Allò que amaga el judici del 17-A

"Com és que persones amb càrrecs de rellevància política no són interrogades pel tribunal?"

Encara que durés anys, el judici sobre els atemptats gihadistes del 17 d’agost de 2017 no serviria perquè sortís a la llum qui va ser-ne el còmplice a l’ombra. Jo, personalment, no m’he cregut mai bona part de la versió oficial. Mai! Hi ha massa elements que la posen en evidència. No estic dient que Barcelona no pugui ser un blanc del terrorisme internacional. És clar que ho pot ser, com París el 2015, com Brussel·les, Niça i Berlín el 2016, o com Londres el 2005 i el 2017. De fet, Estat Islàmic va reivindicar l’autoria de l’atac a Barcelona i Cambrils. Però en el cas dels atemptats del 17-A es donen un conjunt de circumstàncies de gran transcendència política que no s’han donat en els altres llocs. Concretament, el fet que un mes i mig després, el dia 1 d’octubre, s’havia de celebrar el referèndum d’Independència de Catalunya amb un Estat espanyol ferotgement en contra que volia aturar-lo al preu que fos.

Repeteixo, no m’estic referint a l’autoria física dels atemptats, sinó als tenebrosos factors laterals que l’Estat espanyol té tant d’interès que no s’aclareixin mai. Hi ha un munt de preguntes formulades per les famílies de les víctimes que han quedat sense resposta: per què no van ser jutjats per assassinat els tres únics supervivents de la cèl·lula terrorista? Per què l’Audiència Nacional va rebutjar interrogar els agents del CNI que van visitar a presó Abdelbaki es Satty, l’imam de Ripoll? Per què no se’l va expulsar de l’Estat en saber-se el seu talibanisme gihadista? I en podem afegir d’altres, de preguntes: com és que l’any 2013 el CNI sí que va expulsar el marroquí Noureddin Ziani, que duia catorze anys vivint a Barcelona i era president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, acusant-lo de fomentar entre els musulmans una opinió favorable a la independència de Catalunya? Com és que l’any 2019 l’Ayoub, jove magrebí arrelat a Lleida, sí que va ser deportat acusant-lo de participar en actes de reivindicació independentista? Per què a ells, se’ls va fer fora, i a l’imam de Ripoll, no? No se’l va expulsar perquè no era independentista? No se’l va expulsar perquè era amic del CNI?

Són preguntes que aquest judici no respondrà, i un judici que no té intenció d’arribar fins al fons per escatir la veritat, és una farsa, un pura escenificació destinada a cobrir l’expedient. Recordem que l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty –hi ha moltes sospites que continua viu i sota protecció–, era confident del CNI fins al dia de l’atemptat, i recordem també que el Partit Popular, el Partit Socialista i Ciudadanos han vetat sempre al Congrés la petició de Junts per Catalunya i d’Esquerra que s’investigui la connexió que hi havia entre ell i el CNI. Ciudadanos, fins i tot, arribava a l’extrem de dir que, en el supòsit que s’investigués, no es “busquessin responsables polítics”. És a dir, impunitat i blindatge absoluts per raons d’Estat.

Però hi ha més elements que ens diuen que no és or tot el que lluu. L’Onze de Setembre de 2016, José Manuel García-Margallo, aleshores ministre espanyol d’Afers Exteriors, declara: “Un atemptat terrorista se supera, però la dissolució d’Espanya és absolutament irreversible”. I el 10 de juliol de 2017, trenta-vuit dies abans dels atemptats, el mateix García-Margallo, diu: “A mitjan d’agost passaran coses a Catalunya”. I és també aquell mes d’agost que, per tal d’aturar el referèndum, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, comunica per escrit al president Puigdemont la necessitat que es reuneixi amb Mariano Rajoy abans del dia 16. Sí, abans del dia 16.

El president Puigdemont, en el seu llibre “M’explico”, recorda el que pensava ell el dia 17, el mateix dia dels atemptats. Pensava exactament això: “És molt estrany, tot plegat. No vull ser malpensat, però… Si, com sembla, la policia espanyola li havia fet seguiments, a aquest imam, com és que han pogut comprar impunement tantes bombones de butà? Com és que no ens avisen? Com és que no van avisar els Mossos que li seguien el rastre?”.

Arribats aquí, té molt de sentit preguntar: com és que Mariano Rajoy, José Manuel García-Margallo i Xavier García Albiol no han estat citats a declarar en el judici que se celebra aquests dies? Com és que persones amb càrrecs de rellevància política, si més no els dos primers, no són interrogades pel tribunal? És obvi que no se les pot acusar de res, però sí que se les pot fer parlar i es pot valorar les seves paraules. Cal tenir en compte que estem parlant de càrrecs públics amb responsabilitats de govern obligats a retre comptes a la ciutadania.

Mirem-nos-ho des d’un altre angle. Algú creu que si els atemptats haguessin tingut una altra naturalesa, fins i tot sense víctimes, i l’Estat hagués pogut atribuir-los a l’independentisme, ara mateix, en el judici, no estarien declarant els polítics catalans autors de conducta o de declaracions similars a les de Rajoy, Margallo i Albiol? Per moltíssim menys, per dir que “per fer una truita primer cal trencar els ous”, referint-se a la llibertat de Catalunya, Joan Coma, sociòleg i regidor de Vic, va ser detingut i dut emmanillat a Madrid on l’Audiència Nacional espanyola li demanava una pena de vuit anys de presó. Heus aquí perquè no n’espero res, del judici sobre els atemptats del 17 d’agost de 2017. N’espero tant, com de l’Estat espanyol. Res de res.

Comentaris

  enterrador 16/11/2020 11:17 pm
  ¿operación de falsa bandera?...¿volverá a repetirse ?... menos mal que estamos con el gobierno mas progresista de la historia....
  Doctor Strangelove 17/11/2020 6:54 am
  Aquests paranoics de les teories de la conspiració avorreixen les pedres. I per més Inri i fot pel mig al talòs del dictadoret de Waterloo. En fi, un poti-poti només a l'abast de ments amb un parell de neurones i ballant. Doc.
  Lluc Passola 17/11/2020 8:45 am
  Sens dubte és terrorisme d'estat , típic d'un estat mafiós com és espanya
  Relacions 17/11/2020 9:18 am
  Tots vam veure la incidència de l'estat el 17A. I per això la reacció de la gent a l'ocupació de conselleries el 20S al cap d"un mes va ser una reacció de protecció al nostre govern. Entre els fets d'agost i setembre l'estat ho volia liquidar tot i espantar la gent de cara l'1 d"octubre. Però no ho van aconseguir. Van haver de pegar els votants i tancar els polítics.
  Llautó victorià a la vista 17/11/2020 11:05 am
  Després de recordar els atemptats islamics de Londres, París, Niça, etc., Alexandre s'ha deixat, sembla que deliberadament, els terribles atemptats de 2004 als trens de Madrid. Només aquest biaix ideològic invalida tot el que diu en aquest article.
  Se sabra tot? 17/11/2020 12:30 pm
  Exacte Alexandre. A la fi algú ho diu! Per això vàrem xiular el rei quan va venir a donar el condol. Per això vam anar tanta gent a protegir les conselleries quan les van ocupar el setembre. Per això va dir Margallo el que va dir.
  Lluc Passola 17/11/2020 2:16 pm
  Sens dubte és terrorisme d'estat , típic d'un estat mafiós com és espanya
  Opereta bufa d'Alexandre 17/11/2020 3:07 pm
  Tot aquest escrit sona, i molt, als comentaris i raonaments d'Aznar i els seus esbirros el 14-M de l'any 2004 i els subsequentes "peons negres", Luis del Pino, Losantos, etc, que no van parar de tirar merda sobre l'autoria dels atemptats fins que Zapatero se'n va anar a la paperera de l'història. Bravo, Víctor, ja ets com un pepero de pro, però en bufo.
  Traca 17/11/2020 5:30 pm
  Menuda cantidad de mierda tiene el juntaletras este en la cabeza.... o la escribe para sus lentejas a costa de la tribu del interior.
  Baldiret 17/11/2020 7:54 pm
  Em congEm congratula molt llegir les animalades que es diuen aquí en contra de l'article, no deixen de ser la confirmació de la validesa de l'article. Per altra banda es confirma la quantitat i varietat de "comissaris polítics" que treballen en contra dels independentistes.ratula molt
  Narcís ( com és que cap mitjà espanyol diu res ? .. així eludeixen, manquen a la fidelitat que deuen a sos estimats espanyols! .. almenys abatin el joc !! ) 17/11/2020 8:10 pm
  Clar com l' aigua .. l' estat n'és el primer que hauria de moure tot aquest " assumpte " .. i els ejpanyols ( fonètica Bono)/ espanyolers/ espanyolíssims exigir-ho amb tota seguretat, si verament se'n diuen espanyols ! PD : tothom sap que hi ha quelcom molt brut .. i dóna fe aquest no continu !

Nou comentari