El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La causa contra Caixabank per contractar Villarejo s’embolica
  • CA

Més pressió a Caixabank pels seus negocis amb el comissari jubilat José Manuel Villarejo. La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha ordenat al jutge instructor del cas Tàndem, Manuel García Castellón, que prengui declaració a la cap d’Auditoria Interna de Caixabank, María Luisa Retamosa, perquè segons un testimoni que va declarar al jutjat va prendre la iniciativa d’elaborar un informe sobre la contractació per aquesta entitat de Cenyt, una empresa del comissari. Una decisió que s’afegeix a la d’aquesta setmana que també revocava l’arxiu de la investigació contra Isidro Fainé, president de l’entitat, i Antonio Brufau, president de Repsol, que haurien compartit els serveis d’espionatge de Villarejo.

En una interlocutòria, dins la peça separada 21, la sala d’apel·lacions estima els recursos presentats per la Fiscalia Anticorrupció, l’empresari Luis del Rivero -que hauria estat víctima- i el partit polític Podem contra la interlocutòria de 21 de juliol de 2021 del jutjat en què es denegava aquesta testifical. El tribunal considera que és absolutament “pertinent” prendre declaració a l’auditora en el benentès que els indicis apunten que caldria aclarir la seva relació amb la contractació.

El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, en un acte l
El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, en un acte l

L’argument de la sala raona que és “altament probable que Retamosa supervisés els treballs de realització de l’informe i els seus resultats“. Fins i tot, emfatitza que “no hi ha dubte, a més, que va participar en la realització d’una entrevista, i en va confeccionar un resum que es va incorporar a l’informe, al director general de Mitjans de CaixaBank, Antonio Massanell, per contractar Cenyt”. De fet, els magistrats subratllen que s’hi van sumar Repsol, a travs de Fernández Rancaño, aleshores cap de seguretat de l’entitat financera.

En aquest sentit, el tribunal entén que la testifical pot ajudar a aclarir discrepàncies de les diferents declaracions. En concret, entre els investigats Fernández Rancaño i Massanell. És més, seria una testifical que ajudaria a escatir una possible responsabilitat penal de Caixabank en el cas, i sobre els seus mètodes de prevenció d’actuacions delictives o irregulars com empresa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc a febrer 11, 2022 | 18:27
    Marc febrer 11, 2022 | 18:27
    En un estat normal seria curiós adonar-se que declaracions en seu judicial d'un ex-espia espanyol actiu el 1972, en algun cas provoqui "investigacions" judicials i el què faci falta i en altres molt més greus, concretament en el cas d'uns terribles atemptats terroristes l'agost del 2017 no provoquin ni fred ni calor a les institucions oficials dels poders de l'estat espanyol. Cal denunciar-ho, penso, no?
  2. Icona del comentari de: Pep a febrer 12, 2022 | 07:38
    Pep febrer 12, 2022 | 07:38
    A la fi, tot passa entre lladres i polis... com a bons germans.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 12, 2022 | 10:42
    ciutadà febrer 12, 2022 | 10:42
    Tan de bo que als de la Caixa els clavin un bon clatellot, encara que ho dubto. Gossos amb gossos no es mosseguen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa