El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Nevades arreu de Catalunya i alerta a les cotes baixes
  • CA

La neu ha fet acte de presència arreu de Catalunya i han caigut flocs de neu a llocs poc habituals com la part alta de Barcelona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental o el Maresme, tot i que de manera aïllada i feble. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la cota de neu aquest matí se situa entre els 100 i els 300 metres.

Protecció Civil manté activada la fase de prealerta del pla d’emergències Neucat per possibles nevades a partir del 200 metres a diferents punts del país. A mesura que avanci el dia la cota de neu anirà pujant i a partir de la tarda se situarà als 800 metres, amb l’excepció de Ponent i el terç sud de Catalunya.

Diversos usuaris han pujat a les xarxes vídeos de les nevades a llocs com Barcelona, Badalona, Sabadell o Ripoll. 

Fred arreu de Catalunya durant tota la setmana

Està previst que el fred es quedi a Catalunya durant tota la setmana i s’han registrat temperatures mínimes molt baixes, com els 5,2 graus sota zero al Vendrell de la matinada de dilluns. Al llarg del dia d’avui s’esperen temperatures mínimes molt baixes a Girona (-3ºC), Pont de Suert (-4ºC), Mollerussa (-4ºC) o Falset (-5ºC). La Vall d’Aran (-7ºC) o el Pallars Sobirà (-2ºC) també registraran temperatures molt baixes.

Les úniques comarques on no s’ha activat cap alerta són el Montsià, el Baix Ebre, el Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf. El fred també farà acte de presència a ciutats com Montblanc (0ºC), Tàrrega (-2ºC), Igualada (-1ºC), Gelida (0ºC) i Vic (0ºC).

Les pluges i les nevades desapareixeran aquest dimecres, però el fred continuarà deixant gelats els termòmetres i es registraran temperatures mínimes baixes a Tortosa (2ºC), Falset (-2ºC), Tarragona (-1ºC), El Vendrell (1ºC), Vilanova i la Geltrú (1ºC), Mataró (2ºC), Lleida (-2ºC), Balaguer (-4ºC), Mollerussa (-3ºC), Tàrrega (-3ºC), Vilafranca (0ºC), Girona (1ºC) o Vall d’Aran (3ºC).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Titus a gener 24, 2023 | 13:52
    Titus gener 24, 2023 | 13:52
    Interessa més que plogui que no que nevi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa