El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gemma Mengual: “Vaig haver de retirar-me perquè era una tortura intentar compaginar els nens i la feina”
  • CA

Gemma Mengual sempre serà considerada com una de les esportistes catalanes més exitoses. La barcelonina va tocar el cel a les olimpíades gràcies a la natació sincronitzada, de la qual encara és un exemple a seguir. Nou anys després de la seva retirada, encara és notícia gràcies a participar en diversos concursos de televisió. Actualment participa a El Desafío, un programa d’Antena 3 que els proposa reptes que han d’anar superant setmana a setmana. Per tal de fer-ne promoció, la nadadora ha concedit una entrevista a Diez Minutos en la qual ha acabat parlant sobre la maternitat i la dificultat de les esportistes a l’hora de conciliar.

Mare de dos nens, de 10 i 7 anys respectivament, Gemma Mengual reconeix que el millor que ha fet a la vida és ser mare: “Em va resultar molt difícil la conciliació, no vaig trobar una situació fàcil per tornar a competir perquè venia d’un temps parada per ser mare. Jo pertanyia a una altra generació i l’equip al que m’incorporava era més jove i tenien necessitats diferents de les meves. Em va semblar difícil de gestionar i em vaig adonar que seria una tortura per a mi, que no em valia la pena seguir. Jo estava boja per arribar a casa i veure el meu fill, allò era el que realment em feia feliç. Em vaig adonar que la meva vida havia canviat perquè jo tenia gairebé 40 anys i va ser duríssim perquè havia d’organitzar la meva casa, cuidar els nens, compaginar-ho amb els entrenaments…”.

Una gestió complicada que la va fer adonar-se que no podria seguir amb les dues coses alhora. Va ser llavors quan va decidir retirar-se definitivament i centrar-se en altres negocis. Ara treballa en publicitat, col·labora a diversos programes de televisió i a més a més és propietària d’un restaurant.

Gemma Mengual, durant una competició / Europa Press
Gemma Mengual, durant una competició / Europa Press

La pandèmia l’ha afectat, ara que és empresària: “Ja veurem com sortim d’això perquè l’economia està fatal i milers de comerços han hagut de tancar perquè ningú no podia preveure que una cosa així podria passar… En l’àmbit personal, vaig començar a viure amb la meva parella justament a l’inici de la pandèmia. Vam passar el confinament junts i sí, tres mesos de confinament equivalen a una vida junts”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a febrer 27, 2021 | 18:19
    Mala peça febrer 27, 2021 | 18:19
    I vas tornar per la pasta, ai filleta, que ja sabem quin peu calces

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa