Apretar-se el cinturó en temps d’incertesa com els que s’estan vivint és un dels requisits que ha posat el govern espanyol a les empreses. Les mesures que s’han aplicat a les entitats bancàries ha estat l’augment de l’impost, que ha pujat fins el 4,8%, una situació que des de Caixabank critiquen, ja que asseguren que “és injusta, distorcionadora i contraproduent”, ha dit el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar. En aquest sentit, Gortázar ha assegurat que els bancs “no són empreses amb una gran rendibilitat” i ha posat de manifest que “els cinc bancs que hi ha dins l’Ibex-35, tots es troben a la cua de la rendibilitat”.

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats del primer semestre del 2022 de Caixabank, l’entitat bancària ha carregat contra el nou impost de la banca, assegurant que aquesta nova mesura no serà beneficiosa per a ells. D’aquesta manera, el conseller delegat ha desglossat els motius pels quals no els sembla bé la mesura i ha descrit que la situació actual dels bancs -tot i ser millor que durant la pandèmia- no és suficientment bona.

Seu de CaixaBank a Barcelona

Primerament, Gortázar ha dit que és una mesura “injusta”, ja que els resultats dels bancs no són extremadament elevats i hi ha altres sectors que tenen molts més beneficis i paguen menys impostos, tot i que no ha revelat de quins sectors parlava. En aquest sentit, ha reivindicat que la banca no té una rendibilitat elevada sinó que precisament “és una rendibilitat mitja”. A més, també ha assegurat que l’impost és “contraproduent”, pel context de crisi i d’incertesa que estem vivint a causa de la inflació i l’invasió russa d’Ucraïna.

Una posició dèbil davant la competència

Una altra de les raons per les quals el conseller delegat de Caixabank ha carregat contra el nou impost a la banca ha estat pel que assegura que serà una mesura que debilitarà la posició dels bancs davant la competència. “És una mesura distorcionadora”, ha dit Gortázar. D’aquesta manera, ha expressat que les entitats bancàries, independentment de la seva mida, competeixen pel mercat espanyol en general. Com que aquest impost només puja per aquells bancs que guanyen més de 500 milions d’euros, això pot provocar que la competència lleial quedi afectada a causa de que altres entitats bancàries més petites no hauran de destinar recursos a pagar l’impost.

També ha mencionat la competència amb bancs estrangers que tenen sucursal a l’Estat, ja que ha assegurat que aquests bancs tampoc hauran de pagar l’impost, perquè les seves sucursals no arriben al límit de facturació per pagar l’impost. “Ens trobem en un punt on haurem de competir amb altres bancs i estarem en posició de desavantatge“, ha dit el conseller delegat de Caixabank.

Més notícies
Imatge de la cúpula de la seu central de CaixaBank a Barcelona | ACN

La causa contra Caixabank per contractar Villarejo s’embolica

Notícia: La causa contra Caixabank per contractar Villarejo s’embolica
Comparteix
La sala d'apel·lacions estima el recurs del fiscal que reclamava una testifical clau
Notícia: La causa contra Caixabank per contractar Villarejo s’embolica - Mobile
La seu de Caixabank a Barcelona

La fusió amb Bankia permet a Caixabank superar els resultats prepandèmics

Notícia: La fusió amb Bankia permet a Caixabank superar els resultats prepandèmics
Comparteix
L'entitat bancària obté un benefici de 5.226 milions d’euros
Notícia: La fusió amb Bankia permet a Caixabank superar els resultats prepandèmics - Mobile
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, presenta els resultats de l'entitat del primer semestre del 2021 / Rober Solsona / Europa Press

Caixabank avisa que cal garantir la sostenibilitat del deute públic després de la pandèmia

Notícia: Caixabank avisa que cal garantir la sostenibilitat del deute públic després de la pandèmia
Comparteix
El conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, celebra la tornada als dividends i diu que l'Estat se'n beneficiarà a través del FROB
Notícia: Caixabank avisa que cal garantir la sostenibilitat del deute públic després de la pandèmia - Mobile
Operaris retiren el logo de Bankia de la seu de l'entitat a Madrid i hi col·loquen el de CaixaBank | ACN - Reuters

Caixabank obté un benefici ajustat de 1.278 milions en el primer semestre

Notícia: Caixabank obté un benefici ajustat de 1.278 milions en el primer semestre
Comparteix
Amb l'aportació de Bankia a partir del segon trimestre, el resultat es va situar en els 4.181 milions d'euros
Notícia: Caixabank obté un benefici ajustat de 1.278 milions en el primer semestre - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: mala peça a juliol 29, 2022 | 12:11
  mala peça juliol 29, 2022 | 12:11
  Gonzalo Gortázar, sou una colla de xoriços. La caja, t'enganyem, t'estafem, et robem
 2. Icona del comentari de: Caixaboom a juliol 29, 2022 | 13:13
  Caixaboom juliol 29, 2022 | 13:13
  Tots els banquers haurien d'anar a la forca.
 3. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a juliol 29, 2022 | 14:42
  De Roquetes vinc juliol 29, 2022 | 14:42
  Seran barruts? Injust és enviar a l'atur a milers d'empleats. Injust és no pagar res pels diners que us dipositem. Injust és el tracte que doneu a la gent gran. Injust és el sou que cobreu els directius. Injust és com colleu al pobret necessitat d'un petit prèstec. Injust és el que cobreu pel diner que deixeu (diner que no us ha costat RES.) Injust és l'ajut que vàreu rebre quan la gran crisi (Per cert. Heu tornat res?) Injust és que tingueu als partits polítics agafats per "enllà" amb els préstecs que els teniu deicats. Injust és que condoneu alguns d'aquests prèstecs a canvi de favors, Injust és que no s'hagi cremat encara cap banc.
 4. Icona del comentari de: Aneualamerda a juliol 29, 2022 | 14:54
  Aneualamerda juliol 29, 2022 | 14:54
  Quants milións dieu que heu fet, Gonzalo, saquejant i abusant dels catalans?
 5. Icona del comentari de: Lladres a juliol 29, 2022 | 16:01
  Lladres juliol 29, 2022 | 16:01
  Lladres, heu deixat els pobles petits i mitjans sense ni una oficina, tota la gent gran desespe-rada, heu tancat moltes oficines a les ciutats, en treballs feu atenció al client, heu enviat a l'atur moltíssims treballadors i... PRESUMIU DE 1753 MILIONS D'€ DE GUANYS?! LLADRES i ara protesteu per apagar un petit impost. Lladres, a judici i a la presó.
 6. Icona del comentari de: Art a juliol 29, 2022 | 16:19
  Art juliol 29, 2022 | 16:19
  Que se'n vagin a la puta merda, i de pas que se'n duguin al "dr" subnormal aquest que corre per aqui
 7. Icona del comentari de: Manel a juliol 29, 2022 | 17:09
  Manel juliol 29, 2022 | 17:09
  Ja ni tan sols parlen en Català, es un Banc del Regimen Franquista.
 8. Icona del comentari de: X2 a juliol 29, 2022 | 17:26
  X2 juliol 29, 2022 | 17:26
  Fora lladres
 9. Icona del comentari de: Victor a juliol 29, 2022 | 20:26
  Victor juliol 29, 2022 | 20:26
  Cal tancar el compte de la Caixa tothom que pugui. Són uns barruts, i ara ja tot surt per defecte en castellà. Jo ja ho he fet.
 10. Icona del comentari de: Anònim a juliol 29, 2022 | 21:54
  Anònim juliol 29, 2022 | 21:54
  Un paio que ni parla català aquest tal Gonzalo Gortázar. Voldria saber quants "indepes" encara tenen compte en aquest banc espanyol
 11. Icona del comentari de: BYE BYE LA CAIXA a juliol 30, 2022 | 01:08
  BYE BYE LA CAIXA juliol 30, 2022 | 01:08
  RECORDATORI: donar de baixa tots els comptes i tarjetes de la Caixa per traïdors i tirar per terra un banc català per tornar-lo espanol. Ho ho oblideu.
 12. Icona del comentari de: miquel puigpelat a juliol 30, 2022 | 08:07
  miquel puigpelat juliol 30, 2022 | 08:07
  “És injust, distorsionador i contraproduent”. Mira, igual que les comissions que cobreu vosaltres als clients, sobretot als avis que encara creuen amb vosaltres.
 13. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 30, 2022 | 08:49
  Gironí. juliol 30, 2022 | 08:49
  Mireu. formo part de la Junta Directiva d'una entitat y vist el capteniment infame de "La Caxa", restriccions d'horaris , taxes abusives, tracte denigrant al client, etc. vam considerar la possibilitat de canviar el nostre compe a una altra entitat bancària. I un cop analitzat l'afer, vam arribar a la conclusió de que, si ho feiem, encara els beneficiariem: tots els nostres socis paguen les quotes a través de "La Caixa" i, si els cobrament vinguèssin d'un altre banc, es cobrarien la comissió corresponent, o sia: augmentarien els seus beneficis. Amb molt de greu ho vam deixar còrrer.
 14. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 30, 2022 | 08:49
  Gironí. juliol 30, 2022 | 08:49
  Mireu. formo part de la Junta Directiva d'una entitat y vist el capteniment infame de "La Caxa", restriccions d'horaris , taxes abusives, tracte denigrant al client, etc. vam considerar la possibilitat de canviar el nostre compe a una altra entitat bancària. I un cop analitzat l'afer, vam arribar a la conclusió de que, si ho feiem, encara els beneficiariem: tots els nostres socis paguen les quotes a través de "La Caixa" i, si els cobrament vinguèssin d'un altre banc, es cobrarien la comissió corresponent, o sia: augmentarien els seus beneficis. Amb molt de greu ho vam deixar còrrer.
 15. Icona del comentari de: FAM a juliol 30, 2022 | 12:52
  FAM juliol 30, 2022 | 12:52
  ...sap greu que a lacaixa manin els xoriços, vividors aquests de fora, a canvi de adquirir la seva merda de caja madrid, perquè segueix fent moltes aportacions socials necessàries per la societat... També aprecio molts treballadors i treballadores d'oficines i de la central que van sortir a tallar la diagonal el 2 i 3 octubre, i que pocs mitjans van comentar.....La caixa d'estalvis i pensions per a la vellesa tornarà, i serà un dels pilars del futur sistema bancari de la republica catalana, però dificilment farà un primer pas si no el forcem. No canviarà la seva linea tan allunyada dels seus origens..caixa de pensions i de vellesa..fins que no vegi que perd el negoci a Catalunya. A vegades 'dol' fer aquests passos a contracor pero son pasos necesaris...dilluns tindran un granet de sorra menys a gestionar. salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa