El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crítiques ferotges a ‘Eufòria Dance’ i TV3 per l’ús exagerat de l’anglès
  • CA

Eufòria Dance ja té els 30 concursants que buscava. TV3 ha emès aquest divendres el programa-resum dels càstings d’aquesta nova versió, el que servirà com a aperitiu fins a la pròxima primavera quan s’estreni la segona edició de l’exitós concurs musical. El que ara volen és trobar ballarins prou bons per entrar a formar part del cos de ball de la nova temporada, per a la que aquest cap de setmana estan fent càstings a Barcelona. Aquest primer episodi ha començat amb vídeos de l’audició en la que havien de decidir entre els 350 aspirants, els que havien passat el filtre de la primera fase online en la que més de 750 ballarins i ballarines van enviar imatges amb alguna coreografia.

En aquesta primera entrega s’ha vist molt talent, moviments difícils, nervis i alguna caiguda per culpa dels alts talons amb què els han fet ballar. Això sí, les crítiques han estat constants a Twitter des de l’inici del programa i, la gran majoria d’elles, han estat dedicades a l’Albert Sala. El coreògraf de la primera edició d’Eufòria és, en aquesta versió, el cap del jurat. Durant el càsting ha acaparat moltíssims minuts en pantalla perquè era ell qui anava donant instruccions als aspirants i també el qui tenia l’última paraula per decidir qui passava a la següent fase i qui no. Ha evidenciat que la dansa l’apassiona i també s’ha emocionat molt a l’hora d’haver d’acomiadar algun ballarí. Llavors per què l’han criticat tantíssim? Una altra vegada, per l’ús excessiu i molt exagerat que fa de l’anglès.

El cap de coreografia, l’Albert Sala, el gran protagonista de la nit per la mania de parlar anglès

El gran protagonista ha estat l’Albert Sala, com diem, que continua amb la mania d’intercalar una paraula en anglès cada pocs segons. Ja en la seva estrena a Eufòria li van dir que ho feia massa exagerat i que no calia demostrar tantíssimes vegades que sap parlar bé anglès perquè ha treballat a l’estranger. Ell sembla fer-ho de manera natural, però acaba resultant molt pesat que no deixi d’intercalar els dos idiomes quan no hi ha cap necessitat. En aquesta ocasió li han dit de tot i la fúria que li han dedicat ha estat molt bèstia, tal com es pot comprovar en les xarxes socials. I és que era tan fort que, fins i tot a l’hora de dir els números dels concursants que passaven de fase, ho feia en anglès!

Els teleespectadors han criticat que el programa ha estat una mica lent i que els concursants parlessin més castellà que català. No obstant això, més del 90% de les crítiques se les ha endut l’anglès exagerat de l’Albert Sala. Entre els comentaris que han deixat anar, també hi ha hagut molts jocs de paraules divertits que barrejaven els dos idiomes per mofar-se’n.

Una estrena amb un gran hàndicap que hauran de deixar enrere el pròxim divendres, quan emetin la primera gala des de plató.

Més notícies
El company del pis del Triquell, un dels primers aspirants a 'Eufòria 2' - Catalunya Ràdio
El company de pis del Triquell, entre els primers aspirants d’Eufòria 2
Notícia: El company de pis del Triquell, entre els primers aspirants d’Eufòria 2
Comparteix
La Mariona i l'Edu també han participat en el programa especial de Catalunya Ràdio en el càsting de la segona edició a Barcelona
'Eufòria Dance' s'estrena el pròxim divendres - TV3
Tots els detalls d’Eufòria Dance: data d’estrena i com seran les gales
Notícia: Tots els detalls d’Eufòria Dance: data d’estrena i com seran les gales
Comparteix
TV3 informa sobre totes les novetats de la nova versió del concurs, en el que buscaran el cos de ball d'Eufòria
La Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals presenten el nou pla estratègic - CCMA
La CCMA es reinventa: transformació digital, públic jove i més català
Notícia: La CCMA es reinventa: transformació digital, públic jove i més català
Comparteix
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha presentat el nou pla estratègic en una gran posada en escena que demostra que tenen ganes de modernitzar-se
'Eufòria' engega el càsting per a la segona edició - TV3
Bogeria per ‘Eufòria’: rècord d’aspirants en el càsting de la segona edició
Notícia: Bogeria per ‘Eufòria’: rècord d’aspirants en el càsting de la segona edició
Comparteix
TV3 vol repetir l'èxit del concurs musical i per això buscarà 16 concursants potents que captivin l'audiència

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a desembre 03, 2022 | 09:41
    Català desembre 03, 2022 | 09:41
    Sempre és millor l'anglès que el castellà.
  2. Icona del comentari de: #FeuForaDance i la direcció de TV3 a desembre 03, 2022 | 10:05
    #FeuForaDance i la direcció de TV3 desembre 03, 2022 | 10:05
    És que el mateix nom del programa ja introdueix l'anglès, perquè es veu que 'ball' no fa prou modernet. Resultat buscat de TV3: que ningú construeixi una sola frase correcta en català. S'hi ha d'intercalar el castellà, o l'anglès, o tots dos.
  3. Icona del comentari de: Jordi a desembre 03, 2022 | 10:57
    Jordi desembre 03, 2022 | 10:57
    Si per "enganxar" el joves a TV3, s'ha de fer el gilipolla, val mes que la tanquin, ja tenim tele5 i altres merdes similars.
  4. Icona del comentari de: RAMON A a desembre 03, 2022 | 11:34
    RAMON A desembre 03, 2022 | 11:34
    VA DONAR UNA IMATGE EN EXTREM PENOSA.QUINA ASIMILACIO MES PENOSA
  5. Icona del comentari de: JordiP a desembre 03, 2022 | 13:56
    JordiP desembre 03, 2022 | 13:56
    El paio aquest serà un gran ballarí, un gran coreògraf o un gran català universal. Tant li fa. L'enorme complexe d'inferioritat que demostra fotent-li paraules i frasetes en pitinglis és inconmensurable. Aquesta acostuma a ser la coartada dels que no poden demostrar un nivell intel·lectual qualsevol, però l'úsinnecessari i a dojo de l'anglés no fa més que posar-ho en evidència. Però el paio, esclafat pel seu complexe i potser també per la seva ignorància, no crec que se'n adoni. Com també sembla que els "capos" del programa tampoc no se'n assabenten. O pitjor, que tampoc no se'n adonin ...
    • Icona del comentari de: Persones d'aquest món amb els peus a la terra a desembre 04, 2022 | 10:34
      Persones d'aquest món amb els peus a la terra desembre 04, 2022 | 10:34
      Potser l'únic acomplexat ets tu amb els teus aires de superioritat. Algun trauma de la juventud? Més humilitat senyor i apren a parlar i a criticar amb educació que et farà més culte i respectat, perquè com a persona està clar k manques de molts valors.
      • Icona del comentari de: JordiP a desembre 11, 2022 | 10:15
        JordiP desembre 11, 2022 | 10:15
        Ves per on, un altre esclafat pel seu complexe i la seva ignorància. Per defendre's i dissimular s'apantalla darrere l'agresivitat. Se li entén tot, però.
  6. Icona del comentari de: JOAN ALAMANY a desembre 03, 2022 | 14:35
    JOAN ALAMANY desembre 03, 2022 | 14:35
    En TV3,tenim que parlar en catalá,ja ens fotran amb el castella els ocupans,i a nivell mundial amb l'angles del collons
  7. Icona del comentari de: M.jesus a desembre 11, 2022 | 22:20
    M.jesus desembre 11, 2022 | 22:20
    Em sembla del tot innecessari fer un ús excessiu de l'anglès en un programa en català i a tv3. Tots sabem que el català s'ha de cuidar i parlar per mantenir-lo. Si no ho fem des de la nostra televisió, qui esperem que ho faci?.
  8. Icona del comentari de: Maria a desembre 12, 2022 | 10:17
    Maria desembre 12, 2022 | 10:17
    Una vegada més, a un altre programa dedicat "teòricament" a la dansa, es dona una imatge d'aquest món molt equivocada. Vaig veure el programa per poder tenir opinió, al minut 10 vaig abandonar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa