El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocat de Rafael Amargo denuncia irregularitats en la investigació
  • CA

Rafael Amargo s’enfronta a una pena de 9 anys de presó des que la Fiscalia l’acusés de tràfic de drogues i pertinença a un grup criminal. El coreògraf continua mantenint la seva innocència, però el Ministeri Fiscal considera que hi ha prou proves incriminatòries i per això demana una pena prou alta cap a ell. El seu advocat ha manifestat públicament l’estupefacció i indignació que senten en adonar-se que la fase d’instrucció del cas ha estat molt irregular. Ho denuncia en unes declaracions a El Español: “Només hi ha hagut informe policial i de toxicologia, ni tan sols ens ha deixat que declarés cap testimoni. Encara estem recavant informació, perquè el que s’ha dit fins ara és tot mentida. La informació que s’ha donat, esbiaixada i maliciosa, haurem de veure d’on va sortir i amb quin motiu”.

El lletrat deixa caure que podria haver-hi algú interessat en què Rafael Amargo sigui declarat culpable aviat: “Jo no sóc qui per dir si hi ha una mà negra o no, però la investigació que s’ha fet no ha estat una investigació normal. Aquesta ha estat una investigació molt estranya i detallada. Només s’han posat de manifest els detalls que han interessat, els que no són els millors per al meu client precisament. No ens han donat l’oportunitat de treballar en condicions i no ens han donat prou temps. No ens han deixat temps a reaccionar i no s’ha pogut provar res”.

Assegura que una de les poques opcions que tenen és intentar guanyar temps i, a males, es veuran obligats a recórrer. Abans d’això, però, l’haurien de declarar culpable i Rafael Amargo podria entrar a presó: “Espero que mai no entri a presó perquè no hem pogut escriure defensa. Encara queda molt per endavant”. La bona notícia és que el Fiscal ha tret de la causa a la dona del ballarí, el que l’advocat creu que és una estratègia: “Quina casualitat que el primer que se sap és la petició de 9 anys de presó per a Rafael Amargo, abans de saber-se si hi ha prou proves. Interessa que l’opinió pública sàpiga que li demanen tots aquests anys i això és molt dur per a la família. Estan condemnant una persona”.

Rafael Amargo es defensa a 'Liarla Pardo' - La Sexta
Rafael Amargo es va defensar a Liarla Pardo / La Sexta

Encara no s’ha provat res i tampoc no hi ha sentència, però la carrera artística de Rafael Amago ja s’ha vist molt afectada: “Tenia signats tres projectes extraordinaris a Bollywood i un altre a Turquia, però ho ha perdut per culpa d’aquest tema. A nivell internacional ha quedat destrossat, però també a Espanya perquè hi ha molta hipocresia i li diuen que no saben si el poden contractar. És ridícul. En aquest país encara hi ha presumpció d’innocència i la gent s’ho hauria de prendre seriosament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa