La UE qüestiona que Rússia ofereixi la vacuna Sputnik a altres països

El bloc europeu veu que s'estan oferint milions de dosis mentre que la vacunació dels russos és insuficient

Brussel·les ha qüestionat que Rússia ofereixi “milers de milions de dosis” de l’Sputnik a altres països malgrat que “l’insuficient progrés” de la vacunació dels seus ciutadans. Així s’ha expressat la presidenta de la Comissió Europea aquest dimecres preguntada per la possibilitat de comprar aquesta vacuna. A l’espera que l’Agència Europea del Medicament decideixi si revisa l’Sputnik, la Comissió Europea ja ha avisat que exigirà inspeccionar els centres de producció a Rússia abans d’autoritzar la vacuna a la UE. L’executiu europeu ha reiterat que els desenvolupadors encara no han presentat la petició formal per tal que l’EMA pugui iniciar l’avaluació de l’Sputnik.

Els creadors d’aquesta vacuna ja han mostrat el seu interès per passar l’examen del regulador europeu, segons va confirmar l’EMA.

Comentaris

  GAVANENC 17/02/2021 9:45 pm
  No se, pero despres que el Burruell demani mes multes per els russos despres del seu ridicul, que volen... Donç que pateixin una miqueta els europeus i que somiquin....
  joanka 17/02/2021 7:43 pm
  La UE ha perdut tot el prestigi que tenia (que ja no era massa) gracies a espanya, no se que es pensa donant lliçons a tort i a dret. Pot ser no se n'adonen que com espanya estan seguint el camí del ridícul i el desprestigi.
  Octubrista 17/02/2021 7:41 pm
  ....Home, els russos són 140 milions. Si la UE critica que Rússia ofereixi per vendre "milers de milions de dosis", no deu ser per ajudar la població russa que en tindria prou amb la setena part d'un d'aquests "milers de milions de dosis" per vacunar-se tots. La crítica deu venir perquè la vacuna russa fa la competència a alguna multinacional farmacèutica occidental, no pas per motius humanitaris
  La vacuna més provada després de la xinesa 17/02/2021 7:37 pm
  Rússia té milers de soldats i milers de presos en què provar la vacuna i on ningú va a protestar passi el que passi. Els xinesos igual però en més quantitat d'individus. No necessiten utilitzar animals, tenen un munt de persones com a conillets d'índies. Algú dubte que ho han fet?. Són les vacunes més provades i si estan aprovades és que han funcionat.
  Brexiter 17/02/2021 4:29 pm
  La UE qüestiona? Els russos poden fotre el que vulguin amb la seva vacuna, que per això l'han desenvolupada i la produeixen ells.

Nou comentari