstic i esclafa tots els carallots de TV3, CAT RÀDIO, ARA, NACIÓ DIGITAL i la resta de mitjans passats al Nou Botiflerisme. Aquest darrer liderat sorprenent per ERC. Sorprenent hauria de semblar-nos que l'Establishment Espanyol en guerra amb els Catalans afalagui la gent d'ERC. És com si Goebbels afalagava per la ràdio els Resistents Francesos.
  Luisnomeacuerdo 26/09/2021 10:42 pm
  Vamos extreñio que te vienes arriba como buen fascista independentista con cualquier payasada del pastelero loco, sois tan soberbios y engreidos con vuestra fanatismo que os creéis el centro del universo ,aún no os habéis enterado que al pelomocho no lo quieren en ningún sitio de Europa y esto de Italia ha sido un toque para que espabile, pero vosotros seguim a ver hasta donde llegáis.
   Mariana Vesconte Singla 27/09/2021 12:36 pm
   No es extrax que no t'enrrecordis del teu Cognom, deu ser esperpèntic, de G C.
  I a 27/09/2021 12:05 am
  ERC tambe ho tenen clarisim. Ajudar Ejspanya a destruir Puigdemont. El perill mes gran que tenim NO es ejspanya es ERC i el pelele de l'aragones and company.
  Gonzalo 27/09/2021 12:46 am
  Si el pelomocho es vuestro héroe....tranquilos estamos entonces. Por muchas "victorias epicas" que decís que conseguis, ninguna de esas resoluciones judiciales os acerca a vuestro objetivo, que es atentar contra la soberanía e integridad territorial de España.
   Àcrata català 28/09/2021 9:32 am
   El ñordo té tota la raó del mòn. Reflexioneu-hi
  Fernando Catdero 27/09/2021 6:33 am
  Tots amb MI. Deu n'hi DO
  Junqueras un Franco residual.155, una ESTAFADOR AL SERVICIO DE ESPAÑA.ERC 27/09/2021 7:23 am
  Sanchisme i junquerisme son el mateix: puta españa, viva el borbo, arriba Junqueras.155
  Jordi Comasobirana 27/09/2021 8:48 am
  Doncs vet ací ERC, partit col·laboracionista amb el Règim, q continua fent tots els possibles X afeblir-nos i dur-nos a la rendició total...
  Ricard 27/09/2021 9:23 am
  "Si cau Puigdemont, això està acabat". Quina escassa confiança en la força dels catalans. Si cau Puigdemont en sortiran 1.000.000 més!
   Nosce te ipsum, noi 27/09/2021 12:49 pm
   Això és fe religiosa pura i dura. Fe en la tòxica religió generada pel noucentista nacionalisme català.
    Ricard 27/09/2021 1:08 pm
    La democràcia és exactament això, fe religiosa. Efectivament per tenir una democràcia cal creure en la democràcia. I no tothom ho fa, efectivament, sobretot els castellans.
   Nosce te ipsum 27/09/2021 3:16 pm
   La democràcia no és una fe, és una forma de veure la societat en el seu conjunt i de governar-la. La democràcia no es basa en dogmes, tot i que sí que estableix unes normes de convivència bàsiques conegudes com a Drets Humans. El nacionalisme no. Es basa en dogmes immutables com qualsevol altra religió. Una Catalunya independent i nacionalista pot ser una democràcia o no. De fet les formes nacionalistes catalanes són de tot menys democràtiques.
  federalista 27/09/2021 9:28 am
  hahahah quina pastilla t'has pres hui rovira un tripi estelado, blau i amb estel.la, hahaha com es poden dir tantes bajanades sense despentinar-se, et creia mes llest rovira indepre si pero no fanatic ni ruc, malauradament rovira, es un oximoron ser un indepre hiperventialt i ser llest, en fi res dues pedres estelades es clar, i a casa que tens feina, i molta hahahahahaha.
  ERC.155 , la Falange y las Jons del caudillin Ferrovial Junqueras 27/09/2021 11:01 am
  ERC.155, la marca blanca del PSOE DEL desgraciat dement SSancheSS.155, UN FRANQUISTA COMO DIOS MANDA
  Doctor Strangelove 27/09/2021 11:20 am
  A veure cara pomes agres, el batxiller de Waterloo no és absolutament res de res. És més, a mi se me'n "refot", i es pot quedar cruspint musclos tota la seva trista vida. Si genteta com tu, amb aquest careto, li pagueu la festa, es cosa vostra, però que a mi, ni ell ni cap dels seus sequaços em toqui un coi d'euro! Doc.
  Catalunya no és invencible 27/09/2021 12:06 pm
  A Catalunya li està passant com al Quebec que va perdre importància després dels referèndums i altres collonades nacionalistes; guanyadora: Toronto. A Espanya, guanyadora: Madrid.
  kodi 27/09/2021 12:35 pm
  Els ñordos ací desti-lant bilis anem bé!
   Gonzalo 27/09/2021 12:57 pm
   Si,si.....vais genial.....
  Anònim 27/09/2021 12:39 pm
  No es extrany que no recordis el teu cognom, segur que es esperpentic. com el teu odi als catalans Senyor GC
  Gonzalo 27/09/2021 2:43 pm
  Ricardo...di la verdad....de joven fuiste a Mallorca de viaje de fin de curso, te enamoraste locamente de una vallisoletana.....y ella te dio calabazas. Debes de superarlo. Ya han pasado muchos años. Vale que te acuerdes de ella cada día que sales al patio con tus compañeros sexagenarios de residencia.....pero superalo de una vez...TU PUEDES
  Pas endavant 27/09/2021 2:43 pm
  Des de les declaracions de Puigdemont a L'Alguer m'he apuntat al Consell de la República.
  Jordi Sitges 27/09/2021 3:07 pm
  Molt encertat el segon paràgraf. És així i s'ha de dir sovint perquè em fa l'efecte que alguns encara no ho tenen prou clar: Espanay és un estat perillós i molt agrerssiu, el pitjor del que seria capaç encara no ho hem vist. També moilt certa la frase: "Abans preferiran Espanya que Europa. Ho tenen claríssim". Són dos conceptes que hem de tenir clars si volem tenir alguna possibilitat de victòria.
  Anònim 27/09/2021 4:28 pm
  Espanya és invencible e corrupció. El Rei Carles I la va deixar en el cim del món .
  SEN 27/09/2021 4:29 pm
  Espanya és invencible e corrupció. El Rei Carles I la va deixar en el cim del món .
  Narcís 27/09/2021 6:26 pm
  Ras i curt : 1. Molts països han estat independents sense vessar-s'hi gens de sang ! 2. Aquest estat, ' potència ' amb 1 bilió + quasi 1/3 bilió de deute i .. encara rebent almoina maquillada de ' fons europeus ' ( i com d' interessos de desenes de milers de milions d' euros anuals o a fons perdut ? ) ! 3. Segur que desitgen més ser espanyols aïllats que europeus, tot plegat, acabar sent ' Hurdes ' ( cert és que treuen força més profit de Catalunya que no d' Europa ! ) ? 4. El bé, la veritat, la raó i el dret o mateix dret natural no poden perdre davant botxí tan criminal .. sinò el món seria acabat ! I 5. Només esperar nostres compatriotes representants siguin nets de cor així estimin de debò sa família, son poble, sa gent, tot plegat, l' ésser humà català i . . . cap a la llibertat de la nació catalana ! PD : ja n'hi ha prou de Catalunya escupitejada, blasmada, renegada .. furtada, robada/ espoliada .. perseguida, exiliada, empresonada, afusellada .. ja n' hi ha prou de Catalunya i mateixos PPCC ser dessota aquest estat de res, pseudoestat d' allò més !
  Francesc 28/09/2021 7:56 am
  Tots van de catxa des del principi, Puigdemont inclós, sense negar la importància de les victòries judicials. Tots/es (polítics/es i partits) van a la seva. No fan pinya. Son colaboracionistes suicides. Tenen moral de derrota. Són traidors al poble queels paga el supersou que tenen. A la M
  federalista 28/09/2021 12:08 pm
  hahaha al pallasso hiperventilat que diu que ja s'ha apuntat al consell per la republiqueta em sembla que ja sou uns 60000 hahah al meu poble molins casi ja som mes,la llastima es que encara encara en queden uns 7640000 ,per apuntarse hahahha mes o menys el 99'3 per cent hahahaha quin fart de riure se m'escolta a l'altra banda de la galaxia via lactea.
  Josep 29/09/2021 9:14 am
  Federalista, jo no sé l'edat que tens, però deus ser molt jove. La teva gramàtica és pèssima i els teus comentaris, entre riures innecessaris i afirmacions poc coherents detecten un clar cas Dunning Kruger. Gent com tu ens recorden que una bona part (no tots) dels defensors de la sagrada unidad de España, no tenen massa criteri, ni cultura, ni empatia, tot i que ells estan rigorosament convençuts que tota la resta (especialment els independentistes) són tontets. Sé que no ho faràs, però t'aconsello que no escriguis més a cap lloc públic, o bé que passis els texts per alguna mena de corrector abans de publicar. De res.
  Javier 03/10/2021 7:20 pm
  No os dais penita? La Cataluña de hoy es mitad catalanoparlante y mitad castellanoparlante. No cabe una independencia que deje el castellano fuera de las instituciones, hospitales, ayuntamientos, colegios.. Si en Escocia llevasen en sus programas independentistas la idea de borrar el Ingles de su futuro pais los tratarian de Nacis. Y la Cataluña del pasado tiene una cosa que no se enseña por aqui y desmonta vuestro relato colonial. En los siglos V, VI y VII existió un Reino Visigodo en Cataluña. No llegasteis antes que los castellanos. De hecho vuestros ascendentes son los mismos que los de los castellanos (Iberos, Romanos, Arabes, Visigodos) identicos hasta el siglo IX cuando llegan los Francos a Cataluña. Insultar la raza castellana, que es lo que mejor haceis, es insultar a una parte muy grande de vuestra raza. Los Visigodos vinieron del norte de Europa, igual que los Francos. Los Catalanes no vinieron del Norte de Europa. Compartís demasiado ADN con los castellanos para estar todo el día insultandolos. Como Nación nunca tuvisteis Rey, como por ejemplo Escocia sí lo tuvo. Y esto es porque cuando dejasteis de pertenecer al Reino Franco empezasteis a pertenecer al Reino de Aragón.

Nou comentari