Es pot saber què negocieu?

"Que els partits no expliquin res sobre quines qüestions discuteixen a les seves negociacions de despatx, és carn de revolució"

Que els partits no expliquin res sobre quines qüestions discuteixen a les seves negociacions de despatx, és carn de revolució. Puc entendre que les negociacions poden ser complicades, peludes, crispades, i que és contraproduent explicar els rampells propis dels esports de contacte, els detalls morbosos que només poden servir perquè se’n faci safareig o perquè l’altra part se t’emprenyi per coses que no tenen res a veure amb el contingut de les negociacions. Ara bé, aquest exercici de contenció, de fair play, no pot servir d’excusa per a no explicar absolutament res. Els votants tenen dret a saber què s’està discutint de fer amb el seu vot i què defensa cada part. Res, ni piu.

Potser d’aquí a uns anys algú ho explicarà en un llibre que escriurà per fer-se l’honest i de passada guanyar diners amb informació que no tenia dret a retenir al seu gust. És ara, que volem saber què passa, no d’aquí a uns anys. És ara que és rellevant saber, per exemple, si Junts està negociant conselleries o si està posant com a condició per entrar al Govern que s’aixequi la suspensió de la DUI, que va ser el seu principal compromís de campanya en cas que l’independentisme superés el 50% dels vots. És ara que volem saber si ERC està intentant blindar els dos anys de taula de negociació amb Espanya que ha acordat amb la CUP, o si està lluitant per poder triar el pròxim director de TV3 o les mesures socials ics.

Com sempre, per a ERC, Junts i la CUP, la gent només és mereixedora de conèixer el veredicte de les seves negociacions. Després, com que ens hem perdut tota la part del mig, poden explicar-nos les milongues que vulguin sobre els motius de la seva decisió final, esperant, amb tota la descaradura, que hi confiem.

En el cas que Junts decidís no entrar al Govern, és evident que, sigui pel motiu que sigui i hagin anat com hagin anat les negociacions, donaran a entendre que passen a l’oposició perquè Esquerra no és prou independentista. Quim Torra segur que organitzarà cosetes per anar-ho escampant. Esquerra dirà que això no és veritat i cap dels dos aprofundirà gaire sobre el tema per no tirar realment de la manta, que aquesta part la tenen consensuada i claríssima. Si, per contra, Junts entra al Govern, és evident que els tres partits anunciaran un acord relacionat amb la independència, però els votants, que només hauran tingut dret a veure el final de la pel·lícula, no podran saber si el nus que s’ha desfet entre ells té a veure amb la independència o amb la gestió de l’autonomia. És a dir, no podran saber quins plans reals tenen els partits per a aquesta legislatura. Per protegir-se d’haver de demostrar les seves intencions, ens amaguen informació. Això sí, els mateixos que no ens expliquen mai res, tornaran a demanar-nos confiança.

Comentaris

  Si 23/04/2021 9:26 am
  Cal que ERC i Cup tinguin més por dels catalans que del estadopodrit.
  Mati 23/04/2021 7:42 am
  Negocien les cadiretes. De tothom és sabut que la Generalitat no serveix absolutament de res. És una mera gestoria en mans espanyoles, i els nostres polítics i uns comissionistes a sou.
  Anònim 22/04/2021 3:30 pm
  Negocien la seva poltrona, el seu sou i la seva jubilació. Us sembla poc?.
  Carlos LP 22/04/2021 1:34 pm
  Saps perfectament què estan negociant: el repartiment de les cadires i dels càrrecs de confiança. JuntsxCash necessita si o si mantenir conselleries i càrrecs de lliure designació ja que han d'enviar diners a Waterloo per mantenir el gran covard de Puigdemont. El Matamala s'ha cansat de subvencionar la vidorra del pelomocho i fan falta calers. Vinga convergents, seguiu amb el vostre lema SHOW ME THE MONEY
  34
  35
  Respon
   Ramon 22/04/2021 7:59 pm
   Tots els enemics del nacionalisme català, tots, des dels franquistes fins la Comuna Pudent, fan costat a ERC contra Junts per Catalunya. Els votants d'ERC que siguin honrats s'haurien de preguntar perquè voten allò que ho vol l'enemic.
  Donec Perficiam 22/04/2021 1:32 pm
  El món es belluga única i exclusivament per diners i per poder. Tota la resta és superflu i prescindible, modificable, negociable o ignorable. Les negociacions entre politics poden ser de poders, de favors, d'intercanvis i de moltes coses... però tot enfocat a l'augment del poder i la qüota per xupar. No hi busqueu res més. Si tenen coses a perder (que les tenen i molt groses) no negociaràn la independència. Els herois politics ja no existeixen. El darrer va ser Puigdemont i prou que ha purgat i purgarà.
  15
  16
  Respon
   Puigdemont heroi? 23/04/2021 10:40 am
   Per suspendre la DUI en segons i fugir?
   Fuigpelmón heroi? 23/04/2021 10:38 am
   Per suspendre la DUI en segons i fugir?
  fat boy 22/04/2021 1:26 pm
  Em recorden els combats de gladiadors, matant-se entre ells mentre l'emperador es fot un tip de riure.. Naturalment, demanar que surti un Espartac es una entelequia.
  Isdre 22/04/2021 12:57 pm
  Se estan repartint les cadires i els sous corresponents, poder i calers! Vergonya de polítics!
  Vendetta 22/04/2021 12:36 pm
  Pentjemlos dels ponts a tots 3 ER CUP Y JXC am 200 o 300 de ells escarmentaran y veuran la llum
   La mare superiora 22/04/2021 4:35 pm
   ????Ja està el fantasma de Vendetta Que no tens collons, que ets un mitja ostia.
  Doctor Strangelove 22/04/2021 11:58 am
  A tu t'ho direm, melona! Doc.
  Casa de palla 22/04/2021 11:17 am
  El primer que cal tenir clar és que el problema fonamental sorgeix de JxCAT, amb opinions massa diverses i sense una línia d'actuació clara. A partir d'aquesta situació, és fàcil entendre la dificultat per arribar a acords. Si es forma un govern no es pot pretendre solucionar abans tots els problemes de Catalunya, i introduir elements distorsionadors.
  125
  109
  Respon
  Miren 22/04/2021 9:41 am
  Bastant d’acord amb el comentari de LlunyDeCat. Seria lamentable -coneixent de que va el percal – que Junts és deixés entabanar i cedís per allò de que som el 52% però per fer que?
  51
  69
  Respon
  Miren 22/04/2021 9:29 am
  Viuen en un mon paral.lel pèr això no ens trobem. El nostre vot es útil però sense nosaltres. Això també va per altres no parlamentaris. l’1O es van arriscar- el meu respecte i admiració- ho podien haver fet millor? Tinc dubtes, és fàcil jutjar. Ara no volen pendre mal. Doncs per que si fiquen?
  Xavier de La Garriga 22/04/2021 9:23 am
  Em sembla força encertada l'observació de l'Àstrd i em corrobora un al sentir que he anat gestant. Ja fa temps que darrera la política hi veig als plítics i darrera els polítics hi veig a les persones i en cada persona un estat de consciència, o si vos dir-ho així, un nivell de vibració. Per això no estàn exentes de pulsions i emocions i els seus fets ens mostren que aquestes son inmadures, que no estàn en consonància amb la cultura de la pau i de la comunicació no violenta. Aquesta visió m'ajuda a ubicar en el seu just lloc la política i en consequència a atorgar les responsabilitats d'aquesta realitat als polítics però també en la seva mesura a tots nosaltres ciutadans. Una altre política és possible!!
  Ricard 22/04/2021 8:17 am
  Molt pertinent per la seva gravetat. I alhora del tot irrellevant. El que puguin fer o deixar de fer al poble idiotitzat aquesta trepa d'inútils vividors, doncs francament.
  Català 22/04/2021 6:11 am
  Doncs negocien la poltrona i el sou que comporta. Res més.
  Luisnomeacuerdo 22/04/2021 1:57 am
  Y a esta fascista independentista superhiperperventilada la dejo para el final, a esta tía cualquier día le da un joenco cuando se pone a aporrear el teclado escribiendo las bobadas que dice que ni ella se cree. Toma más tila y menos agua de fuego indepe.
  Narcís 21/04/2021 11:09 pm
  Millor que no ens expliquin pas res .. qualsevulla cosa que ens expliquessin, de ben segur no ens agradaria pas escoltar-ho .. ça com lla, quina importància té, massa sabem el tarannà que té cadascú .. millor seria els dos partits donessin suport a JxC o restes de l' anihilació prevaricadora del Govern català així com suport fora mida al CxR ! PD : quina indirecta fora de lloc hi amaga parlar de llibres o . . llibre ?
   CxR ??? 22/04/2021 11:35 am
   Es una menjadora corruptgent que ningú ha votat, no hi pinta res. Segons tu podriam convidar també a Carmen de Mairena?
    Narcís 22/04/2021 1:59 pm
    A hores d' ara no veus que la sobirania popular catalana o democràcia de ca nostra n' és del tot irrellevant davant d' estat anticatalà com única marca de la que disposa ? PD : recursos dels malvats de torn ( això sí, ' mui epañole ' ells ! ) i .. cap votació així votant emparat !
  LlunyDeCAT 21/04/2021 10:40 pm
  Les negociacions sont principalment per repartir-se el pastís car a la legislatura passada i malgrat la victòria de JXCAT, ERC es quedà amb gairebé tot. És allò tan "espanyolàs" d'en Junqueras "doneu-me 68 diputats i faig la Independència" que volia dir realment "doneu-me 68 diputats (a ERC) i gestiono l'autonomia eternament". JXCAT no es deixarà entabanar com l'altra volta. I fan bé. Una altra cosa és el programa. Tota aquesta gent no tenen pas cap programa. L'únic és el repartiment de la menjadora i sobretot el més important el sottogoverno, una munió de llocs de treball ben remunerats i que fan bonic al cv. Els votants d'aquests tres partits suposadament independentistes els varen votar perquè no tenen pas cap altra opció i imaginen que si per atzar agafen el control autonòmic PSC, PP, CS i VOX, la catàstrofe pot ésser encara pitjor. Però de la Independència ja us podeu oblidar.
  30
  16
  Respon
  Patufet 21/04/2021 10:35 pm
  La independència s'aconseguirà sense cap partit polític. Donec Perficiam.
  De què negocien? 21/04/2021 10:16 pm
  Fa unes setmanes Laura Borràs recordava a Catalunya Ràdio que: "teníem 34 diputats (JxCat) i 32 (ERC), i com ens comportem des Junts? Junts tenia 6 conselleries i Presidència, ERC 7. Una relació de l'50%. Junts tenia 43 direccions generals, ERC 66. El Pressupost el gestionava un 71% ERC i un 29% Junts ". Les xifres ballen pel que fa a nombre d'ens satèl·lits de la Generalitat. Fundacions, consorcis, empreses, comissionats, societats mercantils, entitats autònomes ... fins a més de 360 que té la Generalitat. Aquí és on es col·loca la gran massa de gent del partit segons qui gestiona la Conselleria de la qual depenen; aquest és el negoci: Incasòl, l'Agència de l'Habitatge, l'Agència Catalana d'Aigua, l'Institut d'Indústries Culturals, TV3 .....

Nou comentari