El carnet del Consell és la nova gigafoto: en 4 anys serà un meme

L'exili hauria d’estar confrontant el Govern de la Generalitat per il·legítim cada dia

Ahir el jutge de vigilància penitenciària va revocar el tercer grau a Carme Forcadell i a Dolors Bassa pel recurs de la fiscalia (que “de quién depende, eh”, diria el president dels espanyols, Pedro Sánchez). I igual que va passar amb els presos polítics engarjolats a Lledoners fa unes setmanes, l’expresidenta del Parlament i l’exconsellera de Treball van tornar a presó acompanyades d’una claca d’animadors que es lamentaven que aquest no és el camí per a la resolució del conflicte.

El problema per nosaltres és que Espanya no té cap conflicte a resoldre. El tindria si els presos no fessin efectives les seves injustícies entrant, obedients, a la gàbia. O si a la consellera de Justícia, Ester Capella, no li traís el subconscient dient que “ja tenim tots els presos polítics tancats tot el dia a la presó, altra vegada”, perquè efectivament nosaltres en som els custodis, i apel·lar a la moral de l’enemic quan et declara la guerra. O si Oriol Junqueras no digués a la tarda que la repressió no té aturador i al matí que s’aturarà, així perquè sí, com a les pel·lícules, perquè els bons fan tornar bons els dolents.

El tindria, de conflicte, si en tots aquests casos s’optés per la insubmissió, que comptaria, com han demostrat una i altra vegada els ciutadans (amb l’1 d’octubre, amb l’afer a l’aeroport, amb els aldarulls a Urquinaona), amb una adhesió massiva que aleshores sí, faria que l’Estat tornés a tenir un problema que li interessés resoldre.

Quan tu et deixes dissoldre el Parlament des d’Espanya, et presentes a les eleccions que et convoca Espanya, investeixes el president que et deixa Espanya, deixes penjada al balcó de la Generalitat la pancarta que et deixa Espanya, surts de presó quan et deixa Espanya, entres a presó quan et deixa Espanya, dónes estabilitat al Govern de Madrid quan Espanya ho necessita, no aprofites la immunitat com a eurodiputat per tornar a Catalunya per por d’Espanya… Espanya ja té el conflicte solucionat. Et pot semblar injust, pots pensar que tu no ho faries (ja ho veurem, si un dia som independents), però això no canvia aquesta realitat.

Tampoc no canvia aquesta realitat fer veure que tot això no passa, o que hi ha una alternativa homeopàtica per evitar-ho, materialitzada aquesta setmana amb la nova ocurrència de l’equip de Puigdemont: el carnet d’identitat digital del Consell per la República, que mentre tota forma d’identificació al món tendeix a eliminar el suport físic, aquesta esdevé l’enèsim intent de substituir amb un souvenir col·leccionable (evidentment de pagament -encara que ja estiguis donat d’alta a la cosa-), juntament amb la gigafoto o les samarretes d’Ara És l’Hora, que ara són un meme, tot allò de realment valuós que ha fet aquest país.

La prova fefaent d’això és que ho eleven a baluard de l’1 d’octubre, i que la seva utilitat es limita a poder-lo fer servir com a document d’identificació per subscriure’s al Vilaweb i a El Punt Avui (una metàfora absolutament genial), a banda de fer-lo servir per (diuen) decidir el rumb d’una entitat privada sense cap poder coercitiu a Catalunya com és el Consell. D’això en diuen Toni Comín i Carles Puigdemont “anar desconnectant de l’Estat”. Estaria bé que no fos a costa de desconnectar del sentit del ridícul.

Passant per alt que cap polític s’hauria d’haver entregat als tribunals espanyols (ho van expressar així a la Llei del Referèndum i de Transitorietat Jurídica de 2017) ni hauria d’haver fugit a l’estranger, sinó que s’haurien d’haver quedat a fer honor a la valentia del seu poble l’1 d’octubre i arribar fins les últimes conseqüències amb la independència com establia el vot que van protegir amb el seu propi cos, l’exili podria estar fent feina molt valuosa. Feina que va exactament en la línia contrària a la que està fent.

Per començar, haurien d’estar confrontant el Govern de la Generalitat per il·legítim cada dia, obligant-lo a fer front a les seves contradiccions, de manera que, així sí, les decisions que es prenguessin des de l’exili, plantejarien un conflicte greu de legitimitat a l’Estat, que utilitza el Govern de Catalunya per blanquejar-se. Però fan el contrari: presentar-s’hi en llistes electorals mentre alhora afirmen que hi ha un govern a l’exili. Tot alhora no pot ser. Però és clar, per fer això caldria renunciar a l’aixopluc econòmic i mediàtic dels partits. I una política al marge dels partits no contempla fotre’s d’hòsties a la colònia per arreplegar direccions generals per a qui no superaria un procés de selecció per un lloc similar a la privada i gestionar quatre quicos, que és el que estan acostumats a fer. I si a la societat hi ha éssers de costums, aquests són els polítics.

Comentaris

  Ramon 10/04/2021 2:41 pm
  A sota apunten com a raó per fer-se el carnet del Consell és la ràbia que fa a espanyols i col·laboracionistes com ERC. Hi estic d'acord. Aquesta és una raó a favor. Aquesta és una poderosa raó a favor. I potser per aquesta raó jo me' faci. El problema és que no se me n'acut cap altra.
  peret 10/04/2021 11:32 am
  Nomé pel fet que molesti als colaboracionistes de ER i les CUPs i de la resta de partits espanyolistes i pseudoperiodistes que canvien de misatge cada dia segons el número de piolades positives de twitter ja està bé.
  Edgar 10/04/2021 10:20 am
  No t'agrada el que fan Puigdemont i Comín des d'Europa. I tu que has fet per la independència?
  Para Octubrisra; siempre engañando a la borregada, como hizo el valerosísimo Maleteroman I. 10/04/2021 10:08 am
  Te has dejado el "detalle de descontar" los 431 viejos corrupgentes que por la inexorable ley biológica han muerto en los mismos días citados. PD : Eso sí, cuentan cómo afiliados, porqué en su día ya pagaron los 10 euritos.
  155
  138
  Respon
  I a sobre la Gigafoto va aclarir la quantitat de participants a la via catalana 10/04/2021 9:56 am
  L'ANC deia que si 2 milions o més, la Gene que 1,8 milions i una vintena de persones supervisades pel professor de l'UB Josep Maria Oller, que es van passar tres mesos revisant les 107.000 imatges facilitades per l'ANC van dir que 793.683 i gràcies (no obstant això és moltíssim) de les que 130.311 eren nens. Amb l'última ocurrència recaptatòria de Puigdemont pot passar el mateix amb CXR: que es quedin retratats i no en el bon sentit.
  33
  140
  Respon
  Octubrista 10/04/2021 1:33 am
  ...Nois i noies del PPSOEVOX, de la Comuna Pudenta, d'ERC, de Foment, de CCOO, de UGT, borbònics i republicans espanyols, etc... (disfressats de catalans, de "indepes" o a pel) , que ocupeu el vostre temps a les xarxes atacant el president legítim de Catalunya Carles Puigdemont i l'Autoritat Nacional del Consell per a la República: em sap greu decebre-us, però passa que avui s'han afiliat al Consell 188 catalans, ahir295, abans d'ahir 501, l'anterior 229, 2 dies abans van ser 115 (L'habitual, passat el primer moment, era entre 0 i 10 diaris). Em sembla que piqueu en ferro fred.. però vosaltres mateixos ...
  246
  4
  Respon
   Bon intent de donar moral a la parròquia però no calia. Els creients faran el que digui l'estimat Líder 10/04/2021 10:09 am
   L'objectiu inicial de CxR era d'obtenir 1 milió d'afiliats i a dia d'avui, amb tots els que s'han apuntat aquests dies segons dius, van per 94.178 quan l'he mirat; el fracàs és absolut. D'altra banda a més dels 10 eurets mínim per afiliar-te hauràs de pagar 6 euros, si vols que el carnet no serveixi absolutament per a res, i 12 euros si simplement vols que només serveixi per preparar aquestes ratlles blanques que s'esnifen. I això també és així per als ja afiliats. Però bé, si t'agrada la proposta, allà tu.
   22
   161
   Respon
   Para Octubrisra; siempre engañando a la borregada, como hizo el valerosísimo Maleteroman I. 10/04/2021 10:06 am
   Te has dejado el "detalle de descontar" los 431 viejos corrupgentes que por la inexorable ley biológica han muerto en los mismos días citados. PD : Eso sí, cuentan cómo afiliados, porqué en su día ya pagaron los 10 euritos.
   177
   152
   Respon
  Capità 09/04/2021 8:30 pm
  Te tota la raó i em fot quan sento als ñordos descollonantse, estem fent el ridicul, pitjor que el carnet del caprabo
  43
  182
  Respon
  Josep Maria 09/04/2021 3:17 pm
  Pilar, molt ben dit.
  60
  92
  Respon
  Susanna 09/04/2021 1:53 pm
  Doncs a mi m'agrada la idea, encara que sigui per treure'l que trobi un nyordo i digui allò de "que pone en tu carné?" (que caduca).
  117
  12
  Respon
   Ramon 09/04/2021 8:45 pm
   Ja, però per això ja teníem el carnet de Mossèn Dalmau.
  Vicky 09/04/2021 1:07 pm
  Ladran, luego cabalgamos...(Goethe) ..si fos una ximpleria ningú comentaria res, ho deixarien passar.
  86
  11
  Respon
   David 09/04/2021 10:00 pm
   Goethe parlava castellà? Caram...
   160
   103
   Respon
   Gonzalo 09/04/2021 1:33 pm
   Un pequeño detalle : ante cualquier noticia laZinaZi, los que no somos separatistas tenemos 2 opciones. No comentarla y pasar absolutamente, o bajar al barro, comentarla y descojonarnos de risa a vuestra costa. Si hacemos lo primero, decís que qué calladitos estamos, y que eso es una señal de que vais bien. Y si hacemos la segunda opción, decís que qué nerviosos nos ponemos, y que eso es una señal de que lo estáis haciendo bien. Os han lavado tanto el cerebro, que os creéis que todo son jugadas maestras. Cuando es todo una gran tomadura de pelo.
   65
   114
   Respon
  Llibertat Pablo Hasel 09/04/2021 12:01 pm
  Té molta més dignitat en Pablo Hàsel que tots aquests que s´entregaren després del referèndum, pensant que no entrarien a la presó evidentment. Per a qui no ho sàpiga, en Pablo Hàsel a preferit estar un any més de presó que no pas pagar 25.000 euros de multa que podria haver recaptat. La pròxima vegada cal escollir polítics disposats a jugarse el coll, no pas aquells que és creuen que mai entraran a la presó i van a parar allà sense esperar-ho.
  JO SURTO A LA GIGAFOTO, i tu? 09/04/2021 8:31 am
  Pilar, ets la tipica que es rendeix a la primera, que li fa por tot el que no sigui "normalitat", que no vol sortir de la zona de confort, i que no enten que mes enllà del confort, la llogica, i els cales, hi han els sentiments de JUSTICIA, jo surto a la GIGAFOTO, i SI, tinc el carnet de la Republica, i si, pago quota de Waterloo, perque puc, perque vui, i perque es l'unic president legitim que ens dona veu fora del estat dictatorial, cosa que no fan els de lladoners.
  255
  4
  Respon
   David. 09/04/2021 10:02 pm
   Curiós...la Pilar t'està dient tot el contrari. T'està dient a TU acomodat a EspDanya.
  Emulant Mae West: "Les noies bones van a el cel, les dolentes a tot arreu." 08/04/2021 11:28 pm
  Els bons catalans (indepes, koiné, Juntetsxquedonicalés, adoradors de Puigdemont, ANCers, tractorians, etc.) van a Ítaca.cat i els botiflers a tot arreu.
  230
  180
  Respon
   Ramon 09/04/2021 11:46 am
   Espanya no ens vol ni botiflers. No hi ha cosa més patètica que el botifler de quota en tertúlies o columnes espanyoles. Sempre dient: "Ei, escolteu-me, feu-me cas, que sóc català però odio Catalunya tant com vosaltres!". I sempre adonant-se'n que ni són ni mai seran tinguts per un dels seus. El típic botifler contractat per raó del procés de columnista de digital sol debutar amb un article titulat: "Soy un MAL catalán". Però l'espanyol ho llegeix: "Soy un mal CATALÁN". El botifler no és d'enlloc.
    Argument paupèrrim @Ramon, et quedes en l'anècdota i no tens en compte la història 09/04/2021 1:58 pm
    Alguns espanyols catalans molt importants i apreciats a Espanya: Manel de Sentmenat-Oms, Manel d'Amat i Junyent, Gaspar de Portolà i Rovira, Antoni de Capmany, Gaspar de Remisa, Laureà Figuerola, Joan Prim i Prats, Estanislao Figueras, Francesc Pi i Margall , Agustina Saragossa i Domènech (o Agustina d'Aragó), Eduard Marquina, Enric Granados, Felip Pedrell, Isaac Albéniz, Miquel Biada, Narcís Bonaplata, Josep Bonaplata, Joan Orpi, Lluís de Requesens i Zúñiga, Ramon de Cabrera, El Baró d'Eroles, Antoni Maria Claret i Clarà, Domènech Badía "Ali Bey", Félix Amat de Palou i Pons, Antoni Solà i Llansas, Jaume Sanfeliu i Codina .... i sense esmentar els ministres catalans de Franco.
     Ramon 10/04/2021 3:06 pm
     Prim atresora tant de prestigi militar que, cosa insòlita, arriba a a presidència espanyola. Però mira si tenia claríssim que els espanyols el miraven amb reüll per llur origen català, que va fer que l'Amadeu de Saboia fes una volta de cal déu perquè no entrés a la península per Barcelona sinó per Cartagena. Tanmateix, quan va arribar a Madrid, Prim ja l'havien assassinat. I Pi i Margall, mira si el tenen present, que munten un de tants i tants tinglados unionistes i hi recorren per batejar-lo suposo que en la línia absolutament insostenible del teu comentari però, en un acte fallit deliciós -en què estarien pensant?-, s'equivoquen i hi posen Pi i... Maragall! Re de re. La catalanofòbia és xenofòbia i per tant no distingeix d'ideologies. Els espanyols no se senten compatriotes ni d'un botifler. Se senten més compatriotes d'un etarra que d'Albert Rivera. I és que els espanyols pensen dels botiflers exactament el mateix que aquell gàngster de The Asphalt Jungle, dels policies que tenen a sou: "No m'agrada treballar amb policies perquè amb un policia sempre hi ha el perill que al final acabi posant-se del costat de la llei". Una desconfiança i distanciament idèntic del que tenen els espanyols vers els botiflers. Cap espanyol no se sentia compatriota de Porcioles. Amb raó.
     Ramon 10/04/2021 2:54 pm
     Espanya no coneix ni de nom la majoria dels "espanyols" que apuntes. I menys encara, en té a cap per compatriota. Una cosa és que hi hagi catalans espanyolistes. I una altra, que els espanyols els tinguin per compatriotes seus. Perquè els espanyols tinguin un català per compatriota, primer de tot ha de deixar de ser català. O sigui que ha de ser el perfil de català resident a Madrid ja de segona generació cap endavant. El que probablement no ha parlat català en sa puta vida o que potser ni tan sols sap parlar-lo (per regla general, aquest cas es dóna quan només un de llurs pares és català d'origen i a casa ja només es parlava castellà). En aquests casos, el vestigi de catalanitat els roman en el cognom. Però són ells, els primers a pronunciar-lo malament i a exigir que així ho faci tothom. Als germans Valls i Taberner, del Popular, Madrid els anomenava "los Valses". Valses, perquè era el plural de "Vals" que era com fins i tot ells mateixos es deien el dognom. O els Capmany de l'ABC, sempre corregint qui els pronunciés el cognom correctament. O també En Juan Abelló, aquell directiu del Florentino que va proposar que els partits del Madrid se juguessin en dilluns perquè així ell podria anar-hi ja que els diumenges, naturalment, ell havia d'anar a caçar als seus terrenys. Catalans d'èxit empresarial, que per raons de mercat i per conveniència d'una proximitat amb el poder més regular que la del pobre Jaime Canivell, passen a viure a Madrid i tenen fills o néts ja del tot castellanitzats. Aquest, és l'únic perfil de "català" que els espanyols tenen per compatriota. El perfil del català que ja no n'és.
      Bon intent @Ramon 10/04/2021 3:07 pm
      Ara sé que no saps de què parles. I que no tens raó. Segueix animant la parròquia amb mentides ja que sembla que això et consola de la teva trist condició d'espanyol rebotat de la regió catalana.
      22
      3
     Ramon 10/04/2021 12:59 pm
     El perfil botifler al que em refereixo segur que sap que parlo d'ell i s'hi reconeix. Però en essència és aplicable a tots. Els espanyols no se senten compatriotes ni de Serrat.
  Ramon 08/04/2021 8:23 pm
  Bastant d'acord amb l'article. Bastant per no dir molt. Només la pega, usual, que fica Waterloo i ERC massa dins un mateix sac. I això em sembla molt injust. Si Waterloo i ERC fossin el mateix, com t'expliques, Pilar, que Espanya i l'empresariat botifler maldin i frisin tantíssim per fer-nos votar ERC i no Junts per Catalunya? Si el mateix fossin, per lògica els seria indiferent que votem ERC o Junts per Catalunya. Però òbviament no és així. Ells sí que hi veuen diferències. I jo, malgrat que tens molta raó, també les hi veig.
  67
  23
  Respon
  Tens carnet de periodista ? 08/04/2021 4:00 pm
  Per a opinar, has de parlar en propietat (saber del que parles) i en coneixement de causa (que poden ser, per exemple, aquests comentaris) . A qualsevol cosa li diuen periodisme.
  193
  100
  Respon
   Gonzalo 09/04/2021 11:36 am
   Pues si. Esta señorita si que es periodista. No como vuestro amado líder y mesias, el ser de luz que os guía entre las tinieblas, el único, el incomparable, el gran pelomocho, escapista ocasional, y habitual de los maleteros de coche... Si... Aquí está... Aquí lo tenéis...... El que dijo que todos fueran a su despacho el lunes mientras el se iba para Bélgica...... Donadle vuestras hijas vírgenes.... Él las convertirà en mujeres de verdad.....
   Carnet de periodista? 09/04/2021 7:18 am
   Com el que té el poc honorable batxiller que va suspendre la DUI en segons i va fugir?
   95
   256
   Respon
  JordiT 08/04/2021 3:14 pm
  El Consell per la República es va posar com a objectiu superar 1 000 000 d'inscrits, el qual no hauria de ser difícil, ja que suposadament hi ha més de 2 milions d'independentistes, no obstant solament hi ha menys de 93 000 inscrits previ pago, amb una executiva dominada per JxC (antiga convergència). Fracàs total. La targeta de "La Sirena" té més utilitat que la de la identificació del Consell. Creieu que ERC és ximple?, per una vegada que governen des de la República, ara deixarà que torni a governar Convergència a través del CxR.
  483
  510
  Respon
   Edgar 10/04/2021 10:15 am
   Ja li agradaria ERC tenir 93000 afiliats.
   Ramon 08/04/2021 8:25 pm
   Ah, sí? Junts per Catalunya és "l'antiga Convergència"? Doncs que entenc que amb molta més raó es pot vincular-hi el PdCat, vens a la meva: SEGONS ERC, L'ESPAI POSTCONVERGENT VA AUGMENTAR CLARAMENT L'AVANTATGE SOBRE ERC. És de calaix.
   36
   23
   Respon
    Ramon 09/04/2021 11:48 am
    Si Junts per Catalunya és Convergència, amb més raó es pot dir el mateix del PdCat. Per tant, Convergència continua estant per davant d'ERC i amb major avantatge que el 2017 malgrat que l'àrbitre, Espanya, va descaradament a favor d'ERC.
  Rosli 08/04/2021 12:45 pm
  I si el Meme ets tu, PIlar? Però no d'aquí a 4 anys, sinó des de fa temps i, pel que sembla, de manera crònica...
  136
  88
  Respon
  I aquí que estem fent? 08/04/2021 11:43 am
  Doncs aquí estem pagant tots religiosament, tu també i des de fa temps, tota la maquinària repressora que ens té sotmesos física i mentalment i escanyats econòmicament. I continuem fent-ho, sense dir ni mu, perquè si no clar....Paguem jutges, policia, fiances multimilionàries, propaganda marca Espanya, sous de polítics o pseudopolítics i un llarguíssim etc. Millor pagar 6 o 12 euros al Consell "una tantum" no? I si no serveix per a res al cap i a la fi és el preu d'un esmorzar.
  112
  2
  Respon
  Santi 08/04/2021 10:32 am
  VAJA COLLA DE XAIS QUE HI HA TANCATS A LLEDONERS I ALTRES PRESSONS DE DONES... TOTS AL SERVEI DE LA GRANDE ESPAÑA UNA Y BIEN CHULA... TOTS ELLS I ELLES TENIEN LA POSSIBILITAT D´ESCAPAR-SE A L´EXILI EN AQUESTA CAMPANYA PER L´AUTONOMIA DE PITRALFA QUE ES LA CATALUNYA SOMETIDA AL GRAN REY BORBON, PERO NINGU HO HA FET, TOTS DE RETORN A LA PRESSÓ BALANT ALLO DE BEEEEEEEEEEEEEE !!! QUINA COLLA D´INUTILS POLITICS QUE HI HA A CATALUNYA ENGANYANT AL POBLE AMB REPUBLIQUETES DE FIRETAAAAA !!!
  141
  39
  Respon
  Santi 08/04/2021 10:30 am
  VAJA COLLA DE XAIS QUE HI HA TANCATS A LLEDONERS I ALTRA PRESSO DE DONES... TOTS AL SERVEI DE LA GRANDE ESPAÑA UNA Y BIEN CHULA... TOTS ELLS I ELLES TENIEN LA POSSIBILITAT D´ESCAPAR-SE A L´EXILI EN AQUESTA CAMPANYA PER L´AUTONOMIA DE PITRALFA QUE ES LA CATALUNYA SOMETIDA AL GRAN REY BORBON, PERO NINGU HO HA FET, TOTS DE RETORN A LA PRESSÓ BALANT ALLO DE BEEEEEEEEEEEEEE !!! QUINA COLLA D´INUTILS POLITICS QUE HI HA A CATALUNYA ENGANYANT AL POBLE AMB REPUBLIQUETES DE FIRETAAAAA !!!
  41
  14
  Respon
  Narcís 08/04/2021 10:18 am
  Ras i curt : el bla, bla, bla , no costa cèntims, oi, àdhuc cobraràs per moure la ' sense os ' o els dits, vull dir : qualssevulla iniciatives que facin d' un patriota català ( si no ciutadà ) existir/ ser .. benvingudes siguin ! PD : mulla't tenint-la o no badis boca ( ets ben lliure de triar .. cosa que no pots fer amb la tarja d' identificació d' aquest prevaricador i macarró barat d' estat !
  65
  49
  Respon
  Muy bien 08/04/2021 7:02 am
  Por fin as escrito algo coherente y verdades como puños y sé nota que es verdad porque a los seguidores del cobarde del maletero les ha sentado fatal, felicidades a ver si no es la última vez que escribes con criterio y diciendo la verdad.
  8
  129
  Respon
   El ASnero solitario 08/04/2021 3:10 pm
   Molt bé, lo xafas muy bien tu idioma. Dius AS escrito, suposo que deu ser del verb ASnar, yo ASno, tu ASnas el ASna, etc i així ASnem.
  Doctor Strangelove 08/04/2021 6:53 am
  Fins i tot algú com la Cagarelas veu que el txiringuito del dictadoret de Waterloo necessita pasta! Doc.
  11
  137
  Respon
   Jahve 08/04/2021 3:16 pm
   A cagar a la via Doc. DOCumenta’t abans, que no ho faràs, perquè quan un es ruc, ja li pots fotre que no va ni avant ni cap a enrere.
  Tv3 el NODO DE FERROVIAL.ERC 08/04/2021 5:36 am
  Aquest pollosa es una gargamel d'erc matances ferrovial. Qui paga mana i lanena a parar la ma del NODO TV3.ERC.FERROVIAL. Sanchis i si et dediques a fer vials per ferrovial.junqueras? TV3 NO VAL RES DE RES
  67
  80
  Respon
   EL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA 08/04/2021 4:52 pm
   El teatre nacional de Catalunya, el podrien ficar perfectament a dins del Parlament, perque hi han uns artistes de primerisima categoria.
  LlunyDeCat 08/04/2021 4:04 am
  Fantàstic article que desemmascara una volta més la colla de cretins i interessats que tenim com a líders. Quan vaig llegir la notícia del document vaig pessigar-me per saber si somiava... Allò que han de fer és preparar l'embrió de les Forces Armades dels PPCC. Això sí que és una estructura d'Estat. I construir les FAAPPCC seguint el model suís del Ciutadà-Soldat, Exèrcit de Milícia. Recordo que fins a mitjans dels 90 amb la reforma Armée 95, Suïssa podia mobilitzar en 48h 2 milions de soldats, armats i equipats. Armes i equip són a casa dels soldats. Amb munició dels fusells d'assalt també a casa separats de l'arma. Caldria també un mínim de soldats professionals - 50'000 ~ - que vol dir només 1/4 de combatents. Serveis d'Intel.ligència militars .. i civils. Tot això és el que haurien de preparar. Com en De Gaulle a England el 1941 va crear les Forces Françaises Libres, l'exil hauria ja de crear les Forces Catalanes Lliures. No cal fer-ne publicitat. Tot discret. I a entrenar-se a CH que hi stands de tir arreu i fins i tot hi van els British a entrenar-se. Objectiu: alliberar el sud dels PPCC de la bota Espanyola, com foteren fora els Boches de França el 1944.
  229
  82
  Respon
   JordiT 08/04/2021 3:17 pm
   LlunyDeCat, no te flipes!
   Santi 08/04/2021 10:26 am
   Els van alliberar de la garjola de LLedoners per a fer campanya politica de Comunitat autònoma al servicio de la Gran Espanya... tots ells van obeïr com a Grans Xais que son i ara que ja han fet el gran servei a la GRANDE ESPAÑA TODA UNA... ara els tornen a fotre a la garjola de LLedoners i sucedanis per les dones i tots hi entren com a GRANS XAIS que son, sense fotre ni un gest de REBELDIA... COLLONS !!! ES PODRIEN ESCAPAR A L´EXILI !!! PERÒ VOLEN VIURE COM A GRANS XAIS A LES PRESONS I DIR AMEN A TODO LO QUE DIECE LA GRAN ESPAÑA TODA UNA ELLA Y BIEN CHULA QUE NADIE LES REBATA !!! AMB TOTA AQUESTA COLLA CIUTADANS DE CATALUNYA A QUI TORNEN A DONAR ELS VOTS DE PU TA AUTONOMIA DE MER DAAAA, PER MOLT QUE PARLIN DE GRAN REPUBLICA CATALAN, AMB AQUESTA COLLA DE MER DOSSOS CREIEU QUE ALGUN DIA FAREM LA INDEPENDENCIA !!! QUE SE´N VAGIN TOTS A LA PU TA MER DA !!! I TOTS VOSALTRES QUE ELS VOTEU TAMBE SOU CULPABLES DE MER DAAAAAAA !!!
   50
   16
   Respon
  A Pilar Carracelas 08/04/2021 3:00 am
  No s'enfoti tant dels exiliats; gracies a ells el Procés esta al cor d'Europa. Tanmateix, a veure quan la veure a vostè com l'Agustina d'Aragó posant en pràctica tot el que diu. Recordi que Catalunya feia molts anys que no havia arribat a aquest desafiament tant gran amb Castella. El que ens cal és un referèndum i no pas batalletes que sempre les guanyarà el poder repressor. Si hi ha el setanta o vuitanta per cent dels catalans que demana el referèndum, doncs, aquí hi ha la força per sortir al carrer amb l'única consigna: VOLEM UN REFERÈNDUM ACORDAT AMB SUPERVISIÓ INTERNACIONAL. Aquesta és la manifestació massiva i constant que s'hauria de fer com la del tres d'octubre.
  157
  72
  Respon
   Bastant d'acord 08/04/2021 9:36 am
   Excepte amb el paper de l'exili que tot i estar al cor d'Europa es nul
   98
   78
   Respon
    JordiP 08/04/2021 12:00 pm
    Mentida.
    25
    46
    Respon
  Gabriel 08/04/2021 12:47 am
  Gràcies perquè m'ha convençut. Vaig a demanar la targeta (el QDR, no física). M'interessa poder votar en les consultes que es faran, entre d'altres, encara que la periodista no ho informa, i en fa burla. Si no sap què és i com funciona, per què ho critica? Informi's si us plau
  166
  70
  Respon
   Jo 08/04/2021 9:38 am
   Et tocarà pagar a cada consulta, el CxR es un altre menjadora corruptgent que ningú ha votat i no serveix per res.
   156
   190
   Respon
    Gabriel 08/04/2021 10:34 am
    Ho té fàcil. No faci res perquè només li interessa criticar sense propostes. D'altres sí que ens interessa participar en consultes i presentar propostes pel país. I si volem pagar què? Cadascú es gasta els diners en el que vol no? Hi ha gent que paga quotes en un partit polític, en un sindicat, un club de futbol o a la revista National Geographic...
  Luisnomeacuerdo 08/04/2021 12:03 am
  Hasta esta fascista independentista de adopción se ha percatado del timo del lazimocho. Hay más tontos que ventanas en la repugblica de tractoria.
  39
  173
  Respon
   Soc qui soc 08/04/2021 2:19 am
   Vaya un fascista tenía que ser!
  Octubrista 07/04/2021 11:57 pm
  El poder (de tota mena) de l'Autoritat Nacional que és el Consell per a la República Catalana i del seu president, dependrà de la resistència que hi hagi a l'interior, exactament el mateix poder que tenia De Gaulle des de Londres. Què vol dir exactament aquesta frase " haurien d’estar confrontant el Govern de la Generalitat per il·legítim cada dia" ? Escriure articles carregant-s'ho tot ?
  110
  6
  Respon
  Avi 07/04/2021 11:18 pm
  Pilar, que facil es parlar i que dificil es fer les coses. Fins que TU no demostris que no pagues a la hisenda espanyola, que no pagues a la seg. soc. espanyola, que no pagues l'iva espanyol, que no fas servir el dni espanyol ( i el cremes o estripes), etc. I quan et vinguin a embargar i buscar practiques la desobediencia, nomes fins llavors no podras exigir als altres el que tu no fas, i mes quan molts estan a la preso, per això. En el tema del carnet del CxR totalment d'acord amb tu
  221
  194
  Respon
  Júlia 07/04/2021 11:03 pm
  Quina vergonya això del Carnet de català. De veritat que no poden pensar en fer coses més de profit? Estic decepcionada i trista amb els exiliats. Només pensen que parides.
  165
  172
  Respon
  Ramon 07/04/2021 10:24 pm
  Bastant d'acord amb l'article. Bastant per no dir molt. Només la pega, usual, que fica Waterloo i ERC massa dins un mateix sac. I això em sembla molt injust. Si Waterloo i ERC fossin el mateix, com t'expliques, Pilar, que Espanya i l'empresariat botifler maldi i frisi tantíssim per fer-nos votar ERC i no Junts per Catalunya? Ells sí que hi veuen diferències. I jo, malgrat que tens molta raó, també les hi veig.
  115
  87
  Respon
  Pep 07/04/2021 9:44 pm
  Chica que negativa te has puesto. Seguro que entre tanta negatividad hay algo bueno. El movimiento se demuestra andando, aunque sea pasito a pasito.
  37
  12
  Respon

Nou comentari