El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El voluntariat d’Urdangarin, una mesura contra la seva “deshumanització”
  • CA

Iñaki Urdangarin es convertia en el protagonista informatiu del dia, en publicar-se una interlocutòria del jutge que anunciava que podrà sortir de presó dos dies a la setmana per fer voluntariat. L’exduc de Palma començarà una nova etapa en un centre que ajuda 114 persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial que necessiten d’atenció les 24 hores del dia. Què hi farà, el marit de la infanta Elena? Segons el director del centre, encara no té una tasca assignada, però és probable que se centri en la monitoratge esportiva: “Quan algú ve, fa una entrevista i s’arriba a un acord d’horaris. Es diu en el moment de l’acollida. Això sí, serà un més. Som una casa oberta i no preguntem d’on vens. És cert que ell porta una motxilla particular, però la nostra atenció serà la mateixa que tenim amb tots”, ha assegurat a ‘Look‘.

No és casual l’elecció d’aquest centre, per això. I és que no és pas desconegut per a la família reial, més aviat tot el contrari. La reina Sofia manté una relació bastant estreta amb el centre, ja que hi ha col·laborat des del 1968. Els mitjans han tingut constància de diverses col·laboracions públiques de l’emèrita amb l’organització, però també n’hi hauria hagut de forma privada. Ha estat ella qui ha mogut fils perquè el gendre els ajudi?

Reina Sofia Europa Press

Reina Sofia / Europa Press

Una altra pregunta és per què el jutge ha decidit que Urdangarin realitzi aquesta tasca solidària. Una de les primeres periodistes a pronunciar-se al respecte era Pilar Eyre, que deixava caure la seva preocupació a ‘Lecturas‘: “Tot el que sigui reinserir a l’empresonat i tornar el seu deute a la societat em sembla bé, però també crec que si s’ha pres aquesta mesura, és perquè Iñaki deu estar molt malament. El més lògic hauria estat esperar fins al Nadal, que llavors sí que tindria permís legal per sortir perquè ja hauria complert part de la pena. Aquest és l’únic punt fosc per mi, que es digui que hagi de sortir perquè el seu règim d’aïllament és molt dur”. 

I és que l’informe deixa entreveure que la situació d’Iñaki Urdangarin era pràcticament desesperada. El jutge considera que aquesta realització d’una activitat a l’exterior serà molt positiva “per reduir o eliminar la dessocialització i deshumanització“, la “destrucció” de l’individu que comporta la soledat absoluta a la qual se l’ha sotmès. 

Iñaki Urdangarin

Europa Press

Alguns dels seus amics més propers han comentat en els últims mesos que Iñaki s’estava aprimant, sí, però que estava prou bé. Què hi ha de veritat, llavors, darrere d’aquesta decisió? Ha estat la família reial qui ha mogut fils per donar-li una via d’escapada? O està tan malament com fa pensar el jutge?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa