Amb l’arribada de l’estiu, els plats freds i frescos són els que més venen de gust. Una alternativa que sempre funciona són les sopes o cremes fredes. En aquest cas, us proposem una recepta tradicional d’Andalusia, un ‘ajoblanco’.
Ingredients per quatre persones:
200 grams d’ametlla crua.
2 dents d’all.
150 grams de molla de pa de motlle.
1 litre d’aigua freda.
100 ml. d’oli d’oliva verge extra.
30 ml. de vinagre de Xeres.
Sal.
Passos:
1. Escaldeu les ametlles uns segons en aigua bullent i les pelem.
2. Batiu les ametlles amb les dos dents d’all i l’aigua freda, de la nevera.
3. Remulleu la molla de pa amb aigua una estona.
4. Afegiu el pa, l’oli i el vinagre a la mescla de les ametlles amb l’all i l’aigua fins que estigui tot integrat.
5. Rectifiqueu de sal. També podeu afegir més aigua si el voleu menys espès.
6. Deixeu reposar el ‘ajoblanco’ un parell d’hores a la nevera.
7. Una manera d’acompanyar el ‘ajoblanco’ pot ser amb bastonets de verdures crues, com cogombre o api. També queda bé amb un tàrtar de salmó o tonyina. O una altra alternativa és amb raïm.