Dures crítiques a la cançó que representarà Espanya a ‘Eurovisió’: “Volen quedar últims a posta?”

Queden encara tres mesos per a la gran final, però Espanya ja ha escollit la cançó que els representarà en el festival d’Eurovisió d’enguany. El coronavirus va impedir que se celebrés l’edició de l’any passat, per la qual cosa cada país ha hagut de tornar a fer selecció d’artista i tema. En el cas d’Espanya s’ha decidit mantenir el mateix cantant, Blas Cantó, l’exvocalista murcià d’Auryn. L’organització del festival va prohibir que els representants interpretessin el mateix tema que havien preparat, així que TVE va emetre una gala aquest cap de setmana perquè l’audiència escollís la nova cançó.

Blas Cantó va presentar dues propostes i els teleespectadors van escollir quina preferien amb vots a un número de telèfon. La gala va rebre moltíssimes crítiques perquè els gràfics eren antics i passats de moda, alhora que va haver-hi molts errors amb els números de pantalla que apareixien a pantalla. Independentment d’això, es va escollir la cançó que defensarà Cantó a Eurovisió.

El tema s’anomena Voy a quedarme, una balada molt romàntica i melòdica que esperen que convenci en les votacions del festival. Molt ambient d’Eurovisió no té, però, per la qual cosa l’opinió majoritària a la xarxa pronostiquen un nou fracàs estrepitós d’Espanya en la final.

Deixant les crítiques de banda, Blas Cantó va centrar-se a explicar que va compondre aquesta cançó en el pitjor moment de la seva vida, just quan la seva àvia va contagiar-se de coronavirus: “Cada cop que la canto recordo el moment en el qual em vaig adonar que la perdria. És molt difícil gestionar les emocions que em genera… Crec que l’emoció i la realitat és el que hem de veure en el festival. He perdut un familiar de coronavirus, el que també ha viscut molta gent. Crec que tenim una banda sonora per poder suportar-ho”. Caldrà veure si l’empatia i l’emoció a sobre de l’escenari ajuda al cantant a no fer el ridícul com en les anteriors edicions del festival.

Nou comentari