El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Wallbox, The Knot Worldwide, Eurofusión, AAM i Essity, les cinc iniciatives que millor posicionen Barcelona a l’exterior
  • CA

Barcelona necessita desenvolupar i consolidar projectes empresarials d’abast internacional per a mantenir-se competitiva com a ciutat de negocis i amb capacitat d’atreure talent. En aquest context, l’Institut Català d’Evolució Econòmica i Transformació (Iceets) ha seleccionat cinc exemples empresarials que, a través de la seva activitat, estan ajudant a Barcelona i la seva àrea metropolitana a posicionar-se en el panorama internacional, sent les iniciatives triades les empreses emergents Wallbox i AAM, l’empresa global tecnològica de planificació digital de noces The Knot Worldwide, i les iniciatives sectorials Eurofusión i Essity.

Per a l’Iceets, es tracta d’empreses de diferent tipus —algunes empreses emergents i altres amb un perfil més consolidat— que estan contribuint a projectar una imatge de Barcelona com a ciutat d’avantguarda i que s’han convertit en líders en sectors emergents o amb alta potencialitat de creixement. En el sector de les empreses emergents, l’Iceets ha destacat el cas Wallbox, multinacional catalana que està revolucionant el sector dels carregadors per a vehicles elèctrics i que recentment ha començat a cotitzar en la Borsa de Nova York. Aquesta empresa creada per dos enginyers catalans ha aconseguit fer-se un buit fonamental en l’àmbit internacional creant un mercat mundial de punts de recàrrega.

Com a companyia amb una trajectòria més consolidada i amb elevades perspectives de creixement, s’ha seleccionat també a The Knot Worldwide, líder global en la planificació digital de noces. Operant com Bodas.net per al mercat espanyol, i després d’unir-se al grup amb les marques estatunidenques WeddingWire i The Knot entre altres marques de planificació digital de grans moments de la vida de les persones, aquesta companyia tech ha fet el salt internacional i des de les seves dues seus de Sant Cugat del Vallès i Barcelona s’ha convertit en un dels actors més rellevants en la planificació digital de noces nivell mundial, operant actualment el seu negoci internacional en 14 mercats d’Europa, Amèrica i Àsia.

Els experts de l’Iceets també han valorat projectes com els de la empresa emergent AMM, que constitueix un clar exemple d’innovació disruptiva: està desenvolupant un prototip de taxi aeri elèctric que es desplaçarà a 300 quilòmetres per hora. Aquesta iniciativa, encara en fase de llançament internacional, reflecteix la capacitat d’exportar idees transformadores i realitzar una contribució internacional de valor.

“La selecció d’aquestes companyies respon a la capacitat que han mostrat aquests projectes, en diferents estadis de maduració i amb diferents models d’implantació, per a convertir-se en negocis amb un alt potencial de creixement en el panorama internacional. Sens dubte, iniciatives com aquestes permeten a Barcelona posicionar-se davant el món d’una manera competitiva i per això és necessari que se secundin des dels diferents sectors i administracions creant un ecosistema afí”, destaca Ignasi Contreras Galobart, economista i membre de l’Iceets.

A les tres companyies anteriors s’afegeix la multinacional Essity. Iceets ha seleccionat a la companyia, segon proveïdor mundial de productes de paper per a gran consum, per situar a Barcelona el seu centre d’excel·lència logística a escala mundial, des del qual gestionarà les vendes de 150 països. La companyia és el reflex de moltes altres multinacionals que han triat a la capital catalana com a base de referència dins de la cadena de subministrament global.

Finalment, Iceets destaca el cas del projecte EUROfusion, principal consorci d’energia de fusió nuclear del continent, que ha apostat per Barcelona per a la construcció del seu nou centre de computació avançada per al desenvolupament de l’energia de fusió. A través d’aquesta iniciativa, Barcelona se situa com a punt de referència mundial en la generació d’energia neta. L’Iceets remarca que és fonamental que aquestes empreses, que han fet un pas més en el seu procés d’internacionalització o han triat Barcelona per a assentar-se i tenir influència global, es mantinguin a la ciutat. Això contribuirà a dinamitzar l’economia, generar llocs de treball i captar talent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa