Mònica Terribas s’incorpora a l’Institut d’Estudis Catalans

S'uneixen també a l'IEC Montserrat Corominas, doctora en ciències biològiques i Josep M. Tabernero, doctor en medicina

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va acordar el passat 3 de juny incorporar tres nous membres numeraris. Com ha anunciat l’IEC a través d’un comunicat, aquests nous membres són la periodista Mònica Terribas Sala, doctora en ciències de la comunicació, adscrita a la Secció de Filosofia i Ciències Socials; Montserrat Corominas Guiu, doctora en ciències biològiques, i Josep M. Tabernero Caturla, doctor en medicina i cirurgia, adscrits a la Secció de Ciències Biològiques. Mònica Terribas Sala és llicenciada en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1991) i es va doctorar en ciències de la comunicació a la Universitat de Stirling (Escòcia) l’any 1993. Aquell mateix any es va incorporar com a docent a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on és professora titular del Departament de Comunicació i Periodisme des del 2003 i membre de la Junta dels Estudis de Periodisme, dels quals va ser vicedegana (2000-2004). És investigadora del Grup de Recerca en Comunicació Política, Periodisme i Democràcia (POLCOM-GRP) del Departament de Comunicació de la UPF.

La seva carrera periodística es va iniciar el 1987 a la ràdio i s’ha desenvolupat sobretot en els mitjans de comunicació audiovisuals públics de Catalunya. A Televisió de Catalunya ha col·laborat com a coordinadora, documentalista, guionista o ajudant de direcció en programes de màxima audiència, com ara ‘Tres pics i repicó’, ‘Persones humanes’ o ‘Temps era temps’; va crear, dirigir i conduir l’informatiu diari ‘La nit al dia’ (2002-2008) i ha estat codirectora i copresentadora del programa social ‘Nexes’. 

A Catalunya Ràdio va ser al capdavant d’’El matí de Catalunya Ràdio‘ durant set temporades (2013-2020). També ha col·laborat en mitjans escrits, com la revista ‘Comunicació 21’ i els diaris ‘El Periódico de Catalunya’ i ‘Ara’, en el qual va escriure diàriament mentre va ser-ne consellera delegada i editora (2012-2013). Va dirigir Televisió de Catalunya entre el 2008 i el 2012. El 2020 s’incorporà, com a productora guionista, al departament de no-ficció de Mediaproducció, SLU.

És autora de nombrosos articles sobre comunicació i investigació, així com del volum ‘D.O. Europa, reflexions sobre el futur de la identitat europea’. Ha rebut, entre molts altres reconeixements, el Premi Nacional de Cultura (2003), el Premi Òmnium al millor programa de televisió (2005), el Premi Ràdio Associació de Catalunya a la millor professional de ràdio (2018) i el Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme (2020).

Comentaris

  Doctor Strangelove 08/06/2021 12:44 pm
  L'IEC no té cap nivell (una altra cosa és L'ICE), em sembla que hi poden entrar perfectament aquesta colla! Doc.
  baldiret 08/06/2021 12:27 pm
  Parasitam, sectaris: tots aquí!!, ara us podreu despatxar de gust, aquesta és la vostra!!
  ferreret 08/06/2021 11:20 am
  I ara que hi pinta aquesta allà al mig ? pensava de l'IEC que tenien més nivell acadèmic.
  33
  109
  Respon
   Marianna 08/06/2021 1:03 pm
   Saps llegir Ferreret ? En cas positiu saps interpretar i capir allò que llegeixes ? Llicenciatura en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctorat en ciències de la comunicació a la Universitat de Stirling (Escòcia), professora titular del Departament de Comunicació i Periodisme a la UPF Universitat Pompeu Fabra, investigadora del Grup de Recerca en Comunicació Política, Periodisme i Democràcia (POLCOM-GRP)... Més enllà d'Espanya hi ha vida. I tu en quin món vius ?
   20
   31
   Respon
    ferreret 09/06/2021 11:31 am
    sra. Marianna : visc en el món de qualsevol persona corrent del país, apreciant lo els medis tenen de bo i tant se'm en dona dels amiguets que maniobren de cara al públic per a les seves conveniències, però que no tinc inconvenient en opinar de les "fluixeres" que tenen alguns organismes mediatitzats, i perdoni la immodèstia.

Nou comentari