No calia, però tant les eleccions gremials com la mobilització al carrer contra la derogació de la llei mordassa han deixat claríssim que la gran majoria dels guàrdies civils i dels policies nacionals simpatitzen obertament amb Vox, en competència amb una part minoritària que té el PP i Pablo Casado com a referents. És a dir, la major part d’aquesta gent armada es mou entre la dreta extrema i l’extrema dreta.

Evidentment, això no és cap sorpresa en un règim polític com l’espanyol. Però crida l’atenció l’escasíssima evolució ideològica d’aquests cossos armats després de quatre dècades llargues de suposada praxi democràtica. El franquisme gremial s’ha mantingut intacte, sense senyals de professionalització. La consigna, massiva, d'”Abascal presidente” ha estat una exhibició clara dels referents polítics dels uniformats espanyols en les mobilitzacions contra el govern de Pedro Sánchez.

Tot plegat ens remet a aquell “a por ellos, oé!” que va patir la societat catalana. El mateix extremisme nacionalista que amara els informes policials contra l’independentisme català, plens de mentides sorgides d’una mentalitat col·lectiva ultraespanyolista i fanàtica. Uns cossos policials que, en definitiva, són un actor ideològic que actua en el marc de la repressió política i la represàlia social. Policies, jutges, militars… Vox és l’Estat, per la gràcia de Déu.

Comentaris

  vendetta Desembre 09, 2021 | 08:49
  la pregunta es estem disposat a lluitar contra espanya?,
   @"la pregunta es estem disposat a lluitar contra espanya?," Desembre 09, 2021 | 19:20
   Respuesta: no, excepto el Sr. Vendetta. Segunda pregunta: ¿estamos dispuestos a escribir con mayúsculas, tildes, plurales y signos de puntuación donde corresponde? Respuesta: sí, excepto el Sr. Vendetta.
    Despertaferro Desembre 09, 2021 | 21:19
    La pregunta és: estem disposats en un mitjà català escriure en la llengua pròpia de Catalunya. La resposta és que el paio a qui contesto i que no s’identifica, no ho està.
     @"La pregunta és: estem disposats en un mitjà català escriure en la llengua pròpia de Catalunya." Desembre 09, 2021 | 22:16
     Respuesta: En mi caso no, por pudor. Aunque mi catalán es mejor que el del Sr. Vendetta y que el de mi ídolo Quico Sallés, los pronoms febles siempre me dan problemas. Por eso incurro en la temeridad de escribir en lengua española en este medio español. En cuanto a mi identidad, me llamo Despertaferra, encantada de conocerle.
  Veterà antifranquista. Desembre 09, 2021 | 08:58
  N'hi van haver que, a la mort del dictador, pensaven que tots els franquistes s'havien tornat bons minyons; i els que no ens ho creiem erem uns pessimistes que no voliem veure la realitat. Ja la estem veient tots plegats.
  Anònim Desembre 09, 2021 | 09:44
  Y tampoco hay que olvidar que todo ello es gracias al de la chaqueta de pana y su secuaz, que juntos y a la chita callando, fueron alimentando y dando alas a este franquismo puro y duro que sigue teniendo el poder en este país.
  fat boy Desembre 09, 2021 | 10:37
  Els guardies civils no son policies, son militars, no ens oblidem.
  Luisnomeacuerdo Desembre 09, 2021 | 10:46
  El bigote de una gamba por el ojete.
  Gonzalo Desembre 09, 2021 | 10:50
  Aun que me caen bien, yo no voto a VOX. Una cosa es ser de derechas, otra ser de Vox. Yo soy de derechas moderadas, como la CDU en Alemania.
   Jm Desembre 09, 2021 | 12:41
   A las españas que conocemos no hay de derechas moderadas quizas las mas moderadas sean las franquistas del Psoe…
  Quina gran idea m'ha donat, Sr. Cot Desembre 09, 2021 | 10:52
  Em dic Joan Rotet i tinc pinta de punk, més que res per la meva falta de neteja i la meva deixadesa personal tipus cupaire. Gràcies al seu article m'animaré a formar una banda musical: Vox Pistols, i editar un disc amb el bonic títol de "A per ells Abascal, guripa municipal".
   Luisnomeacuerdo Desembre 09, 2021 | 12:33
   Puto perroflauta
  Ricard Desembre 09, 2021 | 13:13
  Ja era hora que en un article es diguessin les coses pel seu nom.
  Si Desembre 09, 2021 | 13:46
  Vox es el partit del borbó per proegir tots els qui en pengen, i amenaçar els qui no hi combreguen.
  Doctor Strangelove Desembre 09, 2021 | 18:04
  Cot ets un pocavergonya! En aquest país el problema no és la dreta, sinó l'extrema esquerra a la que gentola com tu blanquejeu. Sí noi, el problema és la CUP que representa el comunisme més ranci del planeta. A mi em fa angúnia la gent que s'hi acosta, i ja no et dic ells! Doc.
  Fart de pallassos Desembre 09, 2021 | 18:54
  Fora les forces d'ocupació
  "Vox, les pistoles de l’Estat" Desembre 09, 2021 | 19:50
  Aquest cop Cot té raó, és tant cert com dir "Cot, les pistoles de l'Estat a Catalunya". Ho ha demostrat confrontant als independentistes, posicionant-se a favor d'una part minoritaria que ha prUcessat cap enlloc durant 10 anys, i ara no fan ni deixen fer...
  Anònim Desembre 09, 2021 | 21:12
  El PPSOEMOC'S, els jutges, periodistes i la gent armada al seu servei són una mateixa cosa
  Luisnomeacuerdo Desembre 10, 2021 | 00:02
  A por ellos oeeeeeee, a por ellos oeeeeeee, a por ellos oeeeeeee, magnífico grito para acojonar a los fascistas independentistas. Saludos a mi alter ego lazinazi.
  Narcís Desembre 10, 2021 | 08:44
  Quina diferència hi ha entre vox i c's i mateix pp o mateix psoe . . uns sembren zitzània fora mida via la mentida salvatge tot provocant d' altres duguin el bel.licisme contra Catalunya, contra els catalans, contra tots els catalans ! PD : on n' és l' esquerra no franquista, no colpista, no fascista d' Espanya ?

Nou comentari