El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tres senzilles receptes per fer amb cireres
  • CA

Ja estem immersos en la temporada de cireres, per exemple de les cultivades al Baix Llobregat. Val la pena aprofitar la temporalitat i la proximitat que ens ofereix aquesta fruita, amb importants productors a Catalunya.  Les cireres del Baix Llobregat són de les primeres que es poden trobar i són especialment valorades pel seu sabor dolç i fresc.

 

Aquesta fruita estiuenca presenta centenars de varietats diferents. És rica en fructosa i aporta quantitats significatives de fibra que ajuden el trànsit intestinal. El que realment en destaca són els polifenols, excel•lents antioxidants, i els nivells de potassi, mineral necessari per a la transmissió de l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular. Hi ha petites proporcions de vitamina C, que juga un paper important  en la síntesis de col•lagen i en la funció immune, com també actua com antioxidant.

 

Us proposem tres receptes diferents per utilitzar les cireres més enllà de menjar-les soles, que ja estan boníssimes!

 

 

 

1. Tàrtar de salmó amb cireres.

Fem un tàrtar normal, tallant el salmó a daus petits (si encara és una mica congelat, serà més senzill). Hi afegirem una mica de ceba tendra o ceba de figueres. Les cireres les tallarem en dos o tres trossos i les barregerem amb el salmó. Per amanir-ho (és important fer-ho just abans de menjar), podem utilitzar oli d’oliva verge extra, una mica de soja i pebre. Ho podem rematar amb una mica de ralladura de llimona o de llima i de genjibre.

 

2. Gaspatxo de cireres.

Es fa igual que un gaspatxo normal, però substituirem part dels tomàquets per cirera. Una bona proporció seria 500 grams de tomàquets vermells per 300 grams de cireres. A banda, li afegim els ingredients tradicionals, pebrot verd, ceba, all, cogombre, vinagre, aigua i oli d’oliva verge extra. Ho barregem tot i ho triturem.

 

3. Confitura de cireres.

Amb un quilo de cireres madures, utilitzarem aproximadament uns 650 grams de sucre i uns 200 ml d’aigua. Primer de tot, posarem l’aigua i el sucre en una cassola per fer l’almívar. Quan es comenci a fer, afegim les cireres i podem afegir una mica de suc de llimona. Quan superi els cent grams de temperatura, es pot comprovar amb un termòmetre de cuina, ho retirem del foc i ho poseu en un pot de vidre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa