El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
França treurà el toc de queda el 30 de juny i exigirà passaport sanitari
  • CA

El president francès, Emanuel Macron, ha anunciat el pla de desescalada a França, que arrencarà el 3 de maig i culminarà el 30 de juny amb l’aixecament total del toc de queda (actualment comença a les 18 hores), que s’anirà escurçant progressivament. També implantarà el passaport sanitari per accedir a esdeveniments massius i l’exigirà a turistes estrangers. Segons publica Le Monde i altres mitjans francesos aquest dimecres, a partir del 3 de maig finalitzen les restriccions de circulació entre territoris durant el dia, però es manté el toc de queda. També el 3 de maig es reobren les escoles i instituts de forma esglaonada. A partir del 19 de maig, el toc de queda passa a les 21 hores, es reobren empreses, museus, monuments, cinemes, teatres, sales d’espectacles amb públic assegut i centres esportius (800 persones en espais coberts, 1.000 a l’aire lliure), també reobren les terrasses amb taules per a un màxim de sis persones i queden prohibides les reunions de més de 10.

El 9 de juny el toc de queda passarà a les 23 hores, es promourà el teletreball, es reobriran interiors de cafès i restaurants, amb taules de sis persones com a màxim. S’implantarà un passaport sanitari per a llocs amb capacitat per a 5.000 persones (espais culturals, esportius, exposicions, fires, etc.) i s’exigirà als turistes estrangers. També es permetrà la reobertura de pavellons esportius i ampliació de la pràctica esportiva en esports de contacte a l’aire lliure i interiors sense contacte.

La desescalada finalitzarà el 30 de juny amb l’aixecament total del toc de queda. A partir d’aquell dia es podrà accedir a qualsevol esdeveniment de més de 1.000 persones amb passaport sanitari. Les discoteques continuaran tancades fins a nova ordre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa