El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santiago Segura: “Avui dia alguns voldrien prohibir ‘Torrente’ i això sí que em fa por”
  • CA

Santiago Segura està centrat en les comèdies familiars. Des del triomf de Padre no hay más que uno que el director de cinema busca noves idees per seguir fent riure de la mà d’actors ben petits. Aquesta setmana estrena un nou film en el que interpreta a un pare obsessiu i temorós que perd els sis nens que tenia a càrrec en un tren. Per tal de promocionar-la ha concedit una entrevista a El Correo en la que ha reconegut que ha estat un rodatge molt complicat: “Anàvem a començar el rodatge quan va arribar el Filomena i després, cal destacar que rodàvem en un tren! Em preocupava tècnicament i, efectivament, el meu temor era fundat. Ha estat una mica infern, però de l’infern al cel de la diversió”.

En aquesta pel·lícula, Santiago Segura torna a treballar amb la filla: “No sóc exigent amb ella, però sé que pot donar molt i per això sóc pesat. Als altres nens no els espremo tant perquè no conec les seves limitacions. Ara bé, no m’agradaria que la meva filla fos actriu quan creixi. Crec que és una feina molt encerta… Encara que avui dia no sé quina feina no ho és, perquè tampoc no voldria que sigui periodista. Jo no volia ser actor perquè és molt frustrant estar a casa esperant que et truquin i és per això que vaig decidir fer els meus propis projectes”.

Ara es dedica a les pel·lícules familiars, però no fa tants anys triomfava amb el Torrente més bandarra: “El Santiago Segura més brètol segueix esperant una idea hilarant. No és que m’hagi edulcorat, el que passa és que m’agraden els reptes i aconseguir que tota la família rigui és complicat. Segueixo pensant que molta gent no ha entès Torrente encara i, de fet crec que avui dia hi hauria alguns que intentarien prohibir-la i això sí que realment em fa por. Tota la vida he odiat la censura i ara vivim en una meravellosa democràcia en la que ens autocensurem per por a què no ens entenguin. Ara he d’escollir les paraules correctes… Has d’estar a prop de la polèmica perquè és el que fa que la gent rigui i pensi que potser el seu riure no ha estat políticament correcte”.

Santiago Segura en un 'photocall' - Europa Press
Santiago Segura en un photocall / Europa Press

Santiago Segura també s’ha mullat pel que fa al llenguatge inclusiu: “Entenc a la RAE i la idea que el castellà funciona com funciona des de fa molt de temps i que ens ha anat bé. I entenc que es preguntin si direm taxisto o electricisto. Que a la pel·lícula em mofi d’això no vol dir que opini una cosa o una altra. En els temps que vivim, perquè abans ni m’hagués explicat, hem d’explicar-nos perquè si no et destrossen i això és molt trist“. Unes explicacions que no han evitat que el seu nom es convertís en tendència a Twitter, així com tampoc no l’ha estalviat crítiques.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Te jodes, tu i los falsos democras como tu a juliol 08, 2021 | 17:06
    Te jodes, tu i los falsos democras como tu juliol 08, 2021 | 17:06
    Ara si et fa por? dons et fots, te jodes, us pensaveu que la represio contra catalunya no us afecteria?,
  2. Icona del comentari de: Ricard a juliol 08, 2021 | 20:55
    Ricard juliol 08, 2021 | 20:55
    Poden prohibir votar. Encara és més fácil prohibir una pel·lícula, ruc!
  3. Icona del comentari de: Torrent a juliol 08, 2021 | 21:15
    Torrent juliol 08, 2021 | 21:15
    feixista disfressat "d'esquerres"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa