Flors de carbassó farcides de formatges

L’estiu és la temporada dels carbassons i en els seus inicis és el moment ideal per tastar la seva flor, que podem trobar en mercats o fruiteries. Les flores són vistoses, grosses i de color groc, i permeten farcir-ne l’interior. Us proposem una recepta on el formatge és el protagonista.

 

  • Ingredients:

8 flors de carbassó.

50 grams de formatge gorgonzola.

100 grams de formatge marcarpone.

6 tomàquets secs.

100 grams de farina per a tempura.

Aigua amb gas.

 

  • Passos:

1. Buideu les flors per dins i les netegeu una mica amb un tovalló de paper.

1. Barregeu els dos formatges amb el tomàquet sec triturat. Poseu la mescla en una màniga i farcim les flors.

3. Barregeu la farina de tempura amb aigua en gas molt freda. Uns 80 ml per cada 100 grams de farina.

4. Banyeu les flors farcides en la barreja de la farina amb aigua. Fregiu-les en oli bullent durant tres minuts.

5. Ja podeu emplatar les flors. Un molt bon acompanyament és un pesto amb alfàbrega, fàcil de trobar ara, pinyons i oli d’oliva verge extra.

 

Bon profit!

Nou comentari