El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vida misteriosa d’Elena de Borbó: sola des de fa 14 anys, compradora compulsiva i amb ajuda psicològica
  • CA

Aquesta setmana les revistes van plenes de fotografies de Cristina i Elena de Borbó de vacances a la platja. Les germanes es donen suport mútuament mentre Felip les allunya cada vegada més de la família, tot sent conscient que no ajuden a millorar la seva imatge pública precisament. Elena és soltera des de fa més de 14 anys, quan es va fer oficial la separació de Jaime de Marichalar -que avui és notícia per les seves accidentades vacances a Eivissa-. Des de llavors no se li ha conegut nova parella, una solteria de la que parla Pilar Eyre en la seva columna a Lecturas.

“Elena és la menys guapa de les dues germanes. La menys llesta. Mentre Cristina estudiava ciències polítiques i un parell de cursos de postgrau amb residència als Estats Units, París i Anglaterra; Elena va acabar amb gran voluntat els estudis de magisteri mentre vivia a La Zarzuela. Allà suportava les baralles dels pares, l’ambient gèlid i la soledat. Van ser temps molt durs per a la Infanta. Al final, el seu segon pare, Sabino Fernández Campos, va decidir que rebés ajuda psicològica i ell mateix l’acompanyava tres vegades a la setmana a la consulta d’una professional argentina”, narra la cronista.

Eyre revela que va ser Elena qui va comunicar als germans que el seu pare tenia una amant. Farta de la situació a casa, hauria acceptat la proposta de matrimoni de Marichalar “per poder marxar de casa”: “Diuen que només va ser feliç els dos primers anys de matrimoni i que s’estava plantejant divorciar-se quan Jaime va patir l’ictus i la separació va quedar descartada. La Infanta va quedar-se al seu costat aquells anys ingrats, en els que van arribar a tenir privacions econòmiques. Van poder establir-se a Nova York perquè Marichalar es posés en tractament gràcies a l’ajuda d’uns amics espanyols assentats allà”.

Infanta Elena
Elena de Borbó, en una foto d’arxiu / Europa Press

La relació de Jaime de Marichalar amb la família política mai no hauria estat bona: “Vaig compartir un dia de polo amb la família reial. Joan Carles era tendre amb tothom excepte amb Jaime. Ningú no li va dirigir la paraula en les tres hores que va durar la competició. Assegut a part, embolicat en un munt de bufades, amb els cascos posats… Feia pena i encara més quan tots van marxar mentre xerraven animadament i ell els seguia darrere sense que ningú no li fes cas”.

Des que es van separar (un divorci que Joan Carles hauria intentat impedir perquè considerava que perjudicaria Elena), ella no ha tornat a tenir parella. Segons Pilar Eyre, ni tan sols una petita aventura: “Ha viscut sola des de llavors i no ha conegut home ni res que se li assembli. La seva vida és misteriosa. No sabem què fa, a més a més de col·leccionar bosses de marca i les visites a casa de la seva amiga Rita. Té molts cosins però no té relació amb cap d’ells i amb la mare sempre ha tingut una relació freda. A més a més també està distanciada de Letícia, amb qui no es saluda ni es dirigeix la paraula quan es troben. Diuen que la tensió es pot tallar amb un ganivet”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa