El cas Pujol: quan la justícia colonial ja ens va bé

Per què necessiten centrar-se en Pujol i desestimar, per exemple, perseguir judicialment el Rei Emèrit?

Han passat gairebé set anys des que Jordi Pujol va confessar que la seva família havia mantingut una herència milionària sense declarar a l’hisenda espanyola. A partir d’aquell moment, en boca de Jaume Asens, portaveu de Podem, que és el partit que exerceix d’acusació particular al cas Pujol, es van destapar dues evidències que conflueixen entre elles. Per una banda, que la família del que va ser president de la Generalitat durant més de 20 anys s’ha enriquit presumptament gràcies als tractes de favor que el Govern català va fer a empreses afins en la concessió d’obra pública (el cas 3%). Per l’altra, que les clavegueres de l’Estat han fet servir aquest cas per destruir l’independentisme.

A priori, aquesta afirmació és del tot lògica. Si la suposada fragmentació de contractes és quelcom habitual en administracions de tots els nivells en mans de partits de tots colors (només cal buscar als portals de transparència adjudicacions d’imports similars per conceptes similars en períodes de temps reduïts només uns euros per sota del llindar econòmic en què un encàrrec ha de sortir a concurs públic), què no pot haver fet un partit que durant dues dècades va ser amo i senyor del DOGC. I si l’Estat és capaç de posar-se en evidència davant del món per combatre l’independentisme, què no serà capaç d’utilitzar per aturar-lo, encara que sigui a costa, com hem vist, de fer saltar les costures de l’Estat de dret.

El que grinyola de tot plegat, és que des d’aquell final d’agost de 2014, després de rius de tinta i oceans d’imatges sobre el cas Pujol, encara avui l’únic que està provat és que l’ex Molt Honorable va regularitzar una fortuna que havia custodiat la banca andorrana. Ho resumeix perfectament aquest article d’El País arran del documental de TV3 sobre el cas. Després de dedicar tot un article a evidenciar que Pujol: Els secrets d’Andorra no va aportar cap llum sobre el cas (de fet tota la informació -a excepció del material aportat per l’exconseller delegat de la Banca Privada d’Andorra revelant les pressions del govern espanyol per aportar informació dels comptes de diferents líders polítics independentistes-  es pot trobar cercant a Google), conclou que no se li pot retreure res a l’equip del programa, perquè a dia d’avui la investigació encara no ha pogut donar explicació a l’origen de la riquesa de la família. De la mateixa manera, la família no ha pogut demostrar que el seu patrimoni prové de la famosa deixa de l’avi Florenci Pujol.

¿Com podem saber la veritat sobre el cas? Que els partits que neguen l’Operació Catalunya defensin que serà gràcies al judici que encara s’ha de celebrar en un any i mig (moment en què Jordi Pujol pot perfectament haver mort sense aixecar catifes) té tot el sentit, ja que són ells mateixos els que controlen la judicatura. Ara bé, que Podem, i sobre tot els partits independentistes es creguin que Espanya (on s’hi inclou, evidentment, l’administració de justícia a Catalunya) és capaç de fer justícia en un cas que reconeixen que ha utilitzat contra l’independentisme, és el súmmum de la moral d’esclau. Perquè un judici just el mereix tothom, des de l’innocent al delinqüent confés, si la ideologia contamina un judici al primer, també ho fa amb el segon. I estem veient com resulta que ja ens va bé que a qui creiem culpable tingui el pitjor judici possible de la mà de qui no volem per nosaltres. La metròpoli ajudant la colònia a fer justícia: és que fa riure per no plorar. I algú dirà: Aleshores com ho fem, per impartir justícia? Doncs de la mà de la judicatura espanyola segur que no. I en això ens hi hauria d’ajudar Podem si fossin el que diuen ser, remant a favor de la independència de Catalunya per tenir l’oportunitat de construir un sistema que a Espanya és impossible, on aquest component ideològic quan es jutja algú deixi de ser-hi, però no ho fan.

En aquest sentit, és remarcable el paper tan galdós dels Comuns, i per extensió els partits que els consideren aliats de l’independentisme. Jordi Pujol a dia d’avui, és un evasor fiscal que ha fet una regulació tributària com ho han fet, per exemple, més de 31.000 persones amb l’amnistia fiscal de Cristóbal Montoro, de les quals en sabem només alguns noms gràcies als papers de Panamà, perquè segons reconeix l’actual Govern espanyol, en mans de PSOE i Podem, que van fer seva la promesa de publicar-los, no hi ha cobertura legal per fer-ho. Per què necessiten centrar-se en Pujol i desestimar, per exemple, perseguir judicialment el Rei Emèrit per la riquesa que ha mantingut oculta en paradisos fiscals i que ell encara ni tan sols ha regularitzat (però un munt de familiars seus sí)? Per què és l’únic que, a aquests que volien assaltar el cel fa només sis anys, l’Estat els permet fer.

Es conformen amb els límits que l’Estat els imposa en aquesta matèria perquè els sembla quelcom renunciable. Com els sembla renunciable el dret d’autodeterminació dels catalans, la regulació del preu dels lloguers, l’indult als presos polítics, l’amnistia a tots els encausats pel procés, la penalització a les energètiques que pugen el preu de la llum en ple hivern, i tantes altres coses. El que mai responen és què és allò irrenunciable pel qual han desistit de tot això, a banda dels seus sous i la unitat d’Espanya. I aquesta pregunta es podria traslladar també als partits independentistes, especialment la CUP i Esquerra, però també Junts Per Catalunya, que estan disposats a pagar el preu de covar l’ou de la serp governant amb ells a Catalunya.

Comentaris

  Lolailo 16/04/2021 11:37 pm
  Quin fàstic de nyordos!!quin fàstic d'Espanya Puto Borbó i la mare que el va parir!!
  uno que vive en Tabarnia 16/04/2021 9:43 am
  una periodista? que xerra per xerrar, diu molt de favor de que la justicia? dels nyordos ens fa, pero no recorda que com sempre s,ha quedat a la meitat aquesta famosa justicia, a la que va amenessar amb moure les branques la pretessa justicia va quedar paralitzada, aquesta noia te una disfuncio cerebral per el que l,hi conve
  105
  40
  Respon
  Ramon 15/04/2021 11:29 pm
  3. Cómo se administra Comirnaty Comirnaty se administra tras la dilución en forma de inyección de 0,3 ml en un músculo del brazo. Recibirá dos inyecciones. Se recomienda recibir la segunda dosis de la misma vacuna 3 semanas después de la primera dosis para completar la serie de vacunación. Si tiene cualquier otra duda sobre el uso de Comirnaty, pregunte a su médico, farmacéutico o enfermero. 4. Posibles efectos adversos Al igual que todas las vacunas, Comirnaty puede producir efectos adversos, aunque no todas las personas los sufran. Efectos adversos muy frecuentes: pueden afectar a más de 1 de cada 10 personas lugar de inyección: dolor, hinchazón cansancio dolor de cabeza dolor muscular dolor en las articulaciones escalofríos, fiebre Efectos adversos frecuentes: pueden afectar a hasta 1 de cada 10 personas enrojecimiento en el lugar de inyección náuseas Efectos adversos poco frecuentes: pueden afectar a hasta 1 de cada 100 personas aumento de tamaño de los ganglios linfáticos malestar dolor en la extremidad insomnio picor en el lugar de inyección Efectos adversos raros: pueden afectar a hasta 1 de cada 1000 personas caída (parálisis) temporal de un lado de la cara Frecuencia no conocida (no puede estimarse a partir de los datos disponibles) reacción alérgica grave Comunicación de efectos adversos Si experimenta cualquier tipo de efecto adverso, consulte a su médico, farmacéutico o enfermero, incluso si se trata de posibles efectos adversos que no aparecen en este prospecto. También puede comunicarlos directamente a través del sistema nacional de notificación incluido en el Apéndice V e incluir el número de lote si se dispone de él. Mediante la comunicación de efectos adversos usted puede contribuir a proporcionar más información sobre la seguridad de este medicamento.
  107
  57
  Respon
  Ramon 15/04/2021 11:28 pm
  2. Qué necesita saber antes de empezar a recibir Comirnaty Comirnaty no se debe administrar si es alérgico al principio activo o a alguno de los demás componentes de este medicamento (incluidos en la sección 6). Advertencias y precauciones Consulte a su médico, farmacéutico o enfermero antes de recibir la vacuna si: ha tenido alguna vez una reacción alérgica grave o problemas para respirar después de la inyección de cualquier otra vacuna o después de que se le administrara Comirnaty en el pasado; se ha desmayado alguna vez después de una inyección con una aguja; tiene una enfermedad grave o una infección con fiebre alta. No obstante, puede ser vacunado si tiene una fiebre leve o una infección de las vías respiratorias altas como un resfriado; tiene un problema hemorrágico, se le forman cardenales con facilidad o usa un medicamento para prevenir la formación de coágulos de sangre; tiene un sistema inmunitario debilitado debido a una enfermedad como la infección por el VIH o por algún medicamento, como los corticosteroides, que afectan al sistema inmunitario. Como con cualquier vacuna, la serie de vacunación de dos dosis de Comirnaty puede no proteger completamente a todas las personas que lo reciban y no se sabe cuánto tiempo estará usted protegido. Niños y adolescentes No se recomienda utilizar Comirnaty en niños menores de 16 años de edad. Otros medicamentos y Comirnaty Informe a su médico o farmacéutico si está utilizando, ha utilizado recientemente o pudiera tener que utilizar cualquier otro medicamento o ha recibido recientemente cualquier otra vacuna. Embarazo y lactancia Si está embarazada o en periodo de lactancia, cree que podría estar embarazada o tiene intención de quedarse embarazada, consulte a su médico o farmacéutico antes de recibir esta vacuna. Conducción y uso de máquinas Algunos de los efectos de la vacunación mencionados en la sección 4 (Posibles efectos adversos) pueden afectar temporalmente a la capacidad para conducir o utilizar máquinas. Espere a que estos efectos hayan desaparecido antes de conducir o utilizar máquinas. Comirnaty contiene potasio y sodio Esta vacuna contiene menos de 1 mmol de potasio (39 mg) por dosis; esto es, esencialmente «exento de potasio». Esta vacuna contiene menos de 1 mmol de sodio (23 mg) por dosis; esto es, esencialmente «exento de sodio».
  83
  38
  Respon
  Pamon 15/04/2021 11:25 pm
  Comirnaty concentrado para dispersión inyectable Vacuna de ARNm frente a COVID‑19 (con nucleósidos modificados) BT_1000x858pxEste medicamento está sujeto a seguimiento adicional, lo que agilizará la detección de nueva información sobre su seguridad. Puede contribuir comunicando los efectos adversos que pudiera usted tener. La parte final de la sección 4 incluye información sobre cómo comunicar estos efectos adversos. Lea todo el prospecto detenidamente antes de recibir esta vacuna, porque contiene información importante para usted. Conserve este prospecto, ya que puede tener que volver a leerlo. Si tiene alguna duda, consulte a su médico, farmacéutico o enfermero. Si experimenta efectos adversos, consulte a su médico, farmacéutico o enfermero, incluso si se trata de efectos adversos que no aparecen en este prospecto. Ver sección 4. Contenido del prospecto 1. Qué es Comirnaty y para qué se utiliza 2. Qué necesita saber antes de empezar a recibir Comirnaty 3. Cómo se administra Comirnaty 4. Posibles efectos adversos 5. Conservación de Comirnaty 6. Contenido del envase e información adicional 1. Qué es Comirnaty y para qué se utiliza Comirnaty es una vacuna que se utiliza para prevenir la COVID‑19 causada por el virus SARS‑CoV‑2. Comirnaty se administra a adultos y adolescentes a partir de 16 años de eda La vacuna hace que el sistema inmunitario (las defensas naturales del organismo) produzca anticuerpos y células sanguíneas que combaten el virus, proporcionando así protección frente a la COVID‑19. Debido a que Comirnaty no contiene el virus para producir inmunidad, no puede causarle la COVID‑19.
  122
  49
  Respon
  Ramon 15/04/2021 9:45 pm
  Primera, l'anomenat "Cas Pujol" és guerra bruta d'Espanya per evitar la llibertat de Catalunya. Ells pretenien que Jordi Pujol es pronunciés contra la independència i, en negar-s'hi, van voler destrossar-lo perquè llur SÍ a la independència hauria set probablement determinant, definitiu (o almenys això es temien espanyols i coscubieles). Segona, el que la guerra bruta li ha tret per destrossar-lo i neutralitzar-lo és puta mandanga. Han transgredit tot el transgredible, xantatges, extorsions, il·legalitats mil, s'han carregat un banc pel camí, i tot el que han tret és que quelcom que cap català digne pot condemnar-ho. I menys encara, sabent que el President no va voler desautoritzar el pare però tampoc no n'ha tret cap profit d'aquells diners. No ho va regularitzar com sí que ho ha fet ara la família Aragonès perquè sabia que els sociates, maleïts, hipòcrites, traïdors, ho haurien fet servir contra el nacionalisme català, però se'n va desentendre. Tercera, diners fora en té tot déu que té diners, diners irregulars, a dojo, i amb absoluta impunitat tot i no haver-hi la raó tan lògica, tan comprensible, que va moure el pare de Jordi Pujol: però si tots els presidents catalans acaben sent víctimes d'Espanya! Tercera, els espanyols i els coscubieles que s'escuden en aquesta mandanga no odien pas Jordi Pujol per això: ells ja l'odiaven igual abans, ells l'han odiat sempre. Ells no l'odien perquè llur pare deixés diners fora abans del 23-F. Ells l'odien perquè són espanyols els uns, renegats els altres. Quarta, ERC hi ha respost de manera miserable però això era del tot previsible. Pero, cinquena, els catalans dignes, els catalans patriotes, els catalans nacionalistes, els catalans decents, li'n deuen no una sinó moltíssimes a Jordi Pujol i la que ara ja toca de manera imperiosa és una restauració. Ara. No després, no. ARA. En vida.
  116
  13
  Respon
  Ramon 15/04/2021 8:52 pm
  Si no hi ha res més, si no hi ha notori sucu-sucu particular per comissions de gestió, que m'estranyaria atesa la més aviat austera vida que ha portat sempre el president Pujol, si tot plegat això només va de què el seu pare va deixar diners fora per si la família del fill havia d'acabar a l'exili -diners que el president no va regularitzar perquè els sociates l'haurien trinxat però que tampoc no n'ha tret mai cap profit personal-, i pinta que sí, pinta que no tenen res més perquè hòstia que altrament no ho haurien tret ja!, si no hi ha res més, dic, quina vergonya de país si la reparació, que inevitablement es farà, es fa quan ja sigui massa tard.
  75
  14
  Respon
  Ramon 15/04/2021 8:47 pm
  Si el pare de Jordi Pujol realment va deixar diners fora per si cas anessin les coses com acostumen a anar-li a tots els presidents catalans no sucursalistes, cap català decent pot condemnar-ho. Al contrari. Jo particularment crec que Catalunya hauria d'haver finançat amb diner públic més tota quanta aportació particular que s'hi afegís, en previsió de contingències com l'actual i similars a tantes i tantes altres sofertes en el passat pels nostres representans més dignes. Però, atenció, no us n'oblideu que Oriol Junqueras estima Espanya i els espanyols, alhora que odia tot allò que ho relaciona o identifica amb Jordi Pujol.
  29
  33
  Respon
   ton c. 17/04/2021 8:45 am
   no t´has plantejat entrAR A LA PLANTILLA DE eL mÓN?
    No cal, 17/04/2021 9:43 am
    Ramon el fatxa forma part de la plantilla d'aquest pamflet corruptgent des del primer dia, és el preu que han de pagar per rebre les sucoses subvencions amb els nostros impostos...
  Germans Junqueras, preso per vida. NP PASSAREU!!! 15/04/2021 6:15 pm
  I del cas Junqueras, els gangster de l'estafa i matanca de FERROVIAL, res de res. Com es possible queFiscalia tapa en cal viva aquesta corrupció dexcomunal, amb consequencia de milers de morts? Ferrovial es una constructora i la mafia Junqueras li va atorgar un tema estrictament sanitari al SEU GERMÁ. CAL PRESENTAR QUERELLA PENAL contra aquesta famiglia criminal
  116
  52
  Respon
   Ai Junqueras, el teu final es més clar que la corrupció Ferrovial y hermano CHORIZON 15/04/2021 8:02 pm
   ERC es rufian, el limpia-culos de Sanchez. Cal Salvar Sanchez, cal salvar Ferrovial, UN CAS DE CORRUPCIÓ COM EL PLUS ULTRA. SANCHEZ paga, fiscalia tapa
   112
   17
   Respon
  Horaci 15/04/2021 5:53 pm
  si tot s'acaba en una herència que no ha tributat a la hisenda espanyola i a un capital en reserva després de lo que podria venir després del 23-F, se'm en refot tots els documentalets d'autoflagelació dels ingenus del meu país, i no diguem dels altaveus dels pocavergonyes del "centro"
  103
  14
  Respon
  "Boicot a la llengua dels Espanyols imposada pel terror als Catalans des de fa 300 anys." 15/04/2021 5:28 pm
  En un lugar de la Mancha.... Uuuuuuuuhhh, uuuuuhhhhhh... Que sinvivir.
  17
  41
  Respon
  Avi 15/04/2021 5:26 pm
  Ja estic cansat d'aquests "creadors d'opinio" o periodistes com la Carracelas, que venen de les espanyes fent aquesta tipus de misatges per agradar i guanyarse 4 centims, pero que ells mai faran res en aquest sentit. Del tipus, fes el que jo dic, pero no el que jo faig, els trobo d'allò mes falços
  100
  30
  Respon
  Santi 15/04/2021 1:27 pm
  PUJOLS-FERRUSOLA, LLADRES DE MER DAAAAAAAAAA !!!
  246
  401
  Respon
   Ramon 15/04/2021 8:56 pm
   Òbviament, quan dic que tot quant català digne li deu una reparació en vida al president Pujol -especifico "en vida" perquè la posterior ja la dono per descomptada-, no compto amb escòria com la d'aquest comentari. Ho repeteixo: jo ho reclamo a tot quant català DIGNE. No a immundícies com aquesta.
  Doctor Strangelove 15/04/2021 1:13 pm
  Guanyarem la Champions, la 14! Doc
   Tu no guanyaràs una merda! 16/04/2021 9:00 am
   Malalt d’odi. I a sobre et conformes amb l’èxit dels altres... així deixes clar el teu nivell intelectual... Fàstic de gent! Fàstic de país!
   Santi 15/04/2021 1:24 pm
   I una meeeee !!!
  Alerta 15/04/2021 12:50 pm
  Lectors Catalans: cal boicotar els comentaris dels Espanyols i en Espanyol. Ni llegir-los ni contestar-los. Boicot a la llengua dels Espanyols imposada pel terror als Catalans des de fa 300 anys.
  310
  81
  Respon
   A veure tontet @Alerta 16/04/2021 3:53 pm
   Com vas a contestar un comentari que ho has llegit?. O no t'en refies dels teus coreligionaris?.
   Jijij8 15/04/2021 4:59 pm
   Tu eres más español que yo subnormal! Jijijijii! La República no existe idiota!
   39
   144
   Respon
    Tu no ets espanyol... 16/04/2021 9:01 am
    ... tu ets tonto, encara que si fa o no fa es el mateix
    fat boy 15/04/2021 11:30 pm
    Spanish Gibraltar does not exist, you asshole!.
  Ricard 15/04/2021 11:57 am
  Tots estan preocupats pels Pujol. Ningú està preocupat per un Estat que es dedica a agredir ciutadans innocents (fins que no siguin condemnats per tribunals que poden tenir prejudicis racistes si ets català simplement pel seu origen nacional), en principi innocents, a base de provocar la fallida d'una empresa sense cap repercussió pública.
  213
  135
  Respon
   agredir ciutadans innocents??? 15/04/2021 1:35 pm
   La pitjor agressió és tenir polítics lladregots que roban i s'enriqueixen amb el carrec com va fer la Famiglia Pujol durant 23 anys i més.
   172
   124
   Respon
    Ricard 15/04/2021 2:49 pm
    El pitjor és que el sistema sigui criminal, no que hi hagi criminals, que sempre n'hi ha. Si el sistema és criminal els criminals tenen arguments pels seus crims. I per cert per ara els Pujol no són culpables de res, mentre el sistema si, però té impunitat. Has de saber que la víctima de l'abús pot ser qualsevol català, n'exerceixi o no.
    152
    31
    Respon
  Ramon 15/04/2021 11:51 am
  Si ara ERC es plantés i digués: "A fer punyetes. Prou de contemplacions i prou de marejar la perdiu. Prou de preses de pèl d'aquests sociates que ens han pres pel xiulet del sereno. Endavant amb la independència, que ara tenim la majoria absoluta també en vot popular i tot!". Si passés això, dic, Espanya enviaria emissaris a un banc de les illes Caiman per fer-los una oferta que no podrien rebutjar.
  24
  29
  Respon
  Ramon 15/04/2021 11:41 am
  Si l'anomenat "Cas Pujol" acaba sent el que el MHP va admetre i res més, o sigui que llur pare va deixar diners fora per si de cas "la família d'aquest carallot ha d'acabar patint per culpa de la política", decisió del pare que com dimonis podem criticar atesa la Història i profit pels fills que han set els que de facto heredarien, ja dic, si finalment acaba resultant que tot et reduïa a això, Catalunya primera se n'hauria d'avergonyir i immediatament després de fer reparació. Reparació en vida. Després ja se la poden fotre al cul, la reparació.
  77
  87
  Respon
   @Ramon 15/04/2021 8:13 pm
   Te encomendamos que lleves a cabo el desagravio a Pujol, en nombre de todos los catalanes. La próxima vez que le veas, bésale reverentemente ambas nalgas de nuestra parte. Muchas gracias por tu disponibilidad
   133
   4
   Respon
    fat boy 15/04/2021 11:31 pm
    As if he were a member of the Bribon family?.
   Ramon 15/04/2021 11:45 am
   Però, ah, sí, això sí, les corrupcions dels partits del tripartit, aquestes ben tapadetes, eh? Ui quant que ens preocupa "la corrupció", sí. Ens preocupa i la condemnem moltíssim. La dels adversaris del tripartit, ja s'entén. La corrupció de Podemos, per exemple, per aquest mitjà, com per TV3 i com per l'espai mediàtic de Catalunya en general, senzillament no existeix. Perquè aquesta no s'ha de destapar. Destapar-la és "fascista", que diria el Yoyas d'ERC.
   45
   56
   Respon
    Santi 15/04/2021 1:25 pm
    I una meeeee !!!
   Ramon 15/04/2021 11:41 am
   hereTarien
  Maurici Costa i Ventura 15/04/2021 9:46 am
  Totalment d'acord admirada Sra. Pilar Carracelas, però per desgracia no veurem mai al Rei als tribunals de Justicia, I en quan al Sr. Jordi Pujol, que avui, tant els fills com molts antics Convergents volen fer veura que ell no en sabia res, que em perdonin, però el Sr. Pujol, que de tonto no en te un pel, crec que sabia perfectament el patrimoni que tenia la familia. Estic llegint el llibre de Jordi Amat, "El fill del xofer", i se perfectament, perquè el conec, que tot el que diu està verificat i es realment tal com ho escriu, i veig com el Sr. Pujol, ja va possar de la seva butxaca molts millions de pesetaes per salvar Banca Catalana, i penso ¿don va treura ell aquells milions de pesetas aquella època?. No he sigut mai Convergent, sempre he sigut d'esquerres i indepe, però ara estic molt segur que el Consell per la Republica amb al President Puigdemont, no vol dirigir la Generalitat, penso que el que vol es lluitar a Europa i per tant, quants mès siguem al Consell, millor.
  88
  111
  Respon
   Pujol el lladregot 15/04/2021 11:50 am
   Ell va posar calers a Banca Catalana, però en va guanyar molts més mentre moltes families catalanes vam veure desapareixer els nostres estalvis. LLADREGOT!
   278
   217
   Respon
    Sr. Pujol denucii d'una vegada al desgraciat Ernest Lluch 15/04/2021 8:06 pm
    El Cas Banca Catalana es el CAS DEL MALVAT ERNEST LLUCH, el corrupte, que en Pujol va col.locar com Cap d'Estudis, i en compte d'estudiar es dedicava a passar informació del banc a el PAIS DEL GAL. Veure al Lluch, acorralat, linxat pels treballadors, dient.li de tot va esser un espectacle, i per aixó el PSOE es va fer ministre. El cas es que en Pujol, catòlic no va denunciar al delinquent comú Lluch. Caldria que Jordi Pujol, expliqui d'una vegada el cas del malvat LLuch, que alguns ignorants ens volen fer passar com un sant.
    94
    113
    Respon
    Santi 15/04/2021 1:26 pm
    PUJOLS-FERRUSOLA, LLADRES DE MER DAAAAAAAAAA !!!
    129
    91
    Respon
  Narcís 15/04/2021 9:17 am
  D' això se' n diu ser clar i català, ço és, més corrupció que hi ha a l' estat, a cap lloc . . no n' és d' estranyar no hagi camorra, cosa nostra o màfia .. n' és ben ocupat per aquest ! PD : què passà amb la llista Falciani i, ja no diguem, amb els papers de Panamà .. i què dir-ne d ' obres grotesques ( mateixes autopistes al costat d' autovies que foren després rescatades ) .. malbaratament i malversació a dojo ? PD : que un servidor sàpiga en MHP Pujol ha estat l' únic que deixà els seus privilegis d' ex tot cobrant només de la seg. social ! Nota : si mateix PSC sabia que passava això del 3 % ( com llancà en Maragall ) .. per què no actuà en conseqüència ? Anotació al marge : malgrat tot ( inclosa política econòmica que mai m' agradà ), allò aconseguit de nostre botxí pro Catalunya .. no ho ha, ni de bon tros, aconseguit ningú !
  85
  113
  Respon
   Au Narcís, 15/04/2021 9:24 am
   la pastilleta i a dormir. Visita un metge, a Catalunya en tenim de molt bons, sobretot per malalts del cap...
   97
   50
   Respon
    Narcís 15/04/2021 10:34 am
    Només per curiositat : per què cap habitant àdhuc vivint defora de sa regió castellana no ofèn, no malparla, ni de bon tros ataca, aquesta ( si de cas, excepcionalment a tot estirar critica, però constructivament ) . . i, per contra, tu, si ets català , si ho fas contra Catalunya ? La resposta pot ser que no siguis català així només ser-hi per treure' t la gana .. o que ho siguis i tan sols cerquis continuar fent diners via espanyols ! PD : no n' és normal aquest comportament veient el que passa/ fan amb Catalunya com no sigui per revenja, per complex així malaltia psicològica o interès espuri !
    68
    99
    Respon
     Menys fums Narcís! 16/04/2021 1:32 pm
     Per sort tu no ets Catalunya, els sonats i/o trolls es troban millor a la meseta.
  Marx 15/04/2021 8:55 am
  Asens és una persona amb principis diferents segons de qui parla i en el moment que ho fa. Un polític "marxista de Groucho Marx", vaja. I em sap greu pq li tinc simpatia. No el voto, és clar.
   Tens raó 15/04/2021 9:26 am
   Com tots els polítics
   37
   15
   Respon
  Avia 15/04/2021 7:04 am
  No sempre estic d,acord amb els seus articles, a vui totalment. Que hi diuen CUP I ERC I JUNTS?
  Ramon 15/04/2021 12:33 am
  TV3 ja deu estar en fase de preproducció del documental que no deixarà gens ben parada la família Aragonès. I quan l'emetin quedarà demostrat que TV3 és la televisió de tots.
  99
  217
  Respon
  "¿Com podem saber la veritat sobre el cas?" Para ser una profesional de la información, anda usted bastante desinformada, Doña Pilar. 14/04/2021 11:13 pm
  Hubo una comisión en el Parlament que duró casi nueve meses. Donde el Sr. Pujol fue a hablar de arboles y nidos. Donde su señora apareció con una mano delante y la otra detrás. Tras los nueve meses la comisión dió a luz un informe de 28 paginas donde no se mencionaba ni una vez el sagrado y molt honorable nombre de Pujol, ni sus sustanciales aportaciones a la ornitología. Una lástima, sin duda. Y siento desengañarla , pero el Sr. Pujol no ha hecho hasta hoy ninguna regularización fiscal. Su señora y varios de sus hijos si regularizaron por los 4 millones en misales que se les aparecieron milagrosamente en una ermita andorrana. De nada, un placer.
  201
  120
  Respon
   tangen67 15/04/2021 9:41 am
   els xarneguets sempre seran una colla de resentits
   42
   46
   Respon
    un català 15/04/2021 11:55 am
    jo prefereixo un xarnego honrrat que un català lladregot com la famiglia Pujol
    123
    86
    Respon
     Ricard 15/04/2021 2:52 pm
     Comparació innecessària. A mi no m'agraden ni els lladres ni els colons.
     33
     26
     Respon
  Alerta 14/04/2021 10:47 pm
  Jo sempre he pensat que no declarar els béns al Fisc dels Espanyols és un acte patriòtic. Tots els Catalans i totes les empreses haurien de fer el mateix. Cap Euro als Espanyols. Als Espanyols ni aigua.
  93
  53
  Respon
   Anònim 15/04/2021 9:25 am
   Cuidado con lo que hablamos sobre el agua,no cabreemos a los demás a ver si nos hacen un trasvase del Ebro y nos dejan Tarragona sin agua.
   37
   54
   Respon
  Luisnomeacuerdo 14/04/2021 10:46 pm
  Como tiene la pelota esta fascista independentista de adopción, pídele las cuentas a milhaus de la regularización que hizo su familia con rajoy, aquí todos tienen algo que esconder y en la repugblica de tractoria no iban a ser menos que nadie.
   uno que vive en Tabarnia 16/04/2021 9:37 am
   orgulloso de ser de tractoria, algunos no salen de burrolandia
   ¡Sigues siendo un españolito desmemoriado, tonto y sin futuro! 16/04/2021 9:04 am
   ¿Todavia en paro? No me extraña, un inútil como tu no sirve ni para esconderse.

Nou comentari