Sembla que Trias i Maragall són tot el que tenen a oferir els partits suposadament independentistes per liderar la capital del país. Les rampoines del passat són el seu projecte de futur per a Barcelona. És amb aquests dos “actius” que volen combatre Colau i els socialistes, amb dos homes vells i antics que porten tota una vida cobrant de col·laborar amb l’estat ocupador, bàsicament perquè mai no han sabut imaginar res millor ni per a les seves vides ni per a Catalunya.

Maragall, durant el mil·lenni que va passar al PSC fent-li la feina bruta al germà, va ser qui va dir, alarmat, que sabia d’uns nens d’Olot que tenien dificultats per fer una presentació en castellà. Ho va dir al Parlament, a finals del 2006, només un mes després que Ciutadans es presentés per primer cop a les eleccions catalanes. Era l’inici del tripartit Montilla -que havia expulsat son germà com un gos- i ell va ser-ne conseller d’Educació. En aquella legislatura va anar fent apologia del “trilingüisme” a l’escola i feia gala de ser “un ciutadà del món”. Està tot documentat al vídeo de YouTube Realment saps qui és Maragall?, que també conté exemples més recents de les genuflexions d’aquest buròcrata a sou d’Espanya.

Trias, després de perdre dues eleccions contra els Teletubbies Clos i Hereu, quan per fi va aconseguir ser alcalde de Barcelona, no va fer res per dignificar-la com a capital de Catalunya. Va ser un gestor més de la colònia, reafirmant els lligams amb les elits polítiques i econòmiques de Madrid, amb un cert sentit de l’ordre, sí, però de l’ordre establert. Encara recordo quan va dir que ell no era independentista però que el 9N votaria Sí per poder negociar un millor encaix amb Espanya. Després encara es va sorprendre quan es van inventar una història per desprestigiar-lo, com si sotmetre’s al sistema opressor t’eximís de l’opressió. LOL. Hi ha gent que diu que ara el votaria només per tot això que li van fer, una actitud autodestructiva que respon a la moda moral actual d’heroïficar les víctimes, com si la virtut i el mèrit estiguessin relacionats amb la derrota, no amb la victòria. En tot cas, es va demostrar que Trias no tenia cap compte a Suïssa abans de les eleccions, i tot i això, com que va ser un alcalde complaent i invisible, va perdre la ciutat davant d’una egoactivista que venia de fer happenings estètics arrossegant-se per terra amb un somriure.

Pel que fa a l’edat dels candidats, només cal veure els repapiejos constants de Joe Biden per entendre que l’exercici acceptable de la política activa té data de caducitat. Liderar un govern -liderar, de fet- demana una força i una agilitat que són biològicament inassequibles a partir d’una certa edat. Maragall tindrà 84 anys quan acabi la legislatura que comença el 2023, i Trias en tindrà 80. D’una banda penso que els hauria de fer vergonya, però de l’altra comprenc que són gent gran i que ves a saber quins desvariejaments cometré jo a la seva edat, si hi arribo. Per tant, que ells s’hi prestin, mira, però que els seus partits els promoguin i els triïn, que facin aquesta proposta i s’atreveixin a reconèixer que no tenen res millor a oferir, això és un exemple clar i penós de l’actual estat de degradació de la política de Junts i Esquerra. És insultant i és invotable. Res és pitjor, res és més contraproduent, que posar-se una pinça al nas i seguir legitimant les seves tifes amb el nostre vot.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Narcís ( tinc al cap munt de noms de persones amb força d'anys que arribaren al súmmum de llur intel·lecte professional i artístic àdhuc social i d' empatia ! ) a juliol 16, 2022 | 21:21
  Narcís ( tinc al cap munt de noms de persones amb força d'anys que arribaren al súmmum de llur intel·lecte professional i artístic àdhuc social i d' empatia ! ) juliol 16, 2022 | 21:21
  Ras i curt : 1. una persona pot canviar àdhuc no haver canviat .. simplement ser conseqüent ( aleshores ) amb una realitat il·lusòria i conseqüent ( ara ) amb una realitat tangible així sense dubtes de cap mena ! i 2. posar pel mig l' edad per ser persona gran .. justament la fa més a prop de l' experiència, del coneixement i de l' existència del perquè ser a aquest món de manera més fonda i profunda ( les qüestions físiques o d' aparença o de paperot no tenen perquè influir en el sentiment, en el raonament i en les decisions a prendre ) ! PD : si aquestes són les causes per no teni'ls-e en compte .. bona nit i tapa't !
 2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 16, 2022 | 22:00
  Veterà antifranquista. juliol 16, 2022 | 22:00
  Doncs, què voleu que resti a les files dels polítics, sinó rampoines? El jovent que val s'aparta de la política com d'escaldar-se. I els que no ho fan es perquè també son rampoines. O quelcom pitjor.
 3. Icona del comentari de: Republicà. a juliol 17, 2022 | 00:29
  Republicà. juliol 17, 2022 | 00:29
  Doncs mireu, jo en tinc 81 i reconec la davallada, tan física com intelectual. És una cosa inevitable.
 4. Icona del comentari de: Absetencionsta a juliol 17, 2022 | 08:06
  Absetencionsta juliol 17, 2022 | 08:06
  Un bon article. I la darrera afirmació la comparteixo totalment; per aixó jo no vaig a votar.
 5. Icona del comentari de: Teix a juliol 17, 2022 | 08:22
  Teix juliol 17, 2022 | 08:22
  Dona, Àstrid, em temo que encara no has viscut prou i confio en què tindràs prou seny com per no postular-te políticament, encara que aquests no semblen ser els paràmetres del teu grup. La capacitat política no depèn tant de l’edat com d’això: de la capacitat sense la qual ni el jove ni el vell seran bons conductors polítics. Si repasses la Història, també la recent i la propera veuràs molts exemples en què l’edat no és cap garantia ni a favor ni en contra. Konrad Adenauer va ser als 73 anys el primer i un dels més destacats cancellers de la República Federal alemanya (cofundador de la UE (...) és considerat un gran estadista, encara que amb punts foscos com un excessiu autoritarisme i un final marcat per “l’escàndol Spiegel” que va fer que ell i el seu Gabinet renunciés el 1963, als 91 anys! Winston Churchill tampoc era un jovenet quan al 66 anys es va fer càrrec d’Anglaterra a la segona guerra mundial i els primers anys cinquanta va tornar a ser Primer Ministre ...
 6. Icona del comentari de: Castanyoles junqueristes de Franco a juliol 17, 2022 | 08:50
  Castanyoles junqueristes de Franco juliol 17, 2022 | 08:50
  Dir autonomista del franquista Maragall de la Loapa, del fill de Franco que va impedir les 4 barres a l'escut de Barcelona, d'un miserable introduit per Porcioles a l'Ajuntament, d'un lladre que des de Porcioles continua robant nomines publiques als barcelonins, del forrupte urbanistic de l'especulada olimpida i la xorissada drl Forum Garrigosa.Maragall, per a ell es un elogi. Maragalls ricatxos de Franco i de erc
 7. Icona del comentari de: Narcís ( només afegir . . . ) a juliol 17, 2022 | 11:38
  Narcís ( només afegir . . . ) juliol 17, 2022 | 11:38
  . . . què a l' hora dels dubtes .. més els hi tinc amb els joves, atès que si no per qüestions de cognició lleu o no fonamentals, sí per ' il·lusions de bon futur ' pel que fa a col·locar-s'hi, a tenir font d' ingressos de qualitat, a fer relacions socials d' interès, a pensar en lligar sigui tan sols sexualment, en . . . . . . . . . . ! PD : aquest text de l' autora delata sa força immaduresa, immaduresa que en tres dies deixarà de ser quan es vegi a l' espill i totes ses ' visions ' de futur ja no hi tinguin cabuda !
 8. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juliol 17, 2022 | 16:01
  Pere Llimonera i Citronell juliol 17, 2022 | 16:01
  ... Dos vells autonomistes... que sempre és millor que ser dos vells supremacistes del Moviment del Nacional Catalanisme de pàtries inventades...
 9. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juliol 17, 2022 | 16:50
  LLARENA dPENA juliol 17, 2022 | 16:50
  Totalment d'acord. Ni en Maragall ni en Trias tenen edat per fer d'alcalde d'una ciutat com BCN. El respectius partits nomes volen aprofitar el seus cognoms. El primer, com germà d'en Pascual i el segon, per la relevància que ha assolit aquest dies, desgraciàdament, deguda a la fantàstica llei democràtica ñorda "que nos hemos dado entre todos". Jo no penso votar cap d'ells, i en Maragall envcara menys perquè és de la colla d'ESGUERRO.
 10. Icona del comentari de: Ricard a juliol 17, 2022 | 17:57
  Ricard juliol 17, 2022 | 17:57
  L'edat d'aquest parell d'inútils no té res a veure. Han estat sempre inútils, paràsits de l'autonomisme. No es nota la diferència entre el que puguin fer ara i el que van fer als trenta anys. Per tant, l'argument desqualificatiu de l'edat suposa de fet un elogi per allò de suposadament ben fet que van fer de joves. Dit això, no et preocupis, que el poble catalanet els votarà. Com bé dius, són amants de la derrota. Res a fer.
 11. Icona del comentari de: Rosa a juliol 17, 2022 | 19:27
  Rosa juliol 17, 2022 | 19:27
  La Virtut i el Merit no estàn relacionats ni amb la derrota ni amb la victòria. Estan relacionats amb l'esforç, l'honestedat i el tenir unes idees i un projecte a defensar. Cosa que aquesta periodista no demostra tenir, ni cap virtut ni cap mèrit, amb aquest article que només fa que destruir en lloc de proposar res constructiu. Potser la seva "virtut i mèrit" són els seus padrins?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa