El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Luxemburg denega a Russia Today tornar a emetre a l’Estat francès
  • CA

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), amb seu a Luxemburg, ha desestimat definitivament el recurs de Russia Today per tornar a emetre a França. Després que la Unió Europea aprovés el primer paquet de sancions per la invasió d’Ucraïna, les emissions del mitjà rus van quedar suspeses dins les fronteres del club comunitari. La delegació francesa del mitjà, però, va impugnar la decisió i va demanar una reactivació de les transmissions sota els arguments de la llibertat d’expressió, la llibertat d’empresa i la no discriminació. Aquest dimecres, el tribunal ha rebutjat el recurs i manté la prohibició, subratllant que els missatges de Russia Today suposen “una amenaça directa a l’ordre i la seguretat públiques de la Unió”.

Segons Russia Today, les sancions contra Rússia vulneren drets

Segons el mitjà rus, les sancions de la Unió Europea contra Rússia –i que tenen efectes directes sobre Russia Today- vulneraven el dret a la defensa, la llibertat d’expressió i informació, el dret a constituir i conduir una empresa i el principi de no discriminació per qüestions de nacionalitat. Alhora, el mitjà posa en dubte la competència del Consell de la Unió Europea, que és la institució europea encarregada d’imposar les sancions.

Segons la sentència del TGUE, les mesures adoptades pel Consell són “necessàries” davant el que considera “una amenaça” per les fronteres europees. En aquest sentit, subratlla que la immediatesa de les sancions va ser adequada, ja que la Unió Europea estava combatent contra eines de propaganda que donaven suport a una agressió militar.

Vista al TGUE pel recurs de l’ANC i el CpR contra la denegació de la iniciativa ciutadana europea contra Espanya (ACN)

El TGUE creu que Russia Today dona suport a la causa russa

A més, el TGUE veu demostrat que Russia Today dona suport de forma activa a la causa russa i que el seu tracte informatiu no pot ser “equilibrat” en un escenari de conflicte armat. Finalment, pel que fa a la llibertat d’empresa, els magistrats tampoc consideren que es vulneri aquest principi, ja que consideren les sancions una mesures “temporal i reversible”.

Malgrat la contundent decisió del TGUE, Russia Today pot presentar un recurs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en un termini de dos mesos i deu dies després de la notificació del veredicte.

Més notícies
L'accident de tren que s'ha produït a Sant Boi de Llobregat, en què ha mort un maquinista i hi ha hagut desenes de ferits / Gemma Aguilera
El tren accidentat a Sant Boi hauria superat la velocitat permesa
Notícia: El tren accidentat a Sant Boi hauria superat la velocitat permesa
Comparteix
Quan el tren va entrar en una velocitat superior, el maquinista no va prémer un mecanisme automàtic, tal com havia de fer
Una moment de la reunió de la taula de diàleg / Govern
La taula diàleg fa una declaració d’intencions sense cap concreció per desjudicialitzar el Procés
Notícia: La taula diàleg fa una declaració d’intencions sense cap concreció per desjudicialitzar el Procés
Comparteix
Els dos governs pacten mesures per la llengua en consonància amb la llei aprovada al Parlament amb el PSC
Aerogeneradors projectats per Saitec a 15 quilòmetres del Cap de Creus / Saitec
Projecten un quart parc eòlic marí al golf de Roses
Notícia: Projecten un quart parc eòlic marí al golf de Roses
Comparteix
Seria el més gran plantejat fins ara i tindria una potència de 1.200 megawatts
Jordi Turull i Laura Borràs / EP
Diversos membres de la direcció de Junts van demanar la dimissió de Borràs
Notícia: Diversos membres de la direcció de Junts van demanar la dimissió de Borràs
Comparteix
La presidenta del Paralment defensa la seva innocència i insisteix en no dimitir per focalitzar la decisió a Esquerra i la CUP

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sup Marcos a juliol 27, 2022 | 16:09
    Sup Marcos juliol 27, 2022 | 16:09
    No nos dejan que pensemos por nosotros mismos, ya están dentro de nuestros cerebros, para que no los usemos y ellos programarlos con su único pensamiento, esto está pasando en el mundo libre y democrático occidental. Hacen lo mismo que le critican a Rusia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa