Catalana de Serveis Financers inicia l’ampliació del capital social

L’amplicació va ser aprovada per unanimitat en l’Assemblea General celebrada el 20 de març

La cooperativa Catalana de Serveis Financers ha comunicat als seus socis l’inici del procediment de l’ampliació del capital social, per un quantitat de 150.000,00 euros. L’amplicació va ser aprovada per unanimitat en l’Assemblea General celebrada el passat dissabte 20 de març. La primera part de l’ampliació, per un import de 50.000,00 euros, està reservada als socis actuals, que han promogut la cooperativa fins avui. La segona i tercera part, amb les mateixes condicions, estaran obertes a nous socis. La cooperativa confia doblar el nombre de socis i arribar-ne als 300 amb l’ampliació de capital. Les condicions de l’emisió estan disponibles al lloc web i les consultes poden adreçar-se al correu electrònic [email protected].

Segons ha informat la cooperativa a través d’un comunicat, la possessió dels títols del capital social dona dret als socis a reservar els títols participatius “Catalana de Serveis Financers, 1.5%” també aprovats per unanimitat en l’Assemblea General. Els títols participatius de la cooperativa s’ofereixen als socis en títols per valor de 500€ cadascún. Cada soci ha de disposar d’un capital 100€, per a reservar un títol participatiu. Els títols tenenun interès de l’1,5 % anual, i serveixen per finançar els projectes que presenten les comunitats financeres de la cooperativa.

Amb els títols participatius, la cooperativa confia dotar-se amb uns 300.000,00 € per poder oferir finançament a una dotzena de projectes. Tant els socis actuals, com dels que participin en el procés d’ampliació, s’integren en una comunitat financera on hi ha el soci emprenedor que demana finançament per a un projecte i les persones que estan disposades a fer-se sòcies col·laboradores de la cooperativa, amb els recursos dels quals es formalitzarà el suport de la comunitat al projecte.

A través de les comissions internes, formades pels mateixos socis, se sotmeten els projectes a la validació social, ètica i de viabilitat financera. El Consell Rector, format per 13 socis, aprova les condicions atorgades al finançament dels projectes, en base a les validacions de les comissions internesLa cooperativa està impulsant, amb el voluntariat financer, actuacions en l’àmbit de les activitats de sobirania alimentària, de sobirania energètica i d’economia social. En el seu pla estratègic es contempla arribar als 4.000 socis l’any 2025 i capitalitzar-se en cinc milions d’euros per a constituir-se com a cooperativa de crèdit.

Nou comentari