El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Almodóvar: “Aquesta no és la Verónica Forqué que vaig conèixer”
  • CA

La capella ardent de Verónica Forqué ha servit perquè molts companys de professió acudissin a acomiadar-se d’ella. Durant tot el matí, diverses personalitats del món del cinema i la televisió han recordat l’actriu davant dels micròfons dels reporters que s’han congregat a l’entrada del Teatre Espanyol de Madrid. Un d’ells ha estat Pedro Almodóvar, que va treballar amb Verónica en tres pel·lícules. El director s’ha mostrat molt compungit davant d’Europa Press, als qui ha parlat meravelles de la seva companya: “Verónica era una actriu extraordinàriament dotada per a la comèdia, l’actriu que més capacitat ha tingut per fer riure. El cinema dels 80 i dels 90 no s’entén sense la seva presència en les comèdies i en els drames. Vull rendir homenatge a una dona que era tot llum, una persona boníssima i una mena d’àngel que no havia perdut la innocència de la infància. Amb ella he tingut el rodatge més divertit de la meva vida”.

“Sempre preocupada per tots, amiga de tots i també una dona que tenia la seva vida espiritual resolta perquè tenia una fe budista molt sòlida. Era l’última persona a qui m’hauria imaginat amb un final com el que ha tingut… No m’estranya que la seva mort hagi provocat una manifestació de sorpresa absoluta i de dolor, perquè hi ha moltes generacions per les quals Verónica era una gran actriu còmica. La Verónica que jo recordo era molt feliç i molt realitzada professionalment i personalment. El que ha passat és misteriós i té a veure amb la nostra natural i el pas del temps, les ferides que ens va deixant. No estava amb el seu marit, la mort del germà fa pocs anys… El temps no l’ha tractat bé. Jo pensava que ella tenia armes suficients per lluitar contra aquests problemes, però la realitat ens diu que no”, afegeix.

Pedro Almodóvar s’acomiada de Verónica Forqué amb una reflexió / Europa Press

Un Pedro Almodóvar sense pèls a la llengua que ha lamentat el gir que ha experimentat l’actriu en aquests últims mesos de la seva vida: “L’única cosa que penso és que si hi havia gent al voltant que sabia que no estava bé, em costa creure que no hagin pogut fer alguna cosa per evitar aquest final. No és Verónica Forqué, jo no reconec a aquella dona amb aquest final. No és la Verónica que jo vaig conèixer“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa