Missing 'path' query parameter

El Joc de cartes d’aquest dimecres ha estat igualat i molt intens. L’equip del Marc Ribas volia trobar el restaurant més singular de Les Terres de l’Ebre i n’ha acabat seleccionat quatre que Déu n’hi do. El més criticat pels companys ha acabat resultant el guanyador, però ja hi arribarem. 

El primer concursant procedia d’Itàlia, un antic resident a Formentera que s’ha enamorat d’Amposta. En el Gallery 97, Paolo fusiona menjar de tots els països, el que s’intueix en la decoració extravagant del restaurant. La carta, molt variada, destaca per uns entrepans amb molt bona pinta que han convençut els presents. Aquí ha arribat la primera baralla, però, quan dues de les rivals han discutit per la mida de la cuina del local: “Em fa la sensació que la Margaret és més seca que nosaltres i no entenc per què diu que aquesta cuina és petita quan hi trobo cap problema”. 

En aquesta primera part del programa, el més destacable ha estat l’error que ha comès el cambrer que els atenia. A l’hora de servir els plats, apareixia amb un carpaccio que ningú no havia demanat. L’error ha estat important, però en aquell moment tots han acceptat les disculpes i tampoc no n’han fet un gra massa. Totes coincideixen en aplaudir la qualitat del menjar: “Ens hem sorprès molt”. Les postres, per exemple, les han deixat sense paraules en ser servits com si fossin còctels. La nota mitjana ha acabat sent, en aquest punt, un 7,3 gràcies a dos 7,7 en el preu i en la cuina.  

El cambrer s'ha confós i ha servit un plat que no havien demanat - TV3
El cambrer s’ha confós i ha servit un plat que no havien demanat | TV3

L’únic restaurant japonès que barreja makis i producte de l’Ebre

Després ha arribat el torn de Sushi M. C., que té al capdavant l’antiga propietària d’un local de medicina tradicional xinesa que ho va deixar tot per dedicar-se al sushi. El restaurant no els ha semblat gaire còmode, als altres, com també han criticat que la cuina fos estreta i tingués un munt d’obstacles. No obstant això, els ha agradat la barreja de sabors del menjar de la zona amb els ingredients típics del Japó.

El punt fort? Els maki, d’una mida molt gran que ha generat molts riures entre els concursants. De fet, el Marc Ribas ha volgut comprovar si realment hi cabia un sencer a la boca d’una d’elles. El gust de l’ànec els ha semblat fort i l’alvocat l’han vist massa madur, per això. Sigui com sigui, el gran moment ha arribat de la mà de la Magda Nos París, quan ha començat a dir que allà no s’hi trobava del tot còmode perquè notava que el restaurant tenia “una energia negativa“. No obstant això, la puntuació mitjana també ha estat d’un 7,3 amb un 8 en el servei i dos 7 en l’espai i la cuina.

El plat de sushi era molt gran i ho han comprovat - TV3
El plat de sushi era molt gran i ho han comprovat | TV3

Mals arrossos, però un bon gust que els fa guanyadors

Les Palmeres, situat tot just davant de la Llotja de Mar, gaudeix d’un espai privilegiat. Una inundació els va forçar a gastar-se tots els estalvis en una reforma completa que encara fa emocionar la seva propietària, afectada en recordar els entrebancs que han patit. Han agradat molt els elements decoratius que hi ha col·locats, així com la cuina gegant. Els primers plats han estat els millors de la nit amb diferència, sobretot gràcies a uns bunyols de bacallà que acabarien sent el plat estrella.

El problema és que el nivell ha baixat quan han servit els segons, especialment en trobar que els dos arrossos no tenien un fumet bo. Troben que els caldos han fet fallar aquests plats, ja que són d’un gust molt fluix: “Els falta el sabor de peix”. En sentir aquesta crítica generalitzada, la propietària ha tret fum per les orelles: “Estic molt cabrejada ara mateix. Els arrossos són el nostre punt fort i no es mereixen aquestes valoracions, ja que triguem hores en preparar aquests fumets. Han vingut a jugar? Doncs jugarem, ja que no m’agraden aquestes punyalades per l’esquena”. El menjar s’ha endut un baix 5,7 de mitjana, però la mitjana ha pujat fins al 7,2 perquè la cuina, el servei i el preu s’ha endut gairebé un 7,7.

L'arròs no ha convençut els rivals - TV3
L’arròs no ha convençut els rivals | TV3

Una peixateria amb opció de degustació i polèmica amb un calamar

Finalment, ha arribat el punt fort de la nit. En el vídeo promocional, la cadena avançava que hi hauria un restaurador que generaria un problema a Marc Ribas i era aquest. Només arribar, tots els concursants se sorprenien en trobar-se amb una peixateria com les de sempre, però amb quatre taules a la terrassa per tal de poder degustar diverses elaboracions.

Una d’aquestes era el calamar a la planxa, un plat aparentment senzill de preparar en el qual han acabat ficant la pota. El presentador ha notat alguna cosa estranya en la primera queixalada, quan s’ha adonat que el calamar no estava ben net. Ràpidament, acudia a la cuina per avisar-los, moment en què els altres reconeixien el seu error tot traient-li ferro: “Són els ous, que a vegades es queden a dins”. Aquesta pobra justificació no ha convençut a Ribas, que posteriorment lamentaria que li retornessin -en teoria, ja net- i que encara no ho estigués del tot. Una de les rivals ha denunciat aquesta mala praxi: “Si això m’hagués passat a mi, li hauria cuinat un altre calamar“.

El presentador lamenta que li hagin servit un calamar brut - TV3
El presentador lamenta que li hagin servit un calamar brut | TV3
Marc Ribas rep un calamar que no ha estat netejat - TV3
Marc Ribas rep un calamar que no ha estat netejat | TV3

Pel que fa a les notes, el restaurant ha acabat en última posició amb una nota mitjana d’un 6 per culpa del 5,7 que han tret en la categoria de menjar. El preu també ha quedat en un 6, mentre que l’espai i la cuina han guanyat les millors puntuacions amb un 6,3 respectivament.

Tensió i possible estratègia en la confrontació final

Els ganivets han volat quan ha començat la confrontació final. La Magda de la peixateria no s’ha tallat i ha reconegut que ha sentit “una sensació estranya” en conèixer la propietària del sushi, ja que considera que té energies negatives. L’altra s’ha mostrat molt sorpresa, és clar.

El moment més tens ha arribat després, però, quan la propietària de Les Palmeres ha vist que havien puntuat molt malament el seu menjar. No s’esperava que puntuessin l’arròs malament, ja que es tracta d’un dels millors plats de la seva carta: “No estic gens d’acord amb aquesta puntuació, crec que no heu sabut apreciar els nostres arrossos. Jo mateixa vaig tastar el caldo i no li vaig trobar cap problema. Crec que aquí podria haver-hi hagut estratègia“. Els altres ho han negat, és clar, i li han dit que se sentien jutjats: “Doncs jo cada vegada tinc més clar que heu puntuat baix com a estratègia, ja que tampoc no es pot entendre que hàgiu posat un 6 a l’espai”. Els rivals l’han acusat de no haver acceptat les crítiques, però ella ha continuat lamentant-se.

La guanyadora acusa els altres de fer estratègia contra ella - TV3
La guanyadora acusa els altres de fer estratègia contra ella | TV3

També la creadora de la peixateria amb degustació s’ha mostrat enfadada. No li ha agradat veure que era la perdedora, ja que s’ha sentit “decebuda”: “Estic una mica trista amb la puntuació i potser sí, hauria d’haver netejat jo el calamar”.

Sorprenentment, la guanyadora de la nit ha acabat sent la proposta de Les Palmeres tot i les crítiques als seus arrossos. Les puntuacions estaven molt ajustades i ha esdevingut cabdal que el Marc Ribas hagi seleccionat els seus bunyols de bacallà com el plat estrella de la nit, ja que això li ha atorgat 0,5 punts extres que l’han acabat fent guanyadora. Pel que fa als canvis de nota, només hi ha hagut un petit canvi d’un punt més a la peixateria; el que no ha fet canviar les posicions en el rànquing.

Més notícies
Notícia: ‘Joc de cartes’ torna a confiar en els xefs joves en un programa arriscat
Comparteix
Després de l'última mala experiència, recuperen un tipus de confrontació que va generar molts comentaris
Notícia: Triomf valencià amb polèmica a ‘Joc de cartes’: estratègia i suspensos
Comparteix
La cap de sala de La Matandeta ha estat massa exigent en les puntuacions i això l'ha beneficiat
Notícia: ‘Joc de cartes’ busca el millor arròs: barcelonins contra valencians
Comparteix
Arriba la revenja en un programa especial en què hi competiran dos restaurants clàssics de la capital catalana
Notícia: La pizza guanya en un ‘Joc de cartes’ amb moltes crítiques a un dels concursants
Comparteix
La restauradora d'origen armeni Marianna Knyazyan, del restaurant Giorgio, triomfa i conquista el públic amb el seu català perfecte | El 'puto amo' Pino Prestanizzi acredita que té les millors pizzes

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter