El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Alerta per fort vent en alguns punts de Catalunya aquest dissabte
  • CA

Alerta meteorològica aquest cap de setmana. Protecció Civil de la Generalitat alerta que hi ha previsió de fortes ratxes de vent que afectaran algunes comarques de Catalunya aquest dissabte, tant al matí com a la tarda. En concret, afectarà l’Alt Empordà, Montsià, Baix Ebre, Alt Camp i, especialment, el Baix Camp. Davant d’aquest avís meteorològic, es demana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure que s’organitzin en aquests punts del país. A més, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Ventcat. Els últims dies del pont de desembre estaran protagonitzats pel vent, el sol i alguns ruixats puntuals i les temperatures podrien baixar lleugerament.

Una dona s'agafa la caputxa per intentar afrontar una ventada al mig del carrer / Europa Press
El temps d’aquest dissabte, 10 de desembre, estarà marcat pel fort vent i les pluges / Europa Press

Cap de setmana de sol i algun ruixat, segons la previsió meteorològica

La previsió meteorològica indicava que aquest cap de setmana, 10 i 11 de desembre, estaria principalment marcat per les pluges. Ara, però, sembla que els ruixats seran puntuals i arribaran només a algunes zones de Catalunya. En concret, durant la matinada d’aquest dissabte s’esperen precipitacions a qualsevol punt del país, principalment, al litoral. A partir del matí, les pluges es limitaran a zones del litoral central i del sud de la Costa Brava, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat. Aquestes precipitacions podran ser moderades, però seran febles a la resta de llocs i s’acumularan quantitats minses d’aigua

El temps també podria portar algun ruixat puntual aquest cap de setmana, 10 i 11 de desembre | Pixabay

No es descarta que torni la neu aquest dissabte, però serà a primera hora perquè la cota de neu al Pirineu podria arribar als 1.000 metres al vessant nord. A la tarda, s’espera aiguats a les comarques del Maresme i la Selva.

Ja de cara a diumenge, Catalunya es llevarà amb el cel ennuvolat i amb unes temperatures lleugerament més baixes. A la meitat sud del país plourà a partir de mig matí i fins al vespre, tot i que aquesta tornarà a ser feble i minsa. Durant el dia, la cota de neu oscil·larà entre els 1.000 i els 1.200 metres.

El temps portarà més pluges la setmana que ve

Les pluges, que han acompanyat intermitentment aquest pont -o aqüeducte- de desembre, es mantindran, almenys, durant l’inici de la setmana que ve. Dilluns, 12 de desembre, el dia pot començar amb núvols a tot el país que, segons la previsió meteorològica, podrien començar a descarregar a partir de mig matí. Els ruixats s’estendran per tot el territori fins al vespre.

Bassal d'aigua després de la pluja | Pixabay
La previsió meteorològica indica que les pluges podrien allargar-se fins dilluns de la setmana que ve, 12 de desembre | Pixabay

Tot i que encara queden uns quants dies, les pluges, que són molt necessàries per a l’actual situació de sequera que es viu a Catalunya i altres parts del món, podrien desaparèixer a partir de dimarts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Empordanés a desembre 10, 2022 | 08:47
    Empordanés desembre 10, 2022 | 08:47
    Haurieu d'estar preparats per al vent fort, encara que a les vostres contrades no sigui habitual. A l'Empordà, un vent de 100 kmph.no passa de ser un oreig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa