El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Verónica Forqué tindrà un parc amb el seu nom a Madrid
  • CA

Verónica Forqué rebrà un homenatge pòstum a Madrid, tal com ha confirmat la regidora i portaveu de Más Madrid, Rita Maestre. El govern municipal ha acordat en el ple posar el nom de l’actriu a un par de Chamartín, un gest amb el que volen aplaudir la figura d’una actriu que sempre va presumir d’haver nascut a la capital espanyola. Cal recordar que la protagonista de Kika va treure’s la vida el passat 13 de desembre, un suïcidi que va causar moltíssima repercussió. La família encara no es creu que prengués una decisió tan dràstica, però confien en què ara pugui descansar després d’uns mesos amb una depressió molt forta.

Ha estat precisament la filla de l’actriu qui ha volgut donar suport a aquesta iniciativa de Más Madrid: “Madrid recordarà Verónica Forqué amb un parc que durà el seu nom. El ple de Chamartín ha aprovat per unanimitat la proposta de Más Madrid, que a més a més tenia el suport de la filla de l’actriu, d’Ana Belén, de Víctor Manuel, Juan Echanove, veïns…”.

El currículum professional de Verónica Forqué avala la decisió, tenint en compte la quantitat de pel·lícules en les que va arribar a actuar. Era tota una icona del cinema i del teatre des de feia moltes dècades, el que no volen que quedi ocult darrere de l’ombra de les seves darreres aparicions públiques i del suïcidi amb el que es va treure la vida. Madrid rendirà aquest homenatge a la intèrpret en un parc proper a la que era casa seva que actualment no té nom.

Mar Barberán, portaveu de Más Madrid a Chamartín, ha aplaudit la iniciativa: “Verónica Forqué és una actriu imprescindible en la cultura del país. Ens ha fet gaudir en cinema, sèries i teatre. Com a veïna de Chamartín, creiem que el millor homenatge és que un dels parcs del barri en el que va viure tingui el seu nom i la ciutat mantingui, així, el seu record. La salut mental és un tema sense resoldre a nivell institucional. No disposem dels mitjans necessaris per detectar-ho ni per oferir tractaments que evitin el suïcidi. Sentim la pèrdua de Verónica Forqué pel que va ser i significar per a la nostra societat i per no haver estat a l’altura per poder-ho evitar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa