El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Alerta per les fortes ratxes de vent a tot Catalunya

El pas de la borrasca Denise ha deixat fortes ratxes de vent, neu i més fred a tot Catalunya. La sensació que s’acosta l’hivern comença a notar-se a tot el país. Protecció Civil ha alertat del perill a la carretera. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les temperatures mínimes seran “moderadament” més baixes que aquest dilluns i les màximes també baixaran. Després de les primeres ventades d’aquest dilluns al vespre, s’esperen ratxes moderades de vent de components nord i oest en general amb alguns cops molt forts, en especial a l’Empordà, el Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

La subdirectora general de Protecció Civil, Imma Soler, ha explicat a TV3 que han rebut trucades durant tota la nit per incidències lleus relacionades amb el vent. Soler ha advertit que cal “vigilar” amb les ratxes de vent fort, sobretot els “espais alts i tots aquells aparells o objectes que estan penjats en façanes”. Protecció Civil també ha demanat prudència a la carretera, ja que les hi haurà ventades “durant tot el dia” a tot el país, sobretot al litoral, prelitoral i la zona del Delta. Soler ha reclamat, i avisa que cal “més cura del habitual, el volant agafat amb força, respectant la distància amb altres vehicles i vigilar amb els avançament.

Previsió meteorològica per aquest dimarts 22 de novembre / Meteocat

Temperatures baixes a tot Catalunya i neu al Pirineu

De matinada la nuvolositat s’ha reduït i ha deixat pas a un matí assolellat a bona part del territori, amb algunes excepcions del nord de la depressió Central. El Meteocat preveu un canvi de la situació a la tarda, quan arribaran “núvols alts i mitjans per l’oest que deixaran el cel mig o molt ennuvolat, sobretot a l’oest del país”. El vessant nord del Pirineu estarà cobert la major part del dia i s’hi esperen algunes precipitacions lleus. La cota de neu rondarà els 1.200 metres fins al migdia, tot i que la previsió és que al vessant nord del Pirineu comenci al voltant dels 1.000 metres i pugi gradualment fins als 1.800 metres a mesura que avanci el dia. 

El matí deixarà temperatures baixes arreu del país: Barcelona (9ºC), Girona (8ºC), Lleida (5ºC), Tarragona (7ºC), Ripoll (2ºC), El Vendrell (8ºC), Mataró (6ºC), Móra d’Ebre (4ºC) o Balaguer (3ºC) en són alguns exemples. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa