Canvi a la presidència d’Inditex: l’assumirà la filla d’Amancio Ortega

El consell d’administració d’Inditex, a iniciativa del fins ara president Pablo Isla i del seu fundador Amancio Ortega -prèvia proposta de la comissió de nomenaments-, ha aprovat que la filla del magnat espanyol, Marta Ortega Pérez, esdevingui la nova presidenta del grup. El nomenament serà efectiu a partir de l’1 d’abril de 2022. Així mateix, Óscar García Maceiras, fins ara secretari general i del consell, ha estat nomenat conseller delegat d’Inditex, amb efectes immediats. José Arnau Sierra, per la seva banda, es manté com a vicepresident del consell d’administració, segons ha informat aquest dimarts la companyia, que ha precisat que Isla continuarà com a president de la companyia fins al pròxim 31 de març.

Marta Ortega Pérez, filla d’Amancio Ortega, ha desenvolupat la seva activitat en diferents àrees del grup durant els últims quinze anys i, en particular, ha dirigit el reforçament de la imatge de marca i proposta de moda de Zara, àrea que continuarà supervisant. “He viscut aquesta empresa des de la meva infància i he après de tots els grans professionals amb els quals he treballat durant els últims quinze anys. Sempre he dit que dedicaria la meva vida a desenvolupar el llegat dels meus pares, mirant al futur però aprenent del passat i al servei de la companyia, els nostres accionistes i els nostres clients, en el lloc on es consideri que sóc més necessària”, ha dit després de fer-se públic el seu nomenament.

Per la seva banda, Pablo Isla ha manifestat el seu desig d’agrair “al consell, i molt especialment a Amancio Ortega, el suport i la confiança depositada en mi durant tots aquests anys”. “Ara creiem que és el moment d’abordar aquesta nova etapa, amb Marta Ortega com a presidenta i Óscar García Maceiras com a conseller delegat, la designació del qual ja s’anticipava des de la seva incorporació a l’empresa per la seva capacitat i qualitats. Fer realitat aquesta transició és la culminació del meu compromís amb Inditex i amb Amancio Ortega”, ha assegurat Isla, que ha aprofitat per donar també les gràcies “a totes i cadascuna de les persones que formen part d’Inditex pel seu treball i dedicació”.

Amb això, el consell d’administració culmina el procés de relleu generacional iniciat el 2011 amb la substitució d’Amancio Ortega a la presidència d’Inditex. Els nomenaments seran sotmesos a la ratificació de la pròxima junta general d’accionistes. La nova estructura organitzativa incorpora un comitè de Direcció, compost per directius procedents de diferents àrees corporatives i del negoci, i amb una llarga trajectòria en el grup.

Nou comentari