L’independentisme ha fet aquest divendres un primer pas per complir amb el deure moral que li van imposar les urnes el 14F de seguir defensant, unitàriament, la construcció de la República. Una defensa que comporta i comportarà més repressió judicial, política, econòmica i cultural no només contra els líders independentistes sinó contra tota la societat catalana. Amb una Mesa amb una sòlida majoria absoluta independentista, i amb la novetat, substancial, que la CUP ha assumit per primera vegada responsabilitats institucionals en el ‘procés’, comencen ara dues setmanes en què ERC, JxCAT i la CUP han d’enllestir un full de ruta estratègic compartit per a la propera legislatura que no es quedi en simple retòrica. Les disputes per les cadires, lògiques en les estructures de poder com són els patits, han de ser només l’inevitable soroll de fons. De les converses dels propers dies m’ha de sortir un pacte de ferro, un pacte de suport mutu incondicional davant dels atacs de l’enemic.

Perquè les urnes així ho demanen i perquè l’independentisme ha de recuperar la iniciativa que ha cedit a Madrid els darrers tres anys. I ara, quan Espanya pot entrar en un període d’ingovernabilitat per la guerra entre en el bloc de la dreta i per un govern de coalició molt dèbil, es donaran les condicions per enfortir Catalunya. L’independentisme ha de tancar un projecte potent per als propers anys, amb objectius clars i reals. Els camins de JxCAT, ERC i la CUP no són excloents sinó complementaris, cal seguir confrontant democràticament amb un Estat autoritari que persegueix exiliats i retorça el dret penitenciari per castigar els presos polítics. Però alhora Catalunya ha de mantenir la porta oberta al diàleg amb Madrid. I en paral·lel, cal un nou cicle de mobilitzacions al carrer que mantingui la tensió necessària per no caure en la rendició. Tot plegat passa per pactar les discrepàncies.

Seran dies en què el deep state tindrà la maquinària a ple rendiment per intentar evitar un acord independentista. Un deep state que intentarà guanyar amb tota mena de pressions allò que no guanya a les urnes. Sigui com sigui, només és a les mans d’ERC, JxCAT i la CUP que això no passi.

Comentaris

  Espectador Març 12, 2021 | 20:51
  Les forçes profundes de l'història no les pot aturar el" deep state ", no sigueu ridículs .La independència de Catalunya només la pot aconseguir el poble malgrat els seus polítics. Qui té realment la força son els catalans que ja han començat a obrir els ulls.
  fat boy Març 13, 2021 | 01:24
  Dialeg amb Madrid?. No faci riure dona.
  Bot Març 13, 2021 | 05:29
  El deep state està a tots els països, a Catalunya n’està ple
   En Patufet astronauta Març 13, 2021 | 09:51
   Si, la Generalitat es in clar exemple.
  Català Març 13, 2021 | 05:58
  A Espectador. M'has aixafat el comentari, company. Penso exacament el mateix.
  Doctor Strangelove Març 13, 2021 | 08:23
  A veure xaval, li dic als tals Espectador i Català, deixeu d'una punyetera vegada de parlar en nom del poble català! Catalans n'hi ha molts, i molts i molts, no pensem com vosaltres, car no creiem en el pensament únic i per sort tenim una formació bastant elevada. Parleu per vosaltres i deixeu de fer la guitza als que volem viure en pau i guanyar diners per viure de conya, i se'ns en foten les cabòries de quatre mediocres morts de gana! Doc.
  23
  71
  Respon
   David Març 13, 2021 | 08:41
   Doncs és molt senzill: contem-nos! Això és el que demanem des de fa una dècada. Així sabrem quants pensen com tu i quants no.
    En Patufet astronauta Març 13, 2021 | 09:50
    Noi, no has entès el que diu el Dr.: que no parleu en nom de tots els catalans, inclòs a mi mateix. Ningú ha parlat de comptà. També va pel que li has axafat el comentari. Possiblement no sabeu comtar gaire, però el que estar clar es que no sabeu llegir
  Això no va de deep state Març 13, 2021 | 11:43
  ERC l'ha cagat i per la porta gran. La bleda Borràs a la Mesa serà com l'escurçó escalfada pel pagès en el seu pit, pagès que acaba picat i mort. La bleda Borràs hi és per acabar amb la legislatura el més aviat possible i que JxCash pugui recuperar el terreny perdut davant ERC que quedarà molt enverinada.
  15
  74
  Respon
  NACIÓ DOMINANT ENFRONT DE NACIÓ DOMINADA... Març 13, 2021 | 12:14
  El deep state no és res més que la metròpoli espanyola enfront la seva colònia, Catalunya, toca fer el que sigui per a què no obtingui la llibertat. Com ja van fer a Cuba, Puerto Rico, Filipines...
  16
  20
  Respon
   Sempre el mateix error Març 13, 2021 | 12:43
   Cuba, Puerto Rico, Filipines i l'illa de Guam van ser cedides per Espanya als USA després de perdre una guerra, pel tractat de París de 1898. Puerto Rico ni tan sols era independentista. Aquestes nacions (?) no van ser independents immediatament; encara en l'actualitat Puerto Rico i Guam pertanyen als USA i Filipines no va obtenir de veritat la seva independència d'USA, no d'Espanya, fins al final de la II Guerra Mundial.
  Bot Març 13, 2021 | 13:11
  Algun innocent pensa que només hi ha el deep state espanyol, no, el deep state és global i tots estan interconnectats. Són una màfia global.
  Narcís Març 13, 2021 | 13:25
  Que un estat fumi un malbaratament de por via clavagueres contra un territori demandant de referèndum per ser l' única eixida pro sa llibertat . . . n'és d'estat vomitiu ( i encara canten ' yo zói epañó, epañó, epañó !! ) ! PD : és obvi que només qui ben viu d' aquest i de respectius infeliços poden defendre'l !
  Tant de bó Març 13, 2021 | 16:26
  Deu t'escolti Gemma. O més aviat hauria de dir: que les cúpules dels partits t'escoltin! La prova la tindrem quan el estado agredeixi i veurem si algun partit cau en la temptació d'aprofitar la repressió contra les companyes de lluita. Això no es pot tornar a repetir. Pel que fa al diàleg amb Madrit, més aviat l'hauriem d'anomenar Negociació. Diàleg, que sempre n'hi ha agut: per trair, per sobornar i amenacar i apallissar, mai passarà de mera gesticulació, potser vagament útil per aclarir l'honestedat de l'independentisme, ja certificat mil vegades.
  Luisnomeacuerdo Març 13, 2021 | 19:26
  A por ellos oeeeee, a por ellos oeeeeee, a ver borreguetes que parte de la historia no entendéis. España no va a permitir que su colonia más productiva deje de reportarle ingresos para mantener a todos los que vivimos de los subsidios. Así que chati cuanto antes asumais esto , el duelo se os hará más corto. Nunca tendréis la indapandansia y lo sabéis.
   Jordi Briz Març 13, 2021 | 19:45
   Aquest senyor, potser raó. Els independentistes són uns borregos Catalunya és una colònia De la qual la metròpoli se n'aprofita Cat mai obtindrà la independència El que em pregunto és qui deu ser qui escriu aquest tipus de comentaris. Es un enigma. Es paradoxal. Es misteriós. En fi...
  BondiaCatalunya Març 13, 2021 | 20:15
  Moltes llànties a Santa Rita, faran falta.
  Bot Març 14, 2021 | 09:35
  El deep state català és el més antic d’Europa i el que ha influit més en la seua propagació global. Per exemple la família dels Borja han estat i són una de les més influents del deep state.
  Bot Març 14, 2021 | 09:36
  I si, això va de deep state, principalment la independència.
  Deep state .... Març 14, 2021 | 14:38
  .... només és una sèrie de televisió britànica, la FOX, de thriller i d'espionatge. Res de nou. D'altra banda teoria de la conspiració a nivell total: Donald Trump acusaba de deep state a tot funcionari que no li feia cas. Concepte digne de Stulin, Daniken i Cuarto Milenio.

Nou comentari