El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El missatge viral d’Hugo Silva contra els qui llancen petards per Nadal
  • CA

Són molts els que llancen petards durant les festes nadalenques. S’ha convertit en una mena de tradició, i hi ha qui l’aplaudeix, però també qui la rebutja contundentment. És el cas de l’actor Hugo Silva, qui ha fet una piulada afirmant: “Amb el carnet d’idiota et donen cinc petards enguany“. Un clar missatge de protesta que ha estat molt aplaudit en xarxes socials, on els seus seguidors també s’han queixat de les conseqüències d’aquesta tradició.

El tuit ja acumula més de 12.900 ‘m’agrada’, més de 2.300 repiulades, i han estat molts els usuaris que han agraït a l’actor que mostri la seva opinió sobre aquest tema. De fet, l’associació animalista Libera! i la plataforma Famílies pel Respecte Animal (FARE) van demanar a la ciutadania l'”autolimitació” de tirar petards per a acomiadar la Nit de Cap d’Any.

En el text recordaven que l’ús de petards provoca a persones neurodivergents un “profund patiment” que es manifesta amb atacs de pànic i fins i tot autolesions. Això es pot estendre també a nadons, nens, persones grans i ciutadans amb trastorns auditius, com la hiperacusia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa