El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una empresa catalana revoluciona els envasos sostenibles en 25 països

Els envasos sostenibles s’han convertit en una de les grans necessitats del segle XXI. Moltes companyies han decidit llançar-se al mercat per començar a comercialitzar alternatives als embolcalls de sempre, altament contaminants. Roll’Eat, és una companyia catalana que ja ha arribat a 25 països d’arreu del món amb les seves originals maneres d’empaquetar el menjar. “Era la nostra resposta al paper de plata, per fer un favor al planeta”, assegura Meritxell Hernández, fundadora de la companyia.

D’ençà que va començar a fer envasos, Hernández tenia una idea clara: no només ajudar el planeta sinó fer-ho “de la manera més senzilla possible”, diu ella. Així doncs, va començar creant uns embolcalls per als entrepans, amb un plàstic resistent i una capa de tela que podien substituir el paper de plata o film, molt contaminants. “És tractava d’una solució que no fos d’un sol ús”, reflexiona la fundadora de la companyia. Aquesta idea va sorgir el 2006 i més de 15 anys després s’ha convertit en tot un imperi del reciclatge i la venda de productes sostenibles.

Un públic femení i entregat

“És un producte que vam començar a vendre a les mares”, afirma Hernández. Ella mateixa defineix el seu públic objectiu com les dones que preparen els esmorzars als seus fills, almenys aquest és el gran públic català i espanyol. “Depenent del país, canvia la gent que ho compra o els productes que es compren”, diu la fundadora. I és que, del primer envàs que van crear a tota la gamma actual hi ha hagut moltes proves. “Volem abastir totes les necessitats que té la gent per transportar el menjar“, explica la fundadora.

Uns embolcalls de la marca Roll’Eat / J.C.

Així doncs, els seus productes van des d’embolcalls per a entrepans a carmanyoles per portar el menjar o també diferents bosses per poder posar-hi el menjar directament. De moment, però, a Catalunya el producte més venut és l’embolcall dels entrepans, ja que, tal com explica Hernández, “vam fer una gran campanya de conscienciació”. Es van moure per diferents escoles per presentar el producte i van començar a col·laborar amb diferents marques i distribuïdors: “Hem fet col·laboracions amb marques famoses i el millor que et puc dir és que abans trucàvem portes i ara les empreses truquen la nostra”, resumeix la fundadora de l’empresa.

Una internacionalització de l’empresa a tota màquina

Un dels principals objectius que ha assolit la companyia és la internacionalització. De fet, els productes de Roll’Eat es poden trobar en diferents països del món, entre els quals els Estats Units i la Xina, dues grans potències que ja han descobert el món sostenible que proporciona la companyia catalana. Una de les coses que explica la seva fundadora és que “no tots els productes triomfen als mateixos llocs”. En aquest sentit, Hernández resumeix que per a cada país s’han fet un estudi de mercat independent per trobar les necessitats i poder-les suplir amb els productes adequats.

La fundadora posa l’exemple dels Estats Units, on es necessiten unes mides diferents dels embolcalls dels entrepans, perquè “tendeixen a ser més amples i menys llargs que a Europa”, assegura. Així doncs, per aconseguir l’èxit i fer les Amèriques, Roll’Eat ha hagut de personalitzar el seu producte en funció del públic. Un altre dels exemples que posa Hernández és el de la Xina, on van descobrir que un del seus envasos s’havia convertit en el gran aliat dels fideus o de tota classe de menjar que es pogués guardar de manera directa. “Aquí no estem acostumats a posar directament el menjar en una bossa, però a ells els va encantar la idea”, somriu la fundadora.

Roll’Eat s’ha convertit en una marca de referència pel que fa als envasos sostenibles a Catalunya. De fet, en els últims anys la companyia ha tingut un creixement exponencial que, segons explica la seva fundadora, es deu a la “conscienciació de la societat” i l’aparició de “més botigues que fomenten el comerç de proximitat i sostenible”.

Més notícies
Pla tancat del logotip de Nissan que apareix a una de les entrades de la planta de la Zona Franca de Barcelona / ACN

Retards, ultimàtums i protestes: així evoluciona la reindustrialització de Nissan

Notícia: Retards, ultimàtums i protestes: així evoluciona la reindustrialització de Nissan
Comparteix
Silence i la companyia automobilística arriben a un acord sobre la planta de la Zona Franca
Notícia: Retards, ultimàtums i protestes: així evoluciona la reindustrialització de Nissan - Mobile
El delegat especial del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; el president de Pimec, Antoni Cañete; i el president de Gestamp, Francisco Riberas, en la jornada anual del Cercle d'Economia / EP

La petita i mitjana empresa industrial liderarà el canvi de model econòmic

Notícia: La petita i mitjana empresa industrial liderarà el canvi de model econòmic
Comparteix
La reindustrialització haurà de ser sostenible i amb independència energètica, segons el cercle
Notícia: La petita i mitjana empresa industrial liderarà el canvi de model econòmic - Mobile

La tensió a las cadenes de subministrament empenyles empreses a ajornar la digitalització

Notícia: La tensió a las cadenes de subministrament empenyles empreses a ajornar la digitalització
Comparteix
Aquesta és la principal conclusió de l'enquesta ‘Digital Supply Chain Survey 2022’
Notícia: La tensió a las cadenes de subministrament empenyles empreses a ajornar la digitalització - Mobile
Secció A punt per Menjar amb el lliure servei

Mercadona implanta el lliure servei a la secció a punt per menjar, disponible en més de 800 botigues

Notícia: Mercadona implanta el lliure servei a la secció a punt per menjar, disponible en més de 800 botigues
Comparteix
Aquest nou servei conviurà amb l'atenció personalitzada, amb l'objectiu de millorar l'experiència del client, reduir el seu temps d'espera i optimitzar els processos de la companyia per fer més rendible aquesta nova secció
Notícia: Mercadona implanta el lliure servei a la secció a punt per menjar, disponible en més de 800 botigues - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a maig 22, 2022 | 15:51
  Anònim maig 22, 2022 | 15:51
  El mon vive de subvenciones, por lo tanto, que ha pasado - ¿habéis cobrado por el anúncio, o la empresa esa es de algun allegado del politicucho de turno ?
  • Icona del comentari de: Antonio a maig 23, 2022 | 12:04
   Antonio maig 23, 2022 | 12:04
   Cuida el cuerpo al menos, tu cabeza ya no tiene remedio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa