Lucía Etxebarría rep atacs i amenaces per criticar la llei trans: “Em veig forçada a retirar-me una temporada”

Lucía Etxebarria havia estat desapareguda del focus mediàtic unes quantes setmanes. No se sabia res de l’escriptora fins aquest dimarts, quan ha escrit un fil a Twitter en el qual explica què li passa i anunci que eliminarà el seu perfil a la xarxa. El problema? Una campanya d’assetjament contundent que hauria començat a rebre des que va pronunciar-se en contra de la llei trans: “Pensava en la meva ingenuïtat que la gent llegiria l’esborrany de la llei i que immediatament s’adonaria de la bestiesa que aquesta llei sense cap ni peus significa”.

L’escriptora aprofita per carregar contra la llei: “No em vaig adonar que Espanya és el país amb l’índex lector més baix d’Europa, que hi ha interessos econòmics darrere d’aquesta llei i que gran part dels 451 milions del Ministeri d’Igualtat estan destinats a campanyes de propaganda política”. Una opinió que considera que hauria de poder manifestar sense por a insults: “Totes vosaltres heu estat testimonis de la campanya d’assetjament i enderrocament que he patit. Tot per exercir un dret democràtica com és criticar un esborrany de llei de manera racional des de les dades i l’estadística”.

“A totes nosaltres ens han amenaçat. Vosaltres llegiu cada dia els missatges que rebo, insults i amenaces. Però hi ha una diferència entre vosaltres i jo, que en el meu cas saben on visc i se’m reconeix pel carrer. Em truquen a l’intèrfon pràcticament cada dia i no puc sortir sola. La meva filla ja ha estat identificada i cada dia ha d’anar i tornar de l’institut en una zona complicada. No em ve de gust parlar de la vida de la meva filla, però sabeu que pateix una malaltia que empitjora amb l’estrès. La seva mare ha de seguir treballant perquè algú ha de pagar menjar, llum, l’aigua i despeses mèdiques que la Seguretat Social no paga”, explica.

Ella també pateix una malaltia: “Sóc epilèptica i l’estrès és nefast per a l’epilèpsia. Després de diverses crisis vaig anar al metge per ajustar la medicació i vaig sortir amb el diagnòstic de depressió i angoixa generalitzada reactiva. La recomanació expressa del meu metge que deixés la xarxa perquè en el meu estat no puc estar llegint insults i amenaces cada dia. El cas és que sí, que estic malalta. Em costa moltíssim llevar-me, pateixo atacs d’ansietat, ploro fàcilment, tinc mals de cap que em maten, gairebé no dormo. Afegiu a això que la meva mare de 93 anys pateix deteriorament cognitiu i està internada en una clínica molt cara”.

Un conjunt de raons que la porten a desaparèixer de la xarxa: “Em retiro una temporada però us demano, si us plau, que no pareu amb aquesta lluita”.

Nou comentari